Administrer passord

Du kan velge at Chrome skal huske passordene dine for forskjellige nettsteder. For å bruke passordene dine på forskjellige enheter, slå på synkronisering i Chrome.

Hvis du skriver inn et nytt passord på et nettsted, spør Chrome om du vil lagre det. Trykk på Lagre hvis du vil lagre det.

Logg på med et lagret passord

Hvis du lagrer passordet når du logger på et nettsted, kan Chrome hjelpe deg med å logge på igjen senere.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  3. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
    • Hvis du har lagret ett brukernavn og passord for nettstedet, fyller Chrome ut påloggingsskjemaet automatisk.
    • Hvis du har lagret mer enn ett brukernavn og passord, må du velge feltet for brukernavn og så hvilken påloggingsinformasjon du vil bruke.
    • Hvis Chrome ikke tilbyr det lagrede passordet ditt, kan du trykke på passord Lagre passordet ditt for å se mulige passord.

Se, slett eller eksportér passord

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer til høyre for adressefeltet.
  3. Trykk på Innstillinger og så Passord.
  4. Se, slett eller eksportér et passord:
    • Se: Trykk på Se og administrer lagrede passord på passwords.google.com.
    • Slett: Trykk på passordet du vil fjerne. Trykk på Slett Slett øverst.
    • Eksportér: Trykk på Mer Mer og så Eksportér passord.

For å slette alle de lagrede passordene dine, slett nettlesingsdata og velg «Passord».

Start eller stopp lagringen av passord

Som standard tilbyr Chrome å lagre passordene dine. Du kan når som helst slå denne funksjonen av og på.

1. Åpne Chrome-appen på Android-enheten din Chrome.
  2. Trykk på Mer til høyre for adressefeltet Organiser.
  3. Trykk på Innstillinger og så Passord.
  4. Øverst slår du Lagre passord på eller av.

Logg på nettsteder og apper automatisk

Du kan automatisk logge på alle nettsteder og apper hvor du har lagret legitimasjonen din med «Automatisk pålogging». Når du slår på «Automatisk pålogging», trenger du ikke å bekrefte brukernavnet og passordet ditt.
Hvis du vil bekrefte den lagrede legitimasjonen din når du logger på, kan du slå av «Automatisk pålogging».
  1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Organiser til høyre for adressefeltet.
  3. Trykk på Innstillinger and then Passord.
  4. Slå på eller av «Automatisk pålogging».

Få varsler om å endre passordene dine

Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp. Kombinasjoner av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, er utrygge fordi de har blitt publisert på nettet.

Vi anbefaler at du endrer passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, så fort som mulig. Du kan følge veiledningen i Chrome for å endre passordet ditt på nettstedet der du har brukt det, og sjekke de lagrede passordene for andre nettsteder der passordet kan være lagret.

Chrome sørger for at passordene dine og brukernavnet ditt er beskyttet, slik at de ikke kan leses av Google.

Viktig: Du må være logget på og ha synkronisering med Chrome påslått for å få disse varslene.

Slik starter eller slutter du å motta disse varslene:

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Safe Browsing.
  4. Trykk på Standardbeskyttelse.
  5. Slå «Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd» på eller av.

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis du har slått på «Safe Browsing».

Sjekk de lagrede passordene dine

Du kan sjekke om de lagrede passordene dine har vært avdekket i databrudd, ved å kontrollere alle samtidig.

Slik sjekker du lagrede passord:

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Passord og så Sjekk passord.

Løs problemer med passord

Hvis Chrome ikke lagrer eller spør om du vil lagre passord, kan du finne ut hvordan du løser problemer med lagret informasjon.

Hvordan lagres og synkroniseres passord i Chrome?

Hvordan Chrome lagrer passord, avhenger av om du vil lagre og bruke dem på flere enheter eller ikke. Når passord synkroniseres, kan du bruke dem i Chrome på alle enhetene dine – samt i enkelte Android-apper.

Ellers blir passordene dine bare lagret i Chrome på datamaskinen du bruker.

passwords.google.com kan du administrere passordene som er lagret i Google-kontoen din.

Linker til beslektet innhold