Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ je zoekopdracht in de adresbalk bovenaan het scherm.
  3. Klik op het resultaat of druk op Enter.

Tip: Terwijl je typt, kun je suggesties ontvangen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt afzonderlijke suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Zoeken op een webpagina

Je kunt een specifiek woord of specifieke woordgroep zoeken op een webpagina op je computer.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Zoeken.
  3. Typ je zoekterm in de balk rechtsboven.
  4. Druk op Enter om op de pagina te zoeken.
  5. Overeenkomsten worden geel gemarkeerd. Aan de hand van de gele markeringen op de scrollbalk kun je zien waar alle overeenkomsten zich bevinden op een webpagina.

Tip: Met de sneltoetsen Ctrl + f (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘ + f (Mac) kun je ook snel een woord of woordgroep vinden.

Woorden of afbeeldingen zoeken

Je kunt meer informatie zoeken over specifieke woorden, woordgroepen of afbeeldingen op een webpagina.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome.
  2. Markeer een woord, woordgroep of afbeelding.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gemarkeerde item op je computer. Als je een Mac gebruikt: houd Ctrl ingedrukt en klik.
  4. Klik op de optie om ernaar te zoeken met je standaard zoekmachine. Je ziet misschien iets als 'Keizerspinguïn zoeken in Google' of 'Deze afbeelding zoeken in Bing'.

Tips:

• Als je met de rechtermuisknop op een woord of woordgroep klikt, kun je vertalen naar de gewenste taal of de definitie opvragen.
  • Als je met de rechtermuisknop op een nummer klikt, kun je eenheden omrekenen.