Sivuston yhteyden turvallisuuden tarkistaminen

Jos haluat tietää, onko verkkosivustolla turvallista käydä, voit tarkistaa sivuston tietoturvatiedot. Chrome ilmoittaa, jos sivustolla ei voi käydä turvallisesti tai yksityisesti.

1. Avaa sivu tietokoneesi Chrome-selaimella.
  2. Voit tarkistaa sivuston tietoturvatason verkko-osoitteen vasemmalla puolella olevasta tietoturvan tilakuvakkeesta:
    • Lukko Turvallinen
    • Tietoa Tietoja tai Ei turvallinen
    • Vaara Ei turvallinen tai Vaarallinen
  3. Näet sivuston tiedot ja käyttöoikeudet klikkaamalla kuvaketta. Paneelin yläreunassa näet, kuinka yksityisenä Chrome pitää yhteyttä.

Tietoturvakuvakkeiden merkitykset

Nämä kuvakkeet ilmaisevat, kuinka turvallista sivustolla on käydä. Ne kertovat, onko sivustolla suojausvarmenne, luottaako Chrome tähän varmenteeseen ja onko Chromella yksityinen yhteys sivustoon.

Lukko Turvallinen

Sivustolle lähettämäsi tai sieltä vastaanotetut tiedot ovat yksityisiä.

Vaikka näet tämän kuvakkeen, ole aina varovainen jakaessasi henkilökohtaisia tietoja. Katso osoitepalkkia ja varmista, että olet sillä sivustolla, jolla haluat olla.

Tietoa Tietoja tai Ei turvallinen

Sivusto ei käytä yksityistä yhteyttä. Joku voi nähdä tai muuttaa tämän sivuston kautta lähetettyjä tietoja.

Saatat nähdä Sisäänkirjautuminen ei ole turvallinen- tai Maksu ei ole turvallinen ‑ilmoituksen. Suosittelemme, ettet kirjoita sivustolle arkaluonteisia tietoja, kuten salasanoja tai luottokorttitietoja.

Joillain sivustoilla voit siirtyä sivun suojatumpaan versioon:

1. Valitse osoitepalkki.
  2. Poista http:// ja laita sen tilalle https://.

Jos tämä ei toimi, ota yhteyttä sivuston omistajaan ja pyydä, että hän suojaa sivuston ja tietosi HTTPS:llä.

Vaara Ei turvallinen tai Vaarallinen

Suosittelemme, ettet anna yksityisiä tietoja tai henkilötietojasi tällä sivulla. Älä käytä sivustoa ollenkaan, jos mahdollista.

Ei turvallinen: Jatka varoen. Tämän sivuston yhteydessä on jotain pahasti vialla. Joku voi nähdä tämän sivuston kautta lähetetyt tiedot.

Saatat nähdä Sisäänkirjautuminen ei ole turvallinen- tai Maksu ei ole turvallinen ‑ilmoituksen.

Vaarallinen: Vältä tätä sivustoa. Jos näet koko sivun punaisen varoituksen, Selaussuoja on merkinnyt sivuston riskialttiiksi. Tämän sivuston käyttäminen vaarantaa todennäköisesti henkilökohtaiset tietosi.

Yhteytesi ei ole salattu ‑virheen korjaaminen

Jos näet koko sivun virheilmoituksen "Yhteytesi ei ole salattu", sivustossa, verkossasi tai tietokoneessasi on ongelma. Lue, kuinka voit tehdä Yhteytesi ei ole salattu ‑virheen vianetsinnän.

Mikä on suojausvarmenne

Kun siirryt sivustolle, joka käyttää HTTPS:ää (yhteyden suojaus), verkkosivuston palvelin todistaa varmenteen avulla verkkosivuston identiteetin selaimille (esim. Chrome). Kuka tahansa voi luoda varmenteen ja väittää olevansa mikä tahansa verkkosivusto.

Chrome auttaa sinua pysymään turvassa verkossa vaatimalla verkkosivustoja käyttämään luotetuilta organisaatioilta saatuja varmenteita.