Sivuston turvallisuuden tarkistaminen

Jos haluat tietää, onko verkkosivustolla turvallista käydä, voit tarkistaa sivuston tietoturvatiedot. Chrome ilmoittaa, jos sivustolla ei voi käydä turvallisesti tai yksityisesti.

1. Avaa sivu tietokoneesi Chrome-selaimella.
  2. Voit tarkistaa sivuston tietoturvatason verkko-osoitteen vasemmalla puolella olevasta tietoturvan tilakuvakkeesta:
    • Turvallinen Lukko
    • Tietoja Tietoja
    • Ei turvallinen Varoitus
    • Vaarallinen Varoitus
  3. Näet sivuston tiedot ja käyttöoikeudet klikkaamalla kuvaketta. Paneelin yläreunassa näet, kuinka yksityisenä Chrome pitää yhteyttä.

Tietoturvakuvakkeiden merkitykset

Nämä kuvakkeet ilmaisevat, kuinka turvallista sivustolla on käydä. Ne kertovat, onko sivustolla suojausvarmenne, luottaako Chrome tähän varmenteeseen ja onko Chromella yksityinen yhteys sivustoon.

Turvallinen Lukko

Sivustolle lähettämäsi tiedot ovat yksityisiä.

Vaikka näet tämän kuvakkeen, ole aina varovainen jakaessasi henkilökohtaisia tietoja. Katso osoitepalkkia ja varmista, että olet sillä sivustolla, jolla haluat olla.

Tietoja Tietoja

Sivusto ei käytä yksityistä yhteyttä. Joku saattaa nähdä sen kautta lähetetyt tiedot. Suosittelemme, ettet kirjoita sivustolle arkaluonteisia tietoja, kuten salasanoja tai luottokorttitietoja.

Joillain sivustoilla voit siirtyä sivun yksityiseen versioon:

1. Valitse osoitepalkki.
  2. Poista http:// ja laita sen tilalle https://.

Jos tämä ei toimi, ota yhteyttä sivuston omistajaan ja pyydä, että hän suojaa sivuston ja tietosi HTTPS:llä.

Ei turvallinen Varoitus tai Vaarallinen Varoitus

Suosittelemme, ettet anna yksityisiä tietoja tai henkilötietojasi tällä sivulla. Älä käytä sivustoa ollenkaan, jos mahdollista.

Ei turvallinen: Jatka varoen. Tämän sivuston yhteydessä on jotain pahasti vialla. Joku saattaa nähdä sen kautta lähetetyt tiedot.

Vaarallinen: Vältä tätä sivustoa. Jos näet koko sivun punaisen varoituksen, Selaussuoja on merkinnyt sivuston riskialttiiksi. Tämän sivuston käyttäminen vaarantaa todennäköisesti henkilökohtaiset tietosi.

Yhteytesi ei ole salattu ‑virheen korjaaminen

Jos näet koko sivun virheilmoituksen "Yhteytesi ei ole salattu", internetyhteytesi tai tietokoneesi ei anna Chromen avata sivua turvallisesti. Lue, kuinka voit tehdä Yhteytesi ei ole salattu ‑virheen vianetsinnän.

Mikä on suojausvarmenne

Kun siirryt sivustolle, joka käyttää HTTPS:ää (yhteyden suojaus), verkkosivuston palvelin todistaa varmenteen avulla verkkosivuston identiteetin selaimille (esim. Chrome). Kuka tahansa voi luoda varmenteen ja väittää olevansa mikä tahansa verkkosivusto.

Chrome auttaa sinua pysymään turvassa verkossa vaatimalla verkkosivustoja käyttämään luotetuilta organisaatioilta saatuja varmenteita.