Wachtwoorden beheren

Je kunt Chrome je wachtwoorden voor verschillende sites laten onthouden. Schakel synchronisatie in Chrome in om je wachtwoorden op verschillende apparaten te gebruiken.

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

Tip: Als je een wachtwoord voor een site opslaat in Chrome, kun je dat opgeslagen wachtwoord ook gebruiken om in te loggen in een andere browser of in de app van de site op je iPhone of iPad. Als je deze functie wilt gebruiken, schakel je in de instellingen van je iPhone of iPad de functie 'Automatisch invullen' van Chrome in.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.
  4. Als je Chrome wilt laten inloggen met je opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord, gebruik je je vingerafdruk, Face ID of toegangscode.

Als Chrome geen wachtwoord voorstelt, tik je boven het toetsenbord op de sleutel Je wachtwoord opslaan en dan Ander wachtwoord gebruiken.

Wachtwoorden bekijken, verwijderen of exporteren

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Wachtwoorden
  4. Een wachtwoord bekijken, verwijderen of exporteren:
    • Bekijken: Tik op het opgeslagen wachtwoord. Tik onder 'Wachtwoord' op Weergeven.
    • Verwijderen: Tik rechtsboven op Bewerken. Tik bij 'Opgeslagen wachtwoorden' op de site die je wilt verwijderen en dan Verwijderen.
    • Exporteren: Scroll omlaag en tik op Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsergegevens wissen en selecteer je 'Opgeslagen wachtwoorden'.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Standaard biedt Chrome aan om je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Wachtwoorden
  4. Schakel Wachtwoorden opslaan in of uit.

Meldingen ontvangen om je wachtwoorden te wijzigen

Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Volg de instructies in Chrome om je wachtwoord te wijzigen op de site waarop je dat wachtwoord hebt gebruikt. Controleer je opgeslagen wachtwoorden voor andere sites waarop het wachtwoord mogelijk is opgeslagen.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Belangrijk: Je moet zijn ingelogd bij Chrome om deze meldingen te ontvangen.

Ga als volgt te werk als je deze meldingen wilt krijgen of niet meer wilt ontvangen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Account' op Synchronisatie en Google-services
  4. Schakel 'Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek' in of uit.

Je opgeslagen wachtwoorden checken

Je kunt nagaan of je opgeslagen wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek door ze allemaal tegelijk te checken.

Je opgeslagen wachtwoorden checken:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Wachtwoorden en dan Wachtwoorden controleren.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten.

Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account als je bent ingelogd bij Chrome en wachtwoorden synchroniseert.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je iPhone of iPad.