Administrer passord

Du kan velge at Chrome skal lagre passordene dine for forskjellige nettsteder.

Finn ut mer om hvordan Chrome beskytter passordene dine.

Hvis du skriver inn et nytt passord på et nettsted, spør Chrome om du vil lagre det. For å godta lagring, klikk på Lagre.

• For å se passordet som blir lagret, klikk på Forhåndsvisning Se forhåndsvisning.
  • Klikk på nedoverpilen Pil ned hvis det er flere passord på siden. Velg passordet du vil lagre.
  • Hvis brukernavnet mangler eller er feil, klikker du på tekstboksen ved siden av «Brukernavn» og skriver inn brukernavnet du vil lagre.
  • Hvis du vil lagre et annet passord, klikker du på tekstboksen ved siden av «Passord». Skriv inn passordet du vil lagre.

Logg på med et lagret passord

Hvis du lagrer passordet ditt i Chrome når du logger på et nettsted, kan Chrome hjelpe deg med å logge på igjen senere.

1. Bruk en datamaskin for å gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  2. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
    • Hvis du har lagret ett brukernavn og passord for nettstedet, fyller Chrome ut påloggingsskjemaet automatisk.
    • Hvis du har lagret mer enn ett brukernavn og passord, må du velge feltet for brukernavn og så hvilken påloggingsinformasjon du vil bruke.

Vis, endre, slett eller eksportér lagrede passord

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil og så Passord Passord.
  3. Vis, endre, slett eller eksportér passord:
    • Vis: Klikk på Vis passordet Se forhåndsvisning til høyre for nettstedet. Hvis du låser datamaskinen med et passord, blir du bedt om å skrive det inn.
    • Endre: Klikk på Mer Mer og så Endre passordet til høyre for nettstedet.
    • Fjern: Klikk på Mer Mer og så Fjern til høyre for nettstedet.
    • Eksportér: Klikk på Mer Merog så Eksportér passord til høyre for «Lagrede passord».

For å slette alle lagrede passord, slett nettlesingsdataene og velg «Passord».

Start eller stopp lagringen av passord

Som standard tilbyr Chrome å lagre passordene dine. Du kan når som helst slå dette alternativet av eller på.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil og så Passord Passord.
  3. Slå Tilby å lagre passord på eller av.

Logg på nettsteder og apper automatisk

Du kan automatisk logge på alle nettsteder og apper hvor du har lagret legitimasjonen din med «Automatisk pålogging». Når du slår på «Automatisk pålogging», trenger du ikke å bekrefte brukernavnet og passordet ditt.
Hvis du vil bekrefte den lagrede legitimasjonen din når du logger på, kan du slå av «Automatisk pålogging».
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil and then Passord Passord.
  3. Slå på eller av Automatisk pålogging

Sjekk de lagrede passordene dine

Du kan sjekke alle de lagrede passordene dine samtidig for å finne ut om de er

• avdekket i databrudd
  • potensielt svake og lette å gjette

Slik sjekker du lagrede passord:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst klikker du på Mer  og så Innstillinger.
  3. Velg Passord og så Sjekk passord.

Du får informasjon om passord som er avdekket i databrudd, og om du har passord som kanskje er svake.

Få varsler om å endre passordene dine

Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp. Kombinasjoner av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, er utrygge fordi de har blitt publisert på nettet.

Vi anbefaler at du endrer passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, så fort som mulig. Du kan følge veiledningen i Chrome for å endre passordet ditt på nettstedet der du har brukt det, og sjekke de lagrede passordene for andre nettsteder der passordet kan være lagret.

Chrome sørger for at passordene dine og brukernavnet ditt er beskyttet, slik at de ikke kan leses av Google.

Viktig: Du må være logget på Chrome for å få disse varslene.

Slik starter eller stopper du varsler:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Sikkerhet under «Personvern og sikkerhet».
  4. Trykk på Standardbeskyttelse.
  5. Slå på eller av «Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd».
Tips: Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis «Safe Browsing»-alternativet er aktivert.

Løs problemer med passord

Hvis Chrome ikke lagrer eller spør om du vil lagre passord, kan du finne ut hvordan du løser problemer med lagret informasjon.

Hvordan lagres og synkroniseres passord i Chrome?

Hvordan Chrome lagrer passord, avhenger av om du vil lagre og bruke dem på flere enheter eller ikke. Når du er logget på Chrome, kan du lagre passord i Google-kontoen din. Passord kan deretter brukes i Chrome på alle enheter, i tillegg til i enkelte apper på Android-enheter.

Ellers kan du bare lagre passord lokalt på datamaskinen.

Linker til beslektet innhold