Tietoja Chromen yhteydestä sivustolle

Voit katsella tietoja verkkosivustosta, sivustolle muodostetusta yhteydestä sekä vierailuhistoriastasi. Chrome näyttää ilmoituksen, jos se ei voi muodostaa suojattua yhteyttä sivustolle.

1. Avaa sivusto Google Chromessa.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa osoitepalkin lukkokuvaketta Lock tai sivukuvaketta Blank page icon.
  3. Klikkaa Yhteys-välilehteä.
  4. Sivustosta riippuen näet kaksi tai kolme tieto-osiota sekä välilehden yläosassa olevan yhteenvedon, joka kertoo tärkeistä ongelmista.

Alla on tietoja kuvakkeista ja virheiden korjaamisesta.

Sivuston identiteetin tiedot

Nämä kuvakkeet kertovat, käyttääkö sivusto TSL (Transport Layer Security)- tai SSL (Secure Sockets Layer) -varmennetta todistaakseen aitoutensa Chromelle. Jos sivustolla on kelvollinen TSL- tai SSL-varmenne, tiedät sen olevan aito. Virheellinen varmenne voi olla merkki siitä, että joku yrittää peukaloida sivustolle muodostamaasi yhteyttä.

Vihreä lukkokuvake

Sivuston varmenne on kelvollinen ja luotettava kolmas osapuoli on vahvistanut sivuston identiteetin.

Oranssi huutomerkkikuvake

Sivusto ei ole toimittanut selaimelle varmennetta. Tämä on yleinen tilanne tavallisilla HTTP-sivustoilla, sillä useimmiten vain SSL:ää käyttävät sivustot toimittavat selaimelle varmenteen. Tarkista, näkyykö osoitepalkissa verkkosivukuvaketta Blank page icon.

Lukkokuvake, jossa on keltainen varoituskolmio

Google Chrome näkee sivuston varmenteen, mutta sivusto käyttää heikkoa tietoturvakokoonpanoa (SHA-1-allekirjoituksia), joten yhteytesi ei välttämättä ole salattu.

Jatka varoen. Vaikka nämä ovat tavallisia verkkosivustojen määritysvirheitä, yhteytesi ei välttämättä ole suojattu.

Punainen lukkokuvake

Google Chrome on havainnut ongelmia sivuston varmenteessa. Jatka varoen, sillä joku verkkosi käyttäjistä (esimerkiksi Wi-Fi-yhteyttäsi käyttävä henkilö) saattaa peukaloida verkkosivustoa. Jos annat tietoja sivustolla, myös kyseinen käyttäjä voi mahdollisesti nähdä ne.

Yhteyden tiedot

Näiden kuvakkeiden avulla Chrome kertoo, onko se muodostanut suojatun yhteyden käyttämällesi sivustolle.

Vihreä lukkokuvake

Google Chrome on muodostanut suojatun yhteyden katselemallesi sivustolle.

Oranssi huutomerkkikuvake

Yhteytesi sivustolle ei ole salattu. Tämä on yleinen tilanne tavallisia HTTP-sivustoja käytettäessä. Tarkista, näkyykö osoitepalkissa verkkosivukuvake Blank page icon.

Lukkokuvake, jossa on keltainen varoituskolmio

Yhteytesi sivustolle on salattu, mutta Google Chrome on havainnut sivustolla ei-toivottujen kuvien tai mainoksien kaltaista sisältöä. Suosittelemme, että et anna yksityisiä tietoja tai henkilötietojasi tällä sivulla.

Punainen lukkokuvake

Yhteytesi sivustolle on salattu, mutta Google Chrome on havainnut sekä suojattua että suojaamatonta koodia. Ole varovainen, jos annat henkilötietoja tällä sivulla.

Sekä suojatun että suojaamattoman koodin käyttäminen tarkoittaa, että HTTPS-protokollaa käyttävä sivusto lataa sisältöä HTTP-yhteyden kautta. Tämä voi mahdollistaa sivun kaappaamisen. Syynä voivat olla sivustolle upotetut kolmannen osapuolen videot tai ohjelmat.

Vierailuhistoria

Tässä osiossa kerrotaan, oletko vieraillut sivustolla aiemmin.

Sininen tai musta tietokuvake

Tämän kuvakkeen vieressä näytetään, oletko vieraillut sivulla aiemmin. Jos olet tyhjentänyt selaimesi välimuistin ja evästeet, myös vierailuhistoria on tyhjennetty.

Yhteytesi ei ole salattu

Jos näet Yhteytesi ei ole salattu -SSL-virheilmoituksen, internetyhteytesi tai tietokoneesi estää Chromea lataamasta sivua suojatusti. Katso ohjeet SSL-varoituksen vianetsintään