Opgeslagen wachtwoorden beheren

U kunt uw wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome. Log in bij Chrome om uw wachtwoorden op verschillende apparaten te gebruiken.

Als u een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of u het wilt opslaan. Kies Opslaan om te accepteren.

• Klik op 'Voorbeeld' Voorbeeld om het wachtwoord te bekijken dat wordt opgeslagen.
  • Als er meerdere wachtwoorden op de pagina staan, klikt u op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Kies het wachtwoord dat u wilt laten onthouden.
  • Als uw gebruikersnaam leeg of onjuist is, klikt u op het tekstvak naast Gebruikersnaam. Voer de gebruikersnaam in die u wilt laten onthouden.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als u op sommige websites een wachtwoord opslaat in Chrome of Smart Lock voor wachtwoorden, wordt u automatisch ingelogd wanneer u die website bezoekt.

1. Ga op uw computer naar een site die u eerder heeft bezocht.
  2. Klik in een inlogformulier op het veld 'Gebruikersnaam'.
  3. Kies in de lijst de inloggegevens die u wilt gebruiken.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken, verwijderen of exporteren

U kunt wachtwoorden op elk gewenst moment bekijken of verwijderen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
  5. Een wachtwoord bekijken, verwijderen of exporteren:
    • Bekijken: Klik rechts van de website op 'Voorbeeld' Voorbeeld. Als u uw computer heeft vergrendeld met een wachtwoord, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw computer op te geven.
    • Verwijderen: Klik rechts van de website op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
    • Exporteren: Klik rechts van 'Opgeslagen wachtwoorden' op Meer Meer en vervolgens Wachtwoorden exporteren.

Als u al uw opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kiest u Browsegegevens wissen en selecteert u 'Wachtwoorden'.

Stoppen met het opslaan van wachtwoorden

Chrome biedt standaard aan uw wachtwoord op te slaan. U kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
  5. Schakel de instelling uit.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijkt u meer informatie hoe u problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome uw wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of u ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer uw wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al uw apparaten en in bepaalde apps op uw Android-apparaat.

Uw wachtwoorden worden opgeslagen in uw Google-account als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

Anders worden uw wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op uw computer.

Gerelateerde links

Chrome-auteur Jess

Jess is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback te geven.