Sivustoasetukset

Käyttöluvat

Käydessäsi sivustossa voit helposti muokata siihen liittyviä eväste- ja käyttölupa-asetuksia Google Chromessa.

Evästeet ja sivustotiedot

Evästeet ovat sivustojen luomia tiedostoja, joiden avulla käyttämäsi sivustot tallentavat selaustietoja, kuten sivustoa koskevat asetuksesi tai profiilitietosi. Ne ovat käytössä oletuksena. On tärkeää tietää, mitkä evästeasetukset ovat käytössä, koska sivustot voivat evästeiden avulla seurata sivustoissa tekemiäsi toimia. Lue lisätietoja evästeiden hallinnasta

Käyttöluvat

Käyttöluvat-osion kautta voit hallita sivustokohtaisia asetuksia. Seuraavat toiminnot voivat koskea useita käyttämiäsi sivustoja. Voit muokata toimintoja klikkaamalla kunkin kuvakkeen oikealla puolella olevaa alas-nuolta.

Kuvake Kuvakkeen merkitys
Kuvat sallitaan oletuksena. Jos haluat estää kuvien näyttämisen, valitse Estä tässä sivustossa.
JavaScriptia käytetään yleensä sivustojen interaktiivisuuden lisäämiseen. Jos poistat JavaScriptin käytöstä, kaikki sivustot eivät välttämättä toimi oikein.
Laajennuksien avulla sivustot tarjoavat tietyn tyyppistä verkkosisältöä (kuten Flash- tai Windows Media -tiedostoja), jota selaimet eivät tavallisesti osaa käsitellä. Ne sallitaan oletuksena. Lue lisätietoja laajennuksien hallinnasta
Ponnahdusikkunat estetään oletuksena, jotta ne eivät ole häiriöksi ruudulla. Lue lisätietoja ponnahdusikkunoiden hallinnasta
Sijainti: Google Chrome ilmoittaa sinulle oletuksena, jos sivusto haluaa käyttää sijaintitietojasi. Lue lisätietoja sijainnin jakamisesta
Ilmoitukset: Jotkin sivustot, kuten Google-kalenteri, voivat näyttää ilmoituksia tietokoneesi työpöydällä. Google Chrome ilmoittaa sinulle oletuksena, jos sivusto haluaa luvan näyttää automaattisia ilmoituksia. Lue lisätietoja ilmoituksista
Koko ruudun tila: Jotkin sivustot voivat pyytää koko ruudun tilan käyttöä. Voit valita, miten Chrome käsittelee tämän tyyppiset pyynnöt.
Hiiren lukitus: Jotkin sivustot tai sovellukset, kuten pelit, voivat pyytää hiiren osoittimen käytöstä poistamista. Voit valita, miten Chrome käsittelee tämän tyyppiset pyynnöt.
Media: Mediatoimintoja kuten videokeskusteluja tarjoavat sivustot voivat pyytää käyttöön kameraasi ja mikrofoniasi. Lue lisätietoja kameran ja mikrofonin käyttöoikeudesta

Yhteys

Kun muodostat yhteyden sivustoon, Google Chrome voi näyttää sinulle tietoja yhteydestä ja ilmoittaa, jos sivustoon ei voi muodostaa täysin suojattua yhteyttä. Lue lisätietoja Google Chromen tietosuoja-asetuksista.

Katso, käyttääkö sivusto suojattua yhteyttä (SSL)

Jos kirjoitat sivulle arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja, tarkista osoitepalkissa sivuston URL-osoitteen vasemmalla puolella näkyvästä lukkokuvakkeesta, käyttääkö sivusto SSL-suojausta. SSL on protokolla, joka muodostaa salatun tunnelin tietokoneesi ja käyttämäsi sivuston välille. Sivustot voivat estää SSL:n avulla kolmansia osapuolia sekaantumasta tunnelin läpi kulkeviin tietoihin.

Kuvake Kuvakkeen merkitys
Blank page icon Sivusto ei käytä SSL-suojausta. Tämä kuvake näytetään http://-sivustoille. Useimpien sivustojen ei tarvitse käyttää SSL:ää, koska ne eivät käsittele arkaluonteisia tietoja. Älä tällöin kirjoita sivulle arkaluonteisia tietoja, kuten luottokorttisi tietoja tai verkkopankin kirjautumistietoja. Jos SSL-suojaamaton sivusto pyytää arkaluonteisia tietoja, suosittelemme ottamaan yhteyttä sivuston omistajaan.
Lukkokuvakevihreä https Google Chrome muodosti sivustoon suojatun yhteyden. Katso, että sivuston yhteydessä näkyy tämä kuvake, ja varmista, että URL-osoitteen verkkotunnus on oikea, jos sinua pyydetään kirjautumaan sivustoon tai antamaan sivulle arkaluonteisia tietoja. Jos sivusto käyttää Extended Validation SSL (EV-SSL) -varmennetta, organisaation nimi näytetään vihreällä kirjoitettuna kuvakkeen vieressä.
ilmoituskuvakekeltainen https Tämä sivusto käyttää SSL:ää, mutta Google Chrome löysi sivulta suojaamatonta sisältöä. Ole varovainen, jos annat sivulla arkaluonteisia tietoja. Suojaamaton sisältö voi antaa kolmannelle osapuolelle mahdollisuuden muokata sivun ulkoasua.
ilmoituskuvakepunainen https Tämä sivusto käyttää SSL:ää, mutta Google Chrome joko löysi sivulta korkean riskin muodostavaa suojaamatonta sisältöä tai sivuston varmenteessa on ongelmia. Älä anna sivulla arkaluonteisia tietoja. Virheellinen varmenne tai muut vakavat https-ongelmat voivat olla osoitus siitä, että kolmas osapuoli yrittää sekaantua sivustoon muodostamaasi yhteyteen.

