Verkkosivuston yhteyden tarkistaminen

Voit tarkastella tietoja verkkosivuston identiteetistä, yhteydestäsi siihen ja vierailuhistoriastasi. Chrome ilmoittaa sinulle, jos se ei voi luoda täysin suojattua yhteyttä sivustoon.

Sivuston yhteyden tarkistaminen

1. Klikkaa osoitepalkissa lukkokuvaketta Lock tai sivukuvaketta Blank page icon.
  2. Klikkaa Yhteys.
  3. Sivustosta riippuen näet kaksi tai kolme tieto-osiota.
Website connection

1) Sivuston identiteetti

SSL:ää käyttävät sivustot vahvistavat identiteettinsä esittämällä tietosuojavarmenteet Chromelle. Kuka tahansa voi perustaa toista sivustoa esittävän verkkosivuston, mutta vain oikealla sivustolla on kelvollinen halutun URL-osoitteen tietosuojavarmenne. Virheelliset varmenteet voivat tarkoittaa sitä, että joku yrittää peukaloida sivustoon muodostamaasi yhteyttä.

Kuvake Merkitys
vihreä lukko Sivuston varmenne on voimassa, ja sen identiteetti on luotetun kolmannen osapuolen varmenteen myöntäjän vahvistama.
oranssi ilmoitus Sivusto ei tarjonnut selaimelle varmennetta. Tämä on normaalia, jos kyseessä on tavallinen HTTP-sivusto (katso, näkyykö osoitepalkissa kuvake Blank page icon), koska varmenteita käytetään yleensä vain, jos sivustossa käytetään SSL-suojausta.
punainen lukko Google Chrome on havainnut ongelmia sivuston varmenteessa. Ole varovainen, jos jatkat sivustoon. Sivusto voi tekeytyä toiseksi sivustoksi ja yrittää huijata sinua antamaan henkilökohtaisia tai arkaluonteisia tietoja.

2) Yhteys

Nämä kuvakkeet kertovat, onko Chrome muodostanut suojatun yhteyden sivustoon, jolla olet.

Kuvake Merkitys
vihreä lukko Google Chrome on muodostanut suojatun yhteyden sivustoon.
oranssi ilmoitus Sivustoon ei ole muodostettu suojattua yhteyttä. Tämä on normaalia, jos kyseessä on tavallinen HTTP-sivusto (katso, näkyykö osoitepalkissa kuvake Blank page icon).
harmaa ilmoitus Sivustoon muodostettiin suojattu yhteys, mutta Google Chrome löysi sivulta sekä suojattua että suojaamatonta sisältöä. Ole varovainen, jos annat tietoja tällä sivulla. Kolmas osapuoli voi päästä muokkaamaan sivua tällaisen sisällön kautta. Tällainen sisältö voi olla esimerkiksi kolmannen osapuolen tarjoamia kuvia tai sivuun upotettuja mainoksia.
punainen lukko Sivustoon muodostettiin suojattu yhteys, mutta Google Chrome löysi sivulta sekä suojattua että suojaamatonta koodia. Ole varovainen, jos annat henkilökohtaisia tietoja tällä sivulla. Kolmas osapuoli voi kaapata sivun tällaisen koodin kautta. Kyseessä voi olla kolmannen osapuolen tarjoama koodi tai sivuun upotetut videot. Jos käytät julkista langatonta verkkoa, suojaamattoman ja suojatun koodin yhtäaikainen käyttö on erityisen riskialtista, koska langattomien verkkojen yhteyksiä on helpompi peukaloida kuin langallisten verkkojen yhteyksiä.

3) Vierailuhistoria

Tämä kuvake näkyy, jos olet vieraillut sivustolla ennen. Jos olet kuitenkin tyhjentänyt selaimesi välimuistin ja evästeet, myös vierailuhistoria on tyhjennetty.

Kuvake Kuvakkeen merkitys
sininen ilmoitus Olet käynyt sivustossa aiemminkin, joten luotat luultavasti sivustoon.
oranssi ilmoitus Et ole käynyt tässä sivustossa aiemmin. Tämä viesti on normaali, jos tiedät sen olevan totta. Jos sivusto kuitenkin näyttää tutulta etkä ole äskettäin tyhjentänyt selaushistoriaasi, sivusto on ehkä tekeytynyt toiseksi sivustoksi. Etene omalla vastuullasi.

Yhteytesi ei ole salattu

Jos sinulle näytetään Chromessa SSL-virheilmoitus ”Yhteytesi ei ole salattu”, verkkoyhteytesi tai tietokoneesi estää Chromea lataamasta sivua suojatusti. SSL-varoituksen vianetsintä