Wachtwoorden beheren

Je kunt je wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome.

Meer informatie over hoe Chrome je wachtwoorden beschermt

Meer informatie over versleuteling op het apparaat voor wachtwoorden

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.
  4. Als je met je gebruikersnaam en wachtwoord wilt inloggen op je apparaat, moet je misschien je vingerafdruk of toegangscode gebruiken.

Als Chrome je opgeslagen wachtwoord niet aanbiedt: Tik op Wachtwoord Je wachtwoord opslaan om mogelijke wachtwoorden te bekijken.

Wachtwoorden bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Zo kun je een wachtwoord bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren:
    • Bekijken: Tik op het wachtwoord dat je wilt bekijken en dan Wachtwoord tonen Voorbeeld.
    • Verwijderen: Tik op het wachtwoord dat je wilt verwijderen. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen .
    • Bewerken: Tik op het wachtwoord dat je wilt bewerken. Bewerk het wachtwoord en tik op Klaar.
    • Exporteren: Tik op Meer Meer en dan Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, wis je de browsegegevens en selecteer je Wachtwoorden.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie altijd in- of uitschakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Vink bovenaan het scherm Wachtwoorden opslaan aan of uit.

Automatisch inloggen bij sites en apps

Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps waarvoor je je inloggegevens hebt opgeslagen met Automatisch inloggen.Als je Automatisch inloggen inschakelt, hoef je je gebruikersnaam en wachtwoord niet te bevestigen.
Wil je je opgeslagen inloggegevens bevestigen als je inlogt, dan kun je Automatisch inloggen uitschakelen.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen and then Wachtwoorden.
  4. Schakel Automatisch inloggen in of uit.

Meldingen voor wachtwoordwijzigingen beheren

Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Je kunt je opgeslagen wachtwoorden checken en sites vinden waarop het gehackte wachtwoord wordt gebruikt.

Chrome zorgt dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Zo wijzig je je gehackte wachtwoord als je een melding krijgt:

1. Tik op Wachtwoorden checken.
    • Als je de melding Automatisch wijzigen ziet, klik je daarop om Chrome toe te staan je wachtwoord te wijzigen en op te slaan.

2. Volg de aanwijzingen om je wachtwoord op elke site te wijzigen.

Zo krijg je deze meldingen of zet je de meldingen stop:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging en dan Safe Browsing.
  4. Tik op Standaardbeveiliging.
  5. Zet 'Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek' aan of uit.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je Safe Browsing hebt aangezet.

Je opgeslagen wachtwoorden checken

Je kunt nagaan of je opgeslagen wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek door ze allemaal tegelijk te checken.

Zo check je je opgeslagen wachtwoorden:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Wachtwoorden en dan Wachtwoorden checken.
    • Als je de melding Automatisch wijzigen krijgt, tik je erop om Chrome je wachtwoord te laten wijzigen en opslaan.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens oplost.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Als je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaat.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.

Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.