Tietoja Chromen yhteydestä sivustolle

Voit tarkistaa verkkosivuston tietoja, yhteytesi siihen ja sivuston käyttöoikeusasetuksesi. Chrome näyttää ilmoituksen, jos se ei voi muodostaa yksityistä yhteyttä sivustolle.

1. Avaa sivu tietokoneesi Chrome-selaimella.
  2. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalla puolella olevaa kuvaketta: Lukko Lukko, Tietoja Tietoja tai Varoitus Varoitus.
  3. Paneeli tulee näkyviin. Sen yläreunassa näet, kuinka yksityisenä Chrome pitää yhteyttä.

Kuvakkeiden merkitykset

Nämä kuvakkeet kertovat, onko sivustolla suojausvarmenne, luottaako Chrome tähän varmenteeseen ja onko Chromella yksityinen yhteys sivustoon.

Lukko Lukko

Sivuston varmenne on voimassa, ja Chrome on muodostanut salatun yhteyden sivustoon. Sivustolle lähettämäsi tiedot ovat yksityisiä.

Vaikka näet lukkokuvakkeen, ole aina varovainen jakaessasi henkilökohtaisia tietoja. On tärkeää katsoa osoitepalkkia ja varmistaa, että olet sillä sivustolla, jolla haluat olla.

Tietoja Tietoja

Sivusto ei käytä yksityistä yhteyttä. Suosittelemme, ettet kirjoita sivustolle arkaluonteisia tietoja, kuten salasanoja tai luottokorttitietoja.

Joillain sivustoilla voit siirtyä sivun yksityiseen versioon:

1. Valitse osoitepalkki.
  2. Poista http:// ja laita sen tilalle https://.
  3. Jos tämä ei toimi, ota yhteyttä sivuston omistajaan ja pyydä, että hän suojaa sivuston ja tietosi HTTPS:llä.

Tietoja-kuvake voi tarkoittaa kahta eri tapaa, jolla sivuston tietosuoja voi olla puutteellinen:

• Sivusto ei lähettänyt HTTPS-varmennetta, joten yhteytesi ei ole salattu. Sivustolla käyntisi ei ole yksityinen internetpalveluntarjoajaltasi tai saman verkon käyttäjiltä (esim. henkilöltä, joka jakaa Wi-Fi-yhteytesi). Saman verkon käyttäjä voi nähdä ja muuttaa sivuston sisältöä, mukaan lukien syöttämiäsi yksityisiä tietoja.
  • Osa sivustosta ei käytä HTTPS:ää, joten näitä osioita ei ole salattu. Saman verkon käyttäjä voi nähdä ja muuttaa näitä sivuston osioita.
Varoitus Varoitus

Suosittelemme, ettet anna yksityisiä tietoja tai henkilötietojasi tällä sivulla. Älä käytä sivustoa ollenkaan, jos mahdollista.

Sivusto ei ole yksityinen, koska yhteyttäsi sivustoon ei ole salattu oikein. Yhteyttäsi sivustoon saatetaan peukaloida tai sivusto saattaa käyttää heikkoa suojausmääritystä, esimerkiksi vanhentunutta suojausvarmennetta. Jos jatkat sivun käyttöä, muista, että yhteytesi voidaan siepata tai sitä voidaan peukaloida.

Jos näet koko sivun punaisen varoituksen, Selaussuoja on merkinnyt sivuston riskialttiiksi. Se saattaa olla vaarallinen tai petollinen sivusto, joka vaarantaa henkilökohtaiset tietosi.

Mikä on suojausvarmenne

Kun siirryt sivustolle, joka käyttää HTTPS:ää (yhteyden suojaus), verkkosivuston palvelin todistaa varmenteen avulla verkkosivuston identiteetin selaimille (esim. Chrome). Kuka tahansa voi luoda varmenteen ja väittää olevansa mikä tahansa verkkosivusto.

Chrome auttaa sinua pysymään turvassa verkossa vaatimalla verkkosivustoja käyttämään luotetuilta organisaatioilta saatuja varmenteita.

Yhteytesi ei ole salattu

Jos näet HTTPS-virheilmoituksen ”Yhteytesi ei ole salattu”, internetyhteytesi tai tietokoneesi ei anna Chromen avata sivua turvallisesti. Lue, kuinka voit tehdä Yhteytesi ei ole salattu ‑virheen vianetsinnän.