Indstillinger for websites

Tilladelser

Når du går til et website, kan du nemt tilpasse de indstillinger for cookies og tilladelser, der har relevans for det pågældende website i Google Chrome.

Cookies og websitedata

Cookies er filer, der er oprettet af de websites, du har besøgt, til at gemme browseroplysninger som f.eks. dine websitepræferencer eller profiloplysninger. De er som standard tilladt. Det er vigtigt at være opmærksom på dine cookieindstillinger, fordi cookies kan give websites tilladelse til at registrere din navigation under besøg på websites. Få flere oplysninger om administration af cookies

Tilladelser

Brug sektionen "Tilladelser" til at administrere websitespecifikke indstillinger. Følgende handlinger kan gælde for flere forskellige websites, du besøger, og du kan tilpasse disse handlinger ved at klikke på pil ned til højre for hvert af ikonerne.

Ikon Betydning
Billeder er som standard tilladt. Du kan forhindre billeder i at blive vist ved at vælge "Bloker altid på dette website".
JavaScript er udbredt blandt webudviklere til at gøre websites mere interaktive. Hvis du vælger at slå JavaScript fra, kan du opleve, at nogle websites ikke virker korrekt.
Plugins anvendes af websites til at aktivere visse typer webindhold (f.eks. Flash- Windows Media-filer), som browsere ikke kan behandle som integreret. De er som standard tilladt. Få flere oplysninger om administration af plugins
Pop op-vinduer blokeres som standard fra at blive vist automatisk og skabe rod på din skærm. Få flere oplysninger om administration af pop op-vinduer
Placering: Google Chrome advarer dig som standard, når et website anmoder om at bruge dine placeringsoplysninger. Få flere oplysninger om placeringsdeling
Underretninger: Nogle websites, f.eks. Google Kalender, kan vise underretninger på skrivebordet på din computer. Google Chrome advarer dig som standard, når et website anmoder om tilladelse til automatisk at vise underretninger. Få flere oplysninger om underretninger
Fuld skærm: Nogle websites kan anmode om at åbne i fuld skærm. Du kan vælge, hvordan Chrome håndterer denne type anmodning.
Muselås: Nogle websites eller apps kan anmode om at slå din musemarkør fra, f.eks. spil. Du kan vælge, hvordan Chrome håndterer denne type anmodning.
Medie: Websites, der indeholder mediefunktioner, f.eks. videokonferencer, kan anmode om adgang til dit kamera og din mikrofon. Få flere oplysninger om kamera- og mikrofonadgang

Forbindelse

Når du opretter forbindelse til et website, kan Google Chrome vise dig oplysninger om din forbindelse og advare dig, hvis der ikke kan etableres en sikker forbindelse for dette website. Få flere oplysninger om Google Chromes sikkerhedsindstillinger.

Se, om websitet anvender en sikker forbindelse (SSL)

Hvis du angiver følsomme personlige oplysninger på en side, kan du se på hængelåsikonet til venstre for webadressen i adresselinjen, om websitet anvender SSL. SSL er en protokol, der etablerer en krypteret tunnel mellem din computer og det aktuelle website. Websites kan bruge SSL til at forhindre tredjeparter i at få adgang til de oplysninger, der bevæger sig gennem tunnelen.

Ikon Betydning
Blank page icon Websitet anvender ikke SSL. Dette ikon vises for websites med http://. De fleste websites behøver ikke at anvende SSL, fordi de ikke håndterer følsomme oplysninger. Undgå at indtaste følsomme oplysninger, f.eks. dine kreditkortoplysninger eller oplysninger om banklogin, på siden. Hvis der anmodes om følsomme oplysninger på et website, som ikke anvender SSL, kan du kontakte websiteejeren.
Hængelåsikongrøn https Google Chrome har etableret en sikker forbindelse med websitet. Find dette ikon, og kontrollér, at webadressen har det korrekte domæne, hvis du bliver bedt om at logge ind på websitet eller indtaste følsomme oplysninger på siden. Hvis et website anvender et EV-SSL-certifikat (Extended Validation SSL), vises organisationens navn også ud for ikonet med grøn tekst.
advarselsikon gul https Websitet anvender SSL, men Google Chrome har registreret usikkert indhold på siden. Vær forsigtig med at indtaste følsomme oplysninger på denne side. Usikkert indhold kan åbne et smuthul for andre personer og give dem mulighed for at ændre sidens udseende.
advarselsikon rød https Websitet anvender SSL, men Google Chrome har enten registreret risikabelt indhold på siden eller problemer med certifikatet for websitet. Undlad at indtaste følsomme oplysninger på denne side. Ugyldigt certifikat eller andre alvorlige https-problemer kan indikere, at en person forsøger at manipulere med din forbindelse til websitet.

