Administrer passord

Du kan velge at Chrome skal huske passordene dine for forskjellige nettsteder. For å bruke passordene dine på forskjellige enheter, slå på synkronisering i Chrome.

Hvis du skriver inn et nytt passord på et nettsted, spør Chrome om du vil lagre det. For å godta lagring, klikk på Lagre.

• For å se passordet som blir lagret, klikk på Forhåndsvisning Forhåndsvisning.
  • Klikk på nedoverpilen Nedoverpil hvis det er flere passord på siden. Velg passordet du vil lagre.
  • Hvis brukernavnet mangler eller er feil, klikker du på tekstboksen ved siden av «Brukernavn» og skriver inn brukernavnet du vil lagre.
  • Hvis du vil lagre et annet passord, klikker du på tekstboksen ved siden av «Passord». Skriv inn passordet du vil lagre.

Logg på med et lagret passord

Hvis du lagrer passordet når du logger på et nettsted, kan Chrome hjelpe deg med å logge på igjen senere.

1. Bruk en datamaskin for å gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  2. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
    • Hvis du har lagret ett brukernavn og passord for nettstedet, fyller Chrome ut påloggingsskjemaet automatisk.
    • Hvis du har lagret mer enn ett brukernavn og passord, må du velge feltet for brukernavn og så hvilken påloggingsinformasjon du vil bruke.

Se, slett eller eksportér lagrede passord

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil etterfulgt av Passord Passord.
  3. Se, slett eller eksportér et passord:
    • Se: Klikk på Vis passordet Forhåndsvisning til høyre for nettstedet. Hvis du låser datamaskinen med passord, blir du bedt om å skrive det inn.
    • Fjern: Klikk på Mer Mer etterfulgt av Fjern til høyre for nettstedet.
    • Eksportér: Klikk på Mer Meretterfulgt av Eksportér passord til høyre for «Lagrede passord».

For å slette alle lagrede passord, slett nettlesingsdataene og velg «Passord».

Start eller stopp lagringen av passord

Som standard tilbyr Chrome å lagre passordene dine. Du kan når som helst slå dette alternativet av eller på.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil etterfulgt av Passord Passord.
  3. Slå Tilby å lagre passord på eller av.

Sjekk eller endre passordene dine

Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp. Kombinasjoner av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, er utrygge fordi de har blitt publisert på nettet.

Vi anbefaler at du endrer passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, så fort som mulig. Du kan følge veiledningen i Chrome for å endre passordet ditt på nettstedet der du har brukt det, og sjekke de lagrede passordene for andre nettsteder der passordet kan være lagret.

Chrome sørger for at passordene dine og brukernavnet ditt er beskyttet, slik at de ikke kan leses av Google.

Viktig: Du må være logget på Chrome for å få disse varslene.

Slik starter eller slutter du å motta disse varslene:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Synkronisering/Google-tjenester under «Personer».
  4. Under «Andre Google-tjenester» klikker du «Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd» på eller av.

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis du har slått på «Safe Browsing».

Løs problemer med passord

Hvis Chrome ikke lagrer eller spør om du vil lagre passord, kan du finne ut hvordan du løser problemer med lagret informasjon.

Hvordan lagres og synkroniseres passord i Chrome?

Hvordan Chrome lagrer passord, avhenger av om du vil lagre og bruke dem på flere enheter eller ikke. Når passord synkroniseres, kan du bruke dem i Chrome på alle enhetene dine – samt i enkelte Android-apper.

Når synkronisering er slått på for passord i Chrome, lagres passordene i Google-kontoen din.

Ellers blir passordene dine bare lagret i Chrome på datamaskinen du bruker.

Linker til beslektet innhold