Wachtwoorden beheren

Je kunt Chrome je wachtwoorden voor verschillende sites laten onthouden. Schakel synchronisatie in Chrome in om je wachtwoorden op verschillende apparaten te gebruiken.

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Kies Opslaan om te accepteren.

• Klik op Voorbeeld Voorbeeld om het wachtwoord te bekijken dat wordt opgeslagen.
  • Als er meerdere wachtwoorden op de pagina staan, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Kies het wachtwoord dat je wilt opslaan.
  • Als je gebruikersnaam leeg of onjuist is, klik je op het tekstvak naast 'Gebruikersnaam'. Voer de gebruikersnaam in die je wilt opslaan.
  • Als je een ander wachtwoord wilt opslaan, klik je op het tekstvak naast 'Wachtwoord'. Voer het wachtwoord in dat je wilt opslaan.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

1. Ga op je computer naar een site die je eerder hebt bezocht.
  2. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken, verwijderen of exporteren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Een wachtwoord bekijken, verwijderen of exporteren:
    • Bekijken: Klik rechts van de website op Wachtwoord weergeven Voorbeeld. Als je je computer hebt vergrendeld met een wachtwoord, wordt je gevraagd het wachtwoord van je computer op te geven.
    • Verwijderen: Klik rechts van de website op Meer Meer en dan Verwijderen.
    • Exporteren: Klik rechts van 'Opgeslagen wachtwoorden' op Meer Meer en dan Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsegegevens wissen en selecteer je Wachtwoorden.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Standaard biedt Chrome aan om je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Schakel Aanbieden wachtwoorden op te slaan in of uit.

Automatisch inloggen bij sites en apps

Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps waarvoor je je inloggegevens hebt opgeslagen met 'Automatisch inloggen'. Als je 'Automatisch inloggen' inschakelt, hoef je je gebruikersnaam en wachtwoord niet te bevestigen.
Wil je je opgeslagen inloggegevens bevestigen als je inlogt, dan kun je 'Automatisch inloggen' uitschakelen.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel and then Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Schakel Automatisch inloggen in of uit.

Je opgeslagen wachtwoorden checken

Je kunt nagaan of je opgeslagen wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek door ze allemaal tegelijk te checken.

Je opgeslagen wachtwoorden checken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik bovenaan op Meer  en dan Instellingen.
  3. Selecteer Wachtwoorden en dan Wachtwoorden controleren.

Meldingen ontvangen om je wachtwoorden te wijzigen

Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Volg de instructies in Chrome om je wachtwoord te wijzigen op de site waarop je dat wachtwoord hebt gebruikt. Controleer je opgeslagen wachtwoorden voor andere sites waarop het wachtwoord mogelijk is opgeslagen.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Belangrijk: Je moet zijn ingelogd bij Chrome om deze meldingen te ontvangen.

Meldingen starten of stoppen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Beveiliging.
  4. Selecteer een optie voor 'Safe Browsing': Verbeterde beveiliging of Standaardbeveiliging.
Tip: Deze functie is alleen beschikbaar als 'Safe Browsing' is ingeschakeld.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaten.

Wanneer synchronisatie is ingeschakeld voor wachtwoorden in Chrome, worden je wachtwoorden opgeslagen in je Google-account.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.