SSL-advarselsmeddelelser

Du får muligvis vist en advarselsmeddelelse, hvis Chrome registrerer, at det website, du besøger, kan beskadige computeren.

Advarselsmeddelelse Betydning
Dette er sandsynligvis ikke det website, du leder efter. Denne meddelelse viser, hvornår den webadresse, der er angivet i certifikatet for websitet, ikke stemmer overens med websitets faktiske webadresse. Det website, du forsøger at besøge, udgiver sig muligvis for at være et andet website. Få flere oplysninger om denne advarsel
Sikkerhedscertifikatet for websitet er ikke godkendt. Denne meddelelse vises, hvis certifikatet ikke var udstedt af en anerkendt tredjepart. Eftersom alle og enhver kan oprette et certifikat, kontrollerer Google Chrome, om certifikatet for et website stammer fra en organisation, der er tillid til. Få flere oplysninger om denne advarsel
Sikkerhedscertifikatet for websitet er udløbet.
eller Sikkerhedscertifikatet for serveren er endnu ikke gyldigt.
Disse meddelelser vises, hvis certifikatet for websitet ikke er opdateret. Du kan få vist denne meddelelse, hvis uret på din computer går forkert. Derfor kan Google Chrome ikke verificere, at websitet er sikkert.
Der kan ikke oprettes forbindelse til den rigtige ... Denne meddelelse vises, når et website mistænkes for at være usikkert.

Få flere oplysninger om websitet

Klik på ikonet Blank page icon eller hængelåsikonet for at få endnu flere oplysninger om websitets identitet, din forbindelse og din besøgshistorik for websitet.

Websiteidentitet

Websites, der anvender SSL, viser sikkerhedscertifikater til browseren for at verificere deres identitet. Alle og enhver kan konfigurere et website, der udgiver sig for at være et andet website, men kun rigtige websites er i besiddelse af et gyldigt sikkerhedscertifikat for den webadresse, du prøver at opnå adgang til. Ugyldige certifikater kan indikere, at en person forsøger at manipulere med din forbindelse til websitet.

Ikon Betydning
grøn hængelås Certifikatet for websitet er gyldigt, og websitets identitet er blevet verificeret af en godkendt tredjepartsmyndighed.
orange advarsel Websitet har ikke givet browseren et certifikat. Dette er normalt for almindelige HTTP-websites (se efter ikonetBlank page icon i adresselinjen), fordi certifikater normalt kun tildeles, hvis websitet anvender SSL.
rød hængelås Google Chrome hare registreret problemer med certifikatet for websitet.Du skal være forsigtig, fordi websitet kan udgive sig for at være et andet website i et forsøg på at snyde dig til at dele personlige eller andre følsomme oplysninger.

Din forbindelse til websitet

Google Chrome giver dig besked om, hvorvidt din forbindelse et fuldt krypteret. Hvis din forbindelse er usikker, kan tredjeparter få adgang til at se eller manipulere med de oplysninger, du angiver på websitet.

Ikon Betydning
grøn hængelås Google Chrome har etableret en sikker forbindelse med det aktuelle website.
orange advarsel Din forbindelse til websitet er ikke krypteret. Dette er normalt for almindelige HTTP-websites (se efter ikonet Blank page icon i adresselinjen).
grå advarsel Din forbindelse til websitet er krypteret, men Google Chrome har registreret blandet indhold på siden. Vær forsigtig med at indtaste oplysninger på siden. Blandet indhold kan åbne et smuthul for andre personer og give dem mulighed for at manipulere med siden. Dette indhold kan være tredjepartsbilleder eller annoncer, der er integreret på siden.
rød hængelås Din forbindelse til websitet er krypteret, men Google Chrome har registreret blandede scripts på siden. Vær forsigtig med at indtaste personlige oplysninger på denne side. Blandede scripts kan åbne et smuthul for andre personer og give dem mulighed for at overtage siden. Dette indhold kan være tredjepartsscripts eller videoer, der er integreret på siden. Hvis du har forbindelse til internettet via et offentligt trådløst netværk, er blandede scripts risikable, især fordi trådløse netværk er nemmere at manipulere med end faste forbindelser.

Besøgshistorik

Dette vises, hvis du tidligere har besøgt websitet. Men hvis du har ryddet cachen og dine cookies, er besøgshistorikken også ryddet.

Ikon Betydning
blå advarsel Du har besøgt websitet før, så der er gode chancer for, at du har tillid til dette website.
orange advarsel Du har aldrig tidligere besøgt dette website. Denne meddelelse er normal, hvis du ved, at dette er sandt. Men hvis websitet ser bekendt ud, og du ikke har ryddet browserhistorikken for nylig, udgiver websitet sig muligvis for at være et andet website. Vær forsigtig.