Söka på webben med Chrome

Du kan snabbt hitta det du söker efter på internet, i bokmärkena och i webbhistoriken.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv din sökning i adressfältet högst upp.
  3. Klicka på resultatet eller tryck på Retur.

Tips! Du kan få förslag baserat på din webb- och appaktivitet medan du skriver. Du kan ta bort enskilda förslag från sökhistoriken eller dölja avsnitt med förslag baserat på din aktivitet när de visas. Läs mer om din aktivitet.

Söka på en webbsida

På datorn går det att söka efter ett ord eller en fras på en webbsida.

1. Öppna en webbsida i Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Sök.
  3. Skriv sökordet i fältet som visas uppe till höger.
  4. Tryck på Retur för att söka.
  5. Träffar markeras med gult. Du kan se var alla träffarna finns på webbsidan med hjälp av de gula markörerna på rullningslisten.

Tips! Du kan också använda kortkommandona Ctrl+F (Windows, Linux och Chrome OS) eller ⌘+F (Mac) för att hitta ett ord eller en fras snabbt.

Söka efter ord eller bilder

På webbsidor går det att söka efter mer information om ord, fraser och bilder.

1. Öppna en webbsida i Chrome på datorn.
  2. Markera ett ord, en fras eller en bild.
  3. Högerklicka på den på datorn. Håll ned Ctrl och klicka på den om du använder en Mac.
  4. Klicka på alternativet för att söka med standardsökmotorn. Då visas alternativ som exempelvis ”Sök efter 'kejsarpingviner' på Google” eller ”Sök med Bing efter bilden”.

Tips!

• När du högerklickar på ett ord eller en fras kan du översätta till önskat språk eller få en definition.
  • När du högerklickar på ett nummer kan du konvertera enheter.