Sivuston yhteyden turvallisuuden tarkistaminen

Chrome auttaa sinua selaamaan sisältöä turvallisemmin ilmoittamalla siitä, kun se havaitsee mahdollisesti vaarallisen sivuston. Jos sivusto voi olla haitallinen, Chrome muuttaa sen osoitteen vieressä olevaa kuvaketta.

1. Avaa verkkosivu Chromessa.
  2. Tarkista sivuston tietoturvataso verkko-osoitteen vasemmalla puolella olevasta tietoturvakuvakkeesta:
    • Default (Secure) Oletus (turvallinen)
    • Näytä sivuston tiedot Tietoja tai Ei turvallinen
    • Vaara Ei turvallinen tai Vaarallinen
  3. Valitse tietoturvakuvake, niin näet yhteenvedon sivuston yksityisyydestä ja luvista.

Vinkkejä:

• Jos haluat, että Chrome kysyy sinulta ennen suojaamattoman yhteyden käyttöä, laita Käytä aina suojattuja yhteyksiä päälle.
  • Kun Käytä aina suojattuja yhteyksiä ‐asetus on päällä ja sivusto ei tue HTTPS:ää, Chrome näyttää Yhteys ei ole turvallinen ‐varoituksen. Lue lisää aina suojattujen yhteyksien käytöstä.

Tietoturvakuvakkeiden merkitykset

Nämä symbolit kertovat, onko Chrome muodostanut suojatun ja yksityisen yhteyden sivustoon.

Default (Secure) Oletus (turvallinen)

Sivustolle lähettämäsi tai sieltä vastaanotetut tiedot ovat yksityisiä sinun ja sivuston välillä.

Vaikka olisit muodostanut yhteyden sivustoon suojatusti, ole aina varovainen jakaessasi arkaluontoisia tai henkilökohtaisia tietoja. Tarkista osoitepalkista sivuston nimi ja varmista, että olet haluamallasi sivustolla.

Näytä sivuston tiedot Tietoja tai Ei turvallinen

Sivusto ei käytä yksityistä yhteyttä. Joku voi nähdä ja muuttaa tämän sivuston kautta lähettämiäsi tietoja.

Sivuston omistajan on ratkaistava ongelma suojaamalla sivusto ja datasi HTTPS:llä.

Vaara Ei turvallinen tai Vaarallinen

Suosittelemme, ettet anna yksityisiä tietoja tai henkilötietojasi tällä sivulla. Älä käytä sivustoa ollenkaan, jos mahdollista.

Ei turvallinen: Jatka varoen. Tämän sivuston yhteyden yksityisyydessä on jotain vialla. Joku voi nähdä tämän sivuston kautta lähetetyt tiedot.

Vaarallinen: Älä käytä tätä sivustoa. Jos saat koko sivun punaisen varoituksen, Selaussuoja on merkinnyt sivuston riskialttiiksi. Sivusto voi väärinkäyttää saamiaan tietoja ja mahdollisesti yrittää asentaa haittaohjelmia tietokoneellesi. Kun käytät tätä sivustoa, se vaarantaa yksityisyytesi ja turvallisuutesi.

Yhteytesi ei ole yksityinen ‑virheen korjaaminen
Jos saat koko sivun virheilmoituksen "Yhteytesi ei ole yksityinen", sivustossa, verkossasi tai laitteessasi on ongelma. Lue, kuinka voit korjata Yhteytesi ei ole yksityinen ‑virheitä.
Laitevarmenteiden hallinnointi Macilla ja Windowsilla

Chrome todentaa ja suojaa HTTPS-yhteydet verkkosivustovarmenteilla. Nämä varmenteet salaavat sivuston ja selaimen välisen linkin.

Chrome Root Programissa luetellaan juurivarmenteet, joihin Chrome luottaa HTTPS-sivustojen todentamisessa. Lue lisää Chrome Root Programista.

Chrome lisää omat juurivarmenteet tietokoneen käyttöjärjestelmän käyttämistä varmenteista. Tarkista varmenteet laitteellasi näin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Suojaus.
  4. Valitse Lisäasetuksista Hallinnoi laitteen varmenteita.