Slett nettlesingsdata i Chrome

Du kan slette nettleserloggen og andre nettlesingsdata, for eksempel lagrede skjemaoppføringer, eller bare slette data fra en bestemt dato.

Hva skjer med informasjonen din?

Data som kan slettes
  • Nettleserlogg: Når du tømmer nettleserloggen, slettes følgende:
    • Nettadresser du har besøkt, fjernes fra loggsiden.
    • Snarveier til slike sider fjernes fra Ny fane-siden.
    • Forslag om disse nettstedene vises ikke lenger i adressefeltet.
  • Faner: Åpne faner på enheten blir lukket.
  • Informasjonskapsler og nettstedsdata
    • Informasjonskapsler: Dette er filer som opprettes av nettsteder du besøker, for å gjøre opplevelsen din på nettet enklere ved å lagre nettleserinformasjon. Informasjonskapsler slettes.
    • Nettstedsdata: HTML5-kompatible lagringstyper, inkludert appbuffere, nettlagringsdata, data fra nettbaserte SQL-databaser og data fra indekserte databaser, slettes.
    • Medielisenser: Lisenser for beskyttet HTML5-innhold – for eksempel filmer eller musikk du har spilt av eller lastet ned – blir slettet.
  • Bufrede bilder og filer: Chrome husker deler av sider for å kunne laste dem inn raskere når du besøker dem senere. Tekst og bilder fra sider du har besøkt i Chrome, blir fjernet.
  • Lagrede passord: Passord du har lagret, slettes.
  • Skjemadata lagret med autofyll: Autofylloppføringene dine slettes, deriblant adresser og kredittkort. Kort fra Google Pay-kontoen din blir ikke slettet.
  • Nettstedsinnstillinger: Innstillinger og tillatelser du angir for nettsteder, blir slettet – for eksempel om et nettsted kan kjøre JavaScript, bruke kameraet ditt eller få tilgang til posisjonen din.
Data som ikke blir slettet

Det finnes også andre datatyper som er knyttet til atferden din på nettet. Slike datatyper kan slettes separat:

Hvis du gir bort enheten din, bør du huske å slette nettlesingsdataene dine og deretter logge av Chrome.

Slett nettlesingsdataene dine

Hvis du synkroniserer en type data og sletter den på Android-enheten din, slettes den overalt hvor den er synkronisert. Dataene fjernes fra andre enheter og Google-kontoen din.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer og så Slett nettlesingsdata.
    • For å slette nettleserloggen (inkludert åpne faner), velg en varighet og trykk på Fjern data. Standardvarigheten er 15 minutter.
    • For å velge mer spesifikke datatyper du vil slette, trykk på Flere alternativer. Velg typene nettlesingsdata du vil slette, og trykk på Fjern data.

Tips:

• Hvis du sletter informasjonskapsler og har slått på synkronisering, forblir du pålogget Google-kontoen din i Chrome. Informasjonskapslene dine blir fjernet fra andre enheter og Google-kontoen din.
  • For å logge av Google-kontoen din på alle nettsteder, logg av Chrome.
  • For å komme raskt til dialogboksen «Slett nettlesingsdata», skriv inn «Slett nettlesingsdata» i adressefeltet, og trykk på handlingsbrikken. Bruk Chrome-handlinger til å fullføre oppgaver raskt.
Slett enkeltelementer

Hvis du ikke vil slette hele kategorier av nettlesingsdataene dine, kan du velge enkeltelementer, for eksempel