SSL-varoitusilmoitukset

Voit nähdä varoitusilmoituksen, kun Chrome havaitsee, että vierailemasi sivusto vahingoittaa tietokonettasi.

Varoitusilmoitus Ilmoituksen merkitys
Tämä ei todennäköisesti ole etsimäsi sivusto! Tämä ilmoitus näytetään, kun sivuston varmenteessa ilmoitettu URL-osoite ei vastaa sivuston todellista URL-osoitetta. Käyttämäsi sivusto voi teeskennellä olevansa toinen sivusto. Lue lisätietoja tästä varoituksesta
Sivuston suojausvarmenne ei ole luotettava! Tämä ilmoitus näytetään, jos varmenne ei ole peräisin hyvämaineiselta kolmannen osapuolen varmenteen myöntäjältä. Kuka tahansa voi luoda varmenteita, joten Google Chrome tarkistaa, onko sivuston varmenne peräisin luotettavalta organisaatiolta. Lue lisätietoja tästä varoituksesta
Sivuston suojausvarmenne on vanhentunut!
tai Palvelimen suojausvarmenne ei ole vielä voimassa!
Nämä viestit näytetään, jos sivuston varmenne ei ole ajan tasalla. Voit nähdä nämä ilmoitukset, jos tietokoneesi kello on väärässä. Jos näin on, Google Chrome ei voi vahvistaa, että sivusto on suojattu.
Ei voi yhdistää todelliseen sivustoon… Tämä ilmoitus näytetään, kun sivusto vaikuttaa epäilyttävältä.

Lue lisätietoja sivustosta

Klikkaamalla kuvaketta Blank page icon tai lukkokuvaketta näet lisätietoja sivuston identiteetistä, yhteydestäsi ja vierailuhistoriastasi sivustossa.

Sivuston identiteetti

Sivustot varmistavat identiteettinsä näyttämällä selaimille SSL-suojausvarmenteen. Kuka tahansa voi luoda toisena sivustona esiintyvän sivuston, mutta vain todellisella sivustolla on voimassa oleva suojausvarmenne kyseiselle URL-osoitteelle. Virheellinen varmenne voi olla osoitus siitä, että kolmas osapuoli yrittää sekaantua sivustoon muodostamaasi yhteyteen.

Kuvake Kuvakkeen merkitys
vihreä lukko Sivuston varmenne on voimassa ja luotettava kolmannen osapuolen varmenteen myöntäjä on vahvistanut sivuston identiteetin.
oranssi ilmoitus Sivusto ei tarjonnut selaimelle varmennetta. Tämä on tavallista, jos kyseessä on normaali HTTP-sivusto (katso, näkyykö osoitepalkissa kuvake Blank page icon), koska varmenteita käytetään yleensä vain, jos sivusto on SSL-suojattu.
punainen lukko Google Chrome havaitsi ongelmia sivuston varmenteessa.Ole varovainen, jos jatkat sivustoon. Sivusto voi tekeytyä toiseksi sivustoksi ja yrittää huijata sinua antamaan henkilökohtaisia tai arkaluonteisia tietoja.

Yhteytesi sivustoon

Google Chrome ilmoittaa sinulle, onko yhteytesi sivustoon täysin salattu. Jos yhteys on suojaamaton, kolmannet osapuolet voivat tarkastella sivustoon antamiasi tietoja tai sekaantua näihin tietoihin.

Kuvake Kuvakkeen merkitys
vihreä lukko Google Chrome muodosti suojatun yhteyden käyttämääsi sivustoon.
oranssi ilmoitus Sivustoon ei ole muodostettu suojattua yhteyttä. Tämä on tavallista, jos kyseessä on normaali HTTP-sivusto (katso, näkyykö osoitepalkissa kuvake Blank page icon).
harmaa ilmoitus Sivustoon muodostettiin suojattu yhteys, mutta Google Chrome löysi sivulta sekä suojattua että suojaamatonta sisältöä. Ole varovainen, jos annat tietoja sivulla. Kolmas osapuoli voi päästä muokkaamaan sivua tällaisen sisällön kautta. Tällainen sisältö voi olla esimerkiksi kolmannen osapuolen tarjoamia kuvia tai sivuun upotettuja mainoksia.
punainen lukko Sivustoon muodostettiin suojattu yhteys, mutta Google Chrome löysi sivulta sekä suojattua että suojaamatonta koodia. Ole varovainen, jos annat arkaluonteisia tietoja sivulla. Kolmas osapuoli voi kaapata sivun tällaisen koodin kautta. Kyseessä voi olla kolmannen osapuolen tarjoama koodi tai sivuun upotetut videot. Jos käytät julkista langatonta verkkoa, suojaamattoman ja suojatun koodin yhtäaikainen käyttö on erityisen arveluttavaa, koska langattomien verkkojen yhteyksiin on helpompaa sekaantua kuin langallisten verkkojen yhteyksiin.

Vierailuhistoria

Tässä kohdassa näkyy, oletko käynyt sivustossa aiemmin. Jos olet tyhjentänyt selaimesi välimuistin ja evästeet, myös vierailuhistoria on tyhjennetty.

Kuvake Kuvakkeen merkitys
sininen ilmoitus Olet käynyt sivustossa aiemmin, joten sivusto on luultavasti luotettava.
oranssi ilmoitus Et ole käynyt sivustossa aiemmin. Tämä viesti on normaali, jos sivusto ei ole sinulle tuttu. Jos sivusto kuitenkin näyttää tutulta etkä ole äskettäin tyhjentänyt selaushistoriaasi, sivusto on ehkä tekeytynyt toiseksi sivustoksi. Ole varovainen, jos jatkat sivustoon.