Kontrollér, om forbindelsen til et website er sikker

Hvis du vil se, om et website er sikkert at besøge, kan du se efter sikkerhedsoplysninger om websitet. Chrome advarer dig, hvis du ikke kan besøge websitet på forsvarlig vis eller uden at blive registreret.

1. Åbn en side i Chrome på din computer.
  2. Hvis du vil se hvor sikkert et website er, kan du tjekke sikkerhedsstatus for det pågældende website til venstre for webadressen:
    • Lås Sikker
    • Info Info eller Ikke sikker
    • Advarsel Ikke sikker eller Farlig
  3. Klik på ikonet for at se oplysninger og tilladelser for websitet. Øverst på panelet vises en oversigt over, hvor privat Chrome mener, at forbindelsen er.

Hvad hvert sikkerhedssymbol betyder

Disse symboler viser, hvor sikkert det er at besøge og bruge et website. De fortæller, om et website har et sikkerhedscertifikat, om Chrome har tillid til certifikatet, og om Chrome har en privat forbindelse til et website.

Lås Sikker

Oplysninger, du sender eller modtager via websitet, er private.

Selvom du ser dette ikon, skal du altid være forsigtig med at dele private oplysninger. Kontrollér adresselinjen, så du er sikker på, at du er på det website, du vil besøge.

Info Info eller Ikke sikker

Websitet anvender ikke en privat forbindelse. Andre kan muligvis se eller ændre de oplysninger, du sender eller modtager via dette website.

Du ser muligvis en af meddelelserne "Login er ikke sikkert" eller "Betaling er ikke sikkert". Vi fraråder, at du indtaster følsomme oplysninger såsom adgangskoder eller kreditkortoplysninger.

På nogle websites kan du besøge en mere sikker version af siden:

1. Vælg adresselinjen.
  2. Slet http://, og indtast https:// i stedet.

Hvis det ikke virker, skal du kontakte websiteejeren for at anmode om, at vedkommende sikrer siden og dine data med HTTPS.

Advarsel Ikke sikker eller Farlig

Vi fraråder, at du indtaster private eller personlige oplysninger på denne side. Undlad at bruge websitet, hvis det er muligt.

Ikke sikker: Vær forsigtig, hvis du fortsætter. Der er noget alvorligt galt med beskyttelsen af personlige oplysninger på forbindelsen til dette website. Andre kan muligvis se de oplysninger, du sender eller modtager via dette website.

Du ser muligvis en af meddelelserne "Login er ikke sikkert" eller "Betaling er ikke sikkert".

Farlig Undgå dette website. Hvis din skærm viser en rød advarsel, der fylder hele siden, har Sikker browsing markeret websitet som usikkert. Hvis du bruger websitet, bringer du muligvis dine private oplysninger i fare.

Ret fejlen "Din forbindelse er ikke privat"

Hvis du ser fejlmeddelelsen "Din forbindelse er ikke privat", der fylder hele siden, er der et problem med websitet, netværket eller din computer. Se, hvordan du finder og retter fejl af typen "Din forbindelse er ikke privat".

Hvad et sikkerhedscertifikat er

Når du går til et website, der anvender HTTPS (forbindelsessikkerhed), anvender websitets server et certifikat til at bevise websitets identitet til browsere (f.eks. Chrome). Alle kan oprette et certifikat, som udgiver sig for at repræsentere et hvilket som helst website.

Chrome kræver, at websites anvender certifikater fra sikre organisationer, for at gøre det lettere for dig at færdes sikkert på nettet.