Opgeslagen wachtwoorden beheren

U kunt uw wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome. Log in bij Chrome om uw wachtwoorden op verschillende apparaten te gebruiken.

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Kies Opslaan om te accepteren.

• Klik op Voorbeeld Voorbeeld om het wachtwoord te bekijken dat wordt opgeslagen.
  • Als er meerdere wachtwoorden op de pagina staan, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Kies het wachtwoord dat je wilt laten onthouden.
  • Als je gebruikersnaam leeg of onjuist is, klik je op het tekstvak naast Gebruikersnaam. Voer de gebruikersnaam in die je wilt laten onthouden.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je op sommige websites een wachtwoord opslaat in Chrome of Smart Lock voor wachtwoorden, word je automatisch ingelogd wanneer je die website bezoekt.

1. Ga op je computer naar een site die je eerder hebt bezocht.
  2. Klik in een inlogformulier op het veld 'Gebruikersnaam'.
  3. Kies in de lijst de inloggegevens die je wilt gebruiken.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken, verwijderen of exporteren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en vervolgens Wachtwoorden.
  3. Een wachtwoord bekijken, verwijderen of exporteren:
    • Bekijken: Klik rechts van de website op Voorbeeld Voorbeeld. Als je je computer hebt vergrendeld met een wachtwoord, word je gevraagd het wachtwoord van je computer op te geven.
    • Verwijderen: Klik rechts van de website op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
    • Exporteren: Klik rechts van 'Opgeslagen wachtwoorden' op Meer Meer en vervolgens Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsegegevens wissen en selecteer je Wachtwoorden.

Stoppen met het opslaan van wachtwoorden

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en vervolgens Wachtwoorden.
  3. Schakel Aanbieden wachtwoorden op te slaan uit.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie hoe je problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaat.

Je kunt wachtwoorden opslaan in je Google-account of synchronisatie inschakelen voor wachtwoorden in Chrome.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.