Wachtwoorden beheren

Je kunt je wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome.

Meer informatie over hoe Chrome je wachtwoorden beschermt

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.
  4. Als je met je gebruikersnaam en wachtwoord wilt inloggen op je apparaat, moet je misschien je vingerafdruk of toegangscode gebruiken.

Als Chrome je opgeslagen wachtwoord niet aanbiedt: Tik op Wachtwoord Je wachtwoord opslaan om mogelijke wachtwoorden te bekijken.

Wachtwoorden bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Zo bekijk, verwijder, bewerk of exporteer je een wachtwoord:
    • Bekijken: Tik op Opgeslagen wachtwoorden bekijken en beheren via passwords.google.com.
    • Verwijderen: Tik op het wachtwoord dat je wilt verwijderen. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen .
    • Bewerken: Klik rechts van de website op Meer Meer en dan Wachtwoord bewerken.
    • Exporteren: Tik op Meer Meer en dan Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsergegevens wissen en selecteer je Wachtwoorden.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Vink bovenaan het scherm Wachtwoorden opslaan aan of uit.

Automatisch inloggen bij sites en apps

Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps waarvoor je je inloggegevens hebt opgeslagen met 'Automatisch inloggen'. Als je 'Automatisch inloggen' inschakelt, hoef je je gebruikersnaam en wachtwoord niet te bevestigen.
Wil je je opgeslagen inloggegevens bevestigen als je inlogt, dan kun je 'Automatisch inloggen' uitschakelen.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen and then Wachtwoorden.
  4. Schakel 'Automatisch inloggen' in of uit.

Meldingen ontvangen om je wachtwoorden te wijzigen

Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Je kunt je opgeslagen wachtwoorden checken en sites vinden waarop het gehackte wachtwoord wordt gebruikt.

Zo wijzig je je gehackte wachtwoord als je een melding krijgt:

1. Tik op Wachtwoorden checken.
  2. Volg de aanwijzingen om je wachtwoord op elke site te wijzigen.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Belangrijk: Je moet zijn ingelogd en synchroniseren met Chrome om deze meldingen te ontvangen.

Ga als volgt te werk als je deze meldingen wilt krijgen of niet meer wilt ontvangen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging en dan Safe Browsing.
  4. Tik op Standaardbeveiliging.
  5. Schakel Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek in of uit.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je Safe Browsing hebt ingeschakeld.

Je opgeslagen wachtwoorden checken

Je kunt nagaan of je opgeslagen wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek door ze allemaal tegelijk te checken.

Zo check je je opgeslagen wachtwoorden:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Wachtwoorden en dan Wachtwoorden controleren.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaat.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.

Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.