Kontrollér Chromes forbindelse til et website

Du kan kontrollere oplysninger om et website, din forbindelse til websitet samt præferencer for dine websitetilladelser. Chrome advarer dig, hvis det ikke er muligt at oprette en privat forbindelse til websitet.

1. Åbn en side i Chrome på din computer.
  2. Til venstre for webadressen skal du klikke på det viste ikon: Lås Lås, Info Info eller Advarsel Advarsel.
  3. Et panel bliver synligt. Øverst vises en oversigt over, hvor privat Chrome mener, at forbindelsen er.

Hvad ikonerne betyder

Disse ikoner fortæller dig, om et website har et sikkerhedscertifikat, om Chrome har tillid til certifikatet, og om Chrome har en privat forbindelse til et website.

Lås Lås

Websitets certifikat er gyldigt, og Chrome har oprettet en krypteret forbindelse til websitet. De oplysninger, du sender til websitet, er private.

Selv hvis du ser låseikonet, skal du altid være forsigtig med at dele private oplysninger. Det er vigtigt, at du kontrollerer adresselinjen, så du er sikker på, at du er på det website, du vil besøge.

Info Info

Websitet anvender ikke en privat forbindelse. Vi fraråder, at du indtaster følsomme oplysninger, som f.eks. adgangskoder eller kreditkortoplysninger.

På nogle websites kan du besøge en sides private version:

1. Vælg adresselinjen.
  2. Slet http://, og indtast https:// i stedet.
  3. Hvis det ikke virker, skal du kontakte websiteejeren for at anmode om, at vedkommende sikrer siden og dine data med HTTPS.

Når infoikonet vises, kan dine personlige oplysninger være utilstrækkeligt beskyttet på websitet på to forskellige måder:

• Websitet sendte ikke et HTTPS-certifikat, så din forbindelse er ikke krypteret. Dit besøg på siden holdes ikke skjult for din internetudbyder eller andre på dit netværk (som f.eks. en person, der deler din Wi-Fi-forbindelse). Andre på dit netværk kan se og ændre indholdet på websitet, herunder private oplysninger, som du indtaster.
  • Dele af websitet anvender ikke HTTPS, så disse dele er ikke krypteret. Andre på netværket kan se og ændre disse dele af websitet.
Advarsel Advarsel

Vi fraråder, at du indtaster private eller personlige oplysninger på denne side. Undlad at bruge websitet, hvis det er muligt.

Websitet er ikke privat, da din forbindelse til websitet ikke er krypteret korrekt. En anden person manipulerer muligvis med din forbindelse til websitet, eller websitet anvender muligvis en svag sikkerhedskonfiguration, som f.eks. et forældet sikkerhedscertifikat. Fortsæt varsomt: Der er muligvis en, der overvåger eller manipulerer med din forbindelse.

Hvis din skærm viser en rød advarsel, der fylder hele siden, har Sikker browsing markeret websitet som usikkert. Det kan være et skadeligt eller vildledende website, der bringer dine private oplysninger i fare.

Hvad et sikkerhedscertifikat er

Når du går til et website, der anvender HTTPS (forbindelsessikkerhed), anvender websitets server et certifikat til at bevise websitets identitet til browsere (som f.eks. Chrome). Alle og enhver kan oprette et certifikat, som udgiver sig for at repræsentere et hvilket som helst website.

Chrome kræver, at websites anvender certifikater fra sikre organisationer, for at gøre det lettere for dig at færdes sikkert på nettet.

"Din forbindelse er ikke privat"

Hvis du ser HTTPS-fejlmeddelelsen "Din forbindelse er ikke privat", giver din internetforbindelse eller din computer ikke Chrome tilladelse til at åbne siden på en sikker måde. Se, hvordan du finder og retter fejl af typen "Din forbindelse er ikke privat".