Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis.
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Geef je zoekopdracht op in de adresbalk bovenaan.
  3. Selecteer een resultaat of druk op Enter.

Tip: Terwijl je typt, kun je suggesties ontvangen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt afzonderlijke suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Zoeken op een webpagina

Je kunt een specifiek woord of specifieke woordgroep zoeken op een webpagina op je computer.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome Chrome.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Zoeken.
  3. Geef je zoekterm rechtsboven op.
  4. Druk op Enter om op de pagina te zoeken.
    • Overeenkomsten worden geel gemarkeerd. In de scrollbar rechts geven gele markeringen aan waar alle overeenkomsten op de pagina staan.

Tip: Met de sneltoetsen Ctrl + f (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘ + f (Mac) kun je ook snel een woord of woordgroep vinden.

Woorden of afbeeldingen zoeken

Je kunt meer informatie zoeken over specifieke woorden, woordgroepen of afbeeldingen op een webpagina.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome Chrome.
  2. Markeer een woord, woordgroep of afbeelding.
    • Als je een Mac gebruikt, houd je Ctrl ingedrukt en selecteer je het woord, de woordgroep of de afbeelding.
  3. Selecteer de optie om ernaar te zoeken met je standaard zoekmachine.
    • Je ziet misschien iets als 'Keizerspinguïn zoeken in Google' of 'Deze afbeelding zoeken in Bing'.

Tips:

• Als je een woord of woordgroep selecteert, kun je vertalen naar de gewenste taal of de definitie opvragen.
  • Selecteer je een getal, dan kun je eenheden omrekenen.

Zoekresultaten in één oogopslag bekijken

Je kunt de resultaten weergeven in afzonderlijke deelvensters zodat je makkelijk tussen meerdere zoekresultaten kunt navigeren.
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Geef in de adresbalk bovenaan op wat je wilt zoeken.
  3. Selecteer een resultaat of druk op Enter.
  4. Als je de zoekresultaten opnieuw wilt bekijken zonder de huidige pagina te verlaten, selecteer je links van de zoekbalk de optie Zoekfunctie aan zijkant .
  5. Selecteer een ander resultaat. Het wordt geopend in het hoofdvenster.