Wachtwoorden beheren

Je kunt Chrome je wachtwoorden voor verschillende sites laten onthouden. Schakel synchronisatie in Chrome in om je wachtwoorden op verschillende apparaten te gebruiken.

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.
    • Als Chrome je opgeslagen wachtwoord niet aanbiedt: Tik op Wachtwoord Je wachtwoord opslaan om mogelijke wachtwoorden te bekijken.

Wachtwoorden bekijken, verwijderen of exporteren

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Wachtwoorden.
  4. Een wachtwoord bekijken, verwijderen of exporteren:
    • Bekijken: Tik op Opgeslagen wachtwoorden bekijken en beheren via passwords.google.com.
    • Verwijderen: Tik op het wachtwoord dat je wilt verwijderen. Tik bovenaan op Verwijderen Prullenbak.
    • Exporteren: Tik op Meer Meer en vervolgens Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsergegevens wissen en selecteer je 'Wachtwoorden'.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Vink bovenaan het scherm Wachtwoorden opslaan aan of uit.

Wachtwoorden controleren of wijzigen

Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Volg de instructies in Chrome om je wachtwoord te wijzigen op de site waarop je dat wachtwoord hebt gebruikt. Controleer je opgeslagen wachtwoorden voor andere sites waarop het wachtwoord mogelijk is opgeslagen.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Belangrijk: Je moet zijn ingelogd en synchroniseren met Chrome om deze meldingen te ontvangen.

Ga als volgt te werk als je deze meldingen wilt krijgen of niet meer wilt ontvangen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Synchronisatie en Google-services.
  4. Schakel 'Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek' in of uit.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je Safe Browsing hebt ingeschakeld.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaat.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.

Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.