Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis.
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Geef je zoekopdracht op in de adresbalk bovenaan.
  3. Selecteer een resultaat of druk op Enter.

Tip: Terwijl je typt, kun je suggesties ontvangen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt afzonderlijke suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Zoeken op een webpagina

Je kunt een specifiek woord of specifieke woordgroep zoeken op een webpagina op je computer.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome Chrome.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Zoeken.
  3. Geef je zoekterm rechtsboven op.
  4. Druk op Enter om op de pagina te zoeken.
    • Overeenkomsten worden geel gemarkeerd. In de scrollbar rechts geven gele markeringen aan waar alle overeenkomsten op de pagina staan.

Tip: Met de sneltoetsen Ctrl + f (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘ + f (Mac) kun je ook snel een woord of woordgroep vinden.

Zoeken naar woorden

Je kunt meer informatie vinden over specifieke woorden of zinnen op een webpagina.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome Chrome.
  2. Markeer een woord of woordgroep.
    • Op een pc: Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde content.
    • Op een Mac: Houd Ctrl ingedrukt en klik op de gemarkeerde content.
  3. Klik op de optie om te zoeken met je standaard zoekmachine. Je ziet misschien een optie als Zoeken op Google naar keizerspinguïn.

Tips:

• Als je een woord of woordgroep selecteert, kun je vertalen naar de gewenste taal of de definitie opvragen.
  • Selecteer je een getal, dan kun je eenheden omrekenen.

Op internet zoeken met afbeeldingen

Je kunt meer informatie krijgen over een afbeelding met Google Lens. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een jurk gebruiken om te zoeken naar informatie over waar je de jurk kunt kopen, afbeeldingen met visueel vergelijkbare jurken te vinden of te zoeken waar die afbeelding ergens anders op internet wordt gebruikt.

Voordat je begint:

Zo vind je meer informatie over een afbeelding:

1. Open een pagina in Chrome Chrome.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding.
  3. Kies in het menu de optie Afbeelding zoeken met Google Lens.
    • Als je met de rechtermuisknop ergens buiten een afbeelding klikt, kun je in het menu de optie Afbeeldingen zoeken met Google Lens kiezen. Nadat je op deze optie hebt geklikt, kun je slepen om een afbeelding te selecteren.
Tip: Je ziet de zoekresultaten aan de rechterkant van het scherm. Klik op Openen  om ze in een nieuw tabblad weer te geven.

Zoekresultaten in één oogopslag bekijken

Je kunt de resultaten weergeven in afzonderlijke deelvensters zodat je makkelijk tussen meerdere zoekresultaten kunt navigeren.
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Geef in de adresbalk bovenaan op wat je wilt zoeken.
  3. Selecteer een resultaat of druk op Enter.
  4. Als je de zoekresultaten opnieuw wilt bekijken zonder de huidige pagina te verlaten, selecteer je links van de zoekbalk de optie Zoekfunctie aan zijkant .
  5. Selecteer een ander resultaat. Het wordt geopend in het hoofdvenster.