Evästeiden poistaminen, käyttöönotto ja hallinnointi Chromessa

Voit poistaa tallennettuja evästeitä, sallia tai estää kaikki evästeet sekä määrittää sivustokohtaisia asetuksia.

Mitä evästeet ovat

Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat verkossa liikkumistasi tallentamalla selaustietoja. Evästeiden avulla sivustot voivat pitää sinut sisäänkirjautuneena, muistaa asetuksesi ja antaa sinulle paikallisia tietoja sijaintisi perusteella.

Evästeitä on kahta tyyppiä:

• Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat peräisin avoinna olevalta sivustolta. Sivusto näkyy osoitepalkissa.
  • Kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin muilta sivustoilta. Nämä sivustot omistavat mainoksia, kuvia tai muita sisältöjä, joita käytetään avaamallasi sivulla.

Kaikkien evästeiden poistaminen

Jos poistat evästeet, sinut kirjataan ulos verkkosivustoilta ja tallentamasi asetukset voidaan tyhjentää.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Evästeet.
  6. Siirry Kaikki evästeet ja sivuston tiedot ‑kohtaan ja valitse Poista kaikki.
  7. Vahvista toiminto valitsemalla Tyhjennä kaikki.

Tiettyjen evästeiden poistaminen

Tietyn sivuston evästeiden poistaminen
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Evästeet.
  6. Siirry Kaikki evästeet ja sivuston tiedot ‑kohtaan ja etsi haluamasi verkkosivusto.
  7. Klikkaa sivuston oikealla puolella Poista Poista.
Evästeiden poistaminen tietyltä ajanjaksolta
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Klikkaa avattavaa Tyhjennä seuraavat kohteet ajalta ‑valikkoa näytön yläosassa.
  5. Valitse ajanjakso, kuten viime tunti tai eilinen.
  6. Valitse Evästeet ja muut sivuston tiedot ‑ruutu. Poista kaikkien muiden kohtien valinta.
  7. Valitse Poista selaustiedot.

Evästeasetuksien muuttaminen

Voit antaa verkkosivustoille oikeuden tallentaa evästeitä tai estää niitä tekemästä niin.

Huom. Jos et salli sivustoille evästeiden tallentamista, useimmat sisäänkirjautumista edellyttävät sivustot eivät toimi.

Evästeiden salliminen tai estäminen oletuksena
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Evästeet.
  6. Ota käyttöön tai poista käytöstä Salli sivustojen tallentaa ja lukea evästetietoja.

Muiden sivustojen evästeiden estäminen

Voit antaa avoinna olevalle sivustolle oikeuden käyttää evästeitä ja estää samanaikaisesti evästeet muilta sivustoilta, jotka omistavat sivulla näkyviä kuvia tai mainoksia. Jos haluat poistaa tällaiset kolmannen osapuolen evästeet käytöstä, ota käyttöön Estä kolmannen osapuolen evästeet.

Kaikkien muiden sivustojen evästeet ja sivustotiedot estetään, vaikka olisit lisännyt jonkin estetyistä sivustoista sallittujen poikkeusten luetteloosi.

Tietyn sivuston evästeiden salliminen tai estäminen

Voit estää tietyn sivuston evästeet, vaikka evästeiden käyttö olisi sallittu oletuksena.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Evästeet.
  6. Klikkaa Estä-, Tyhjennä poistuttaessa- tai Salli-painikkeen vieressä Lisää.
  7. Anna verkko-osoite.
    • Jos haluat lisätä poikkeukseksi kokonaisen verkkotunnuksen, lisää verkkotunnuksen nimen eteen [*.]. Esimerkiksi [*.]google.com vastaa osoitteita drive.google.com ja calendar.google.com.
    • Voit antaa myös IP-osoitteen tai verkko-osoitteen, jonka alussa ei ole http://-tunnusta.
  8. Valitse Lisää.

Jos haluat poistaa tarpeettoman poikkeuksen, klikkaa verkkosivuston oikealla puolella Lisää Lisää ja sitten Poista.

Huom. Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et ehkä voi muokata tätä asetusta. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Evästeiden poistaminen Chromen sulkemisen yhteydessä

Voit antaa sivustojen muistaa tietosi käynnin ajan ja poistaa evästeet automaattisesti, kun suljet Chromen.

1. Avaa Google Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Evästeet.
  6. Ota käyttöön Säilytä paikalliset tiedot vain selaimen sulkemiseen saakka.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita