Opgeslagen wachtwoorden beheren

U kunt uw wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome. Wanneer u inlogt op een website, vraagt Chrome of u het wachtwoord voor de betreffende site wilt opslaan.

Als u bent ingelogd bij Chrome, kunt u uw wachtwoorden wijzigen op verschillende apparaten.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome uw wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of u ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer uw wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al uw apparaten en in bepaalde apps op uw Android-apparaat.

Uw wachtwoorden worden opgeslagen in uw Google-account als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

Anders worden uw wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op uw computer.

Chrome uw wachtwoorden laten onthouden

U kunt bepalen of u wilt dat Chrome wachtwoorden voor websites voor u opslaat.

Als u op sommige websites een wachtwoord opslaat in Chrome of Smart Lock voor wachtwoorden, wordt u automatisch ingelogd wanneer u die website bezoekt.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Log in bij een website.
    • Als u uw wachtwoord wilt opslaan, tikt u op Wachtwoord opslaan.
    • Als u uw wachtwoord niet wilt opslaan, klikt u op Nooit.

Uw opgeslagen wachtwoorden bekijken

U kunt op elk gewenst moment een lijst met al uw opgeslagen wachtwoorden bekijken.

In Chrome-instellingen
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik op Wachtwoorden beheren onder 'Wachtwoorden en formulieren'.
  5. Klik onder 'Opgeslagen wachtwoorden' rechts van de website op Meer Meer en vervolgens Details weergeven.
  6. Klik rechts van het wachtwoord op Voorbeeld Voorbeeld.
    • Windows en Mac: als u uw computer heeft vergrendeld met een wachtwoord, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw computer op te geven.
Op internet

Als u wachtwoorden heeft opgeslagen in Smart Lock voor wachtwoorden of in Chrome terwijl u was ingelogd, kunt u uw opgeslagen wachtwoorden ook bekijken en verwijderen op passwords.google.com.

Meer informatie over het beheren van opgeslagen internetwachtwoorden.

Chrome niet meer laten vragen om wachtwoorden op te slaan

Chrome biedt standaard aan uw wachtwoord op te slaan. U kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
  5. Schakel de instelling in.

Een opgeslagen wachtwoord verwijderen

U kunt op elk gewenst moment Chrome specifieke wachtwoorden laten vergeten of alle opgeslagen wachtwoorden wissen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik op Wachtwoorden beheren onder 'Wachtwoorden en formulieren'.
  5. Klik onder 'Opgeslagen wachtwoorden' rechts van de website op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.

Chrome weer laten vragen om wachtwoorden op te slaan

Als u heeft aangegeven dat Chrome niet moet aanbieden om uw wachtwoord voor een specifieke site op te slaan, maar u van gedachten verandert, kunt u de optie opnieuw weergeven.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik op Wachtwoorden beheren onder 'Wachtwoorden en formulieren'.
  5. Klik onder 'Nooit opgeslagen' rechts van de website op Verwijderen Verwijderen.

Als Chrome niet meer vraagt om wachtwoorden op te slaan, heeft u mogelijk aangegeven dat Chrome geen wachtwoorden meer moet opslaan. Wilt u de vraag wel laten stellen, schakel dan 'Aanbieden om je internetwachtwoorden op te slaan' weer in.

Chrome slaat geen wachtwoorden op

Heeft u Chrome laten weten dat een wachtwoord moet worden opgeslagen maar wordt dit toch niet weergegeven, probeer het dan te verwijderen en opnieuw op te slaan.

1. Open de lijst met opgeslagen wachtwoorden en zoek de website.
  2. Als de website wordt vermeld, verwijdert u het opgeslagen wachtwoord.
  3. Ga naar de website en log in.
  4. Als u uw wachtwoord wilt opslaan, selecteert u Wachtwoord opslaan of Ja wanneer dat wordt gevraagd.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.