Tjek, om et website anvender en sikker forbindelse

Hvis du vil tjekke, om et website er sikkert at besøge, kan du se efter sikkerhedsoplysninger om websitet. Chrome advarer dig, hvis du ikke kan besøge websitet på sikker vis eller uden at blive registreret.

1. Åbn en webside i Chrome.
  2. Du kan se, hvor sikkert et website er, ved at tjekke symbolet for sikkerhedsstatus til venstre for webadressen:
    • Lås Sikker
    • Se websiteoplysninger Info eller Ikke sikker
    • Farlig Ikke sikker eller Farlig
  3. Vælg sikkerhedssymbolet for at se en oversigt over websitets privatlivsoplysninger og tilladelser.

Det betyder sikkerhedssymbolerne

Disse symboler viser, hvor sikkert det er at besøge og benytte et website. De fortæller, om et website har et sikkerhedscertifikat, om Chrome har tillid til certifikatet, og om Chrome har en privat forbindelse til et website.

Lås Sikker

Oplysninger, du sender eller modtager via websitet, er private.

Selvom du ser dette ikon, skal du altid være forsigtig med at dele private oplysninger. Tjek adresselinjen for at sikre dig, at du er på det website, du vil besøge.

Se websiteoplysninger Info eller Ikke sikker

Websitet anvender ikke en privat forbindelse. Andre kan muligvis se eller ændre de oplysninger, du sender eller modtager via dette website.

På nogle websites kan du besøge en mere sikker version af siden:

1. Vælg adresselinjen.
  2. Slet http://, og skriv https:// i stedet.

Hvis det ikke virker, skal du kontakte websiteejeren for at anmode om, at vedkommende sikrer siden og dine data med HTTPS.

Når du aktiverer tilstanden HTTPS-First, forsøger Chrome at indlæse alle websites via HTTPS. Hvis du går til et website, der ikke understøtter HTTPS, viser Chrome advarslen "Forbindelsen er ikke sikker" og billedet "Ikke sikker" Farlig i adresselinjen. Se, hvordan du aktiverer tilstanden HTTPS-First.

Farlig Ikke sikker eller Farlig

Vi fraråder, at du indtaster private eller personlige oplysninger på denne side. Undlad at bruge websitet, hvis det er muligt.

Ikke sikker: Vær forsigtig, hvis du fortsætter. Der er noget alvorligt galt med beskyttelsen af personlige oplysninger på forbindelsen til dette website. Andre kan muligvis se de oplysninger, du sender eller modtager via dette website.

En af meddelelserne "Login er ikke sikkert" eller "Betaling er ikke sikkert" vises muligvis.

Farlig: Undgå dette website. Hvis din skærm viser en rød advarsel, der fylder hele siden, har Sikker browsing markeret websitet som usikkert. Hvis du bruger websitet, bringer du muligvis dine private oplysninger i fare.

Vælg, hvilke websites der kan vise usikkert indhold
  1. Åbn Chrome "" på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Sikkerhed og privatliv og derefter Indstillinger for websites.
  4. Klik på Yderligere indstillinger for indhold og derefter Usikkert indhold.
  5. Klik på Tilføj ud for "Har ikke tilladelse til at vise usikkert indhold".
  6. Angiv websitets webadresse.
    1. Du kan ændre de specifikke standardindstillinger for et tilføjet website ved at klikke på Mere Mere ud for webadressen.
    2. Klik på enten Tillad, Rediger eller Fjern.
Ret fejlen "Din forbindelse er ikke privat"
Hvis du får vist fejlmeddelelsen "Din forbindelse er ikke privat", der fylder hele siden, er der et problem med websitet, netværket eller din enhed. Se, hvordan du finder og retter fejl af typen "Din forbindelse er ikke privat".
Få oplysninger om sikkerhedscertifikater

Når du går til et website, der anvender HTTPS (forbindelsessikkerhed), anvender websitets server et certifikat til at bevise websitets identitet til browsere (f.eks. Chrome). Alle kan oprette et certifikat, som udgiver sig for at repræsentere et hvilket som helst website.

Chrome kræver, at websites anvender certifikater fra sikre organisationer for at gøre det lettere for dig at færdes sikkert på nettet.

Administrer enhedscertifikater på Mac og i Windows

Chrome godkender og beskytter HTTPS-forbindelser ved hjælp af websitecertifikater. Disse certifikater krypterer linket mellem et website og din browser.

Chrome-rodprogrammet viser de rodcertifikater, som Chrome har tillid til i forhold til at godkende HTTPS-websites. Få flere oplysninger om Chrome-rodprogrammet.

Chrome tilføjer tilpassede rodcertifikater fra de certifikater, der bruges af din computers operativsystem. Sådan gennemgår du certifikaterne på din enhed:

1. Åbn Chrome "" på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere "" og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Privatliv og sikkerhed og derefter Sikkerhed.
  4. Under "Avanceret" skal du klikke på Administrer enhedscertifikater.