Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis.
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Geef je zoekopdracht op in de adresbalk bovenaan.
  3. Selecteer een resultaat of druk op Enter.

Tip: Terwijl je typt, kun je suggesties ontvangen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt afzonderlijke suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Zoeken op een pagina

Je kunt een specifiek woord of specifieke woordgroep zoeken op een webpagina op je computer.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen en dan Zoeken. Er wordt een zoekvenster geopend.
  3. Geef je zoekopdracht op.
  4. Druk op Enter om op de pagina te zoeken.
    • Overeenkomsten worden geel gemarkeerd. In de scrollbar rechts geven gele markeringen de plaats van de overeenkomsten op de pagina aan.

Tip: Je kunt ook de sneltoetsen Ctrl + f (Windows, Linux en ChromeOS) of + f (Mac) gebruiken om snel een woord of woordgroep te vinden.
Zoeken naar woorden

Je kunt meer informatie vinden over specifieke woorden of zinnen op een webpagina.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome Chrome.
  2. Markeer een woord of woordgroep.
    • Op een pc: Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde content.
    • Op een Mac: Houd Ctrl ingedrukt en klik op de gemarkeerde content.
  3. Klik op de optie om te zoeken met je standaard zoekmachine. Je ziet misschien een optie zoals Zoeken op Google naar keizerspinguïn.

Tips:

• Je kunt geselecteerde woorden of woordgroepen vertalen naar je voorkeurstaal of de definitie opvragen.
  • Als je een getal selecteert, kun je eenheden omrekenen.
Op internet zoeken met afbeeldingen

Je kunt meer informatie krijgen over een afbeelding met Google Lens. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een jurk gebruiken om te zoeken waar je de jurk kunt kopen, vergelijkbare jurken te vinden of die afbeelding ergens anders op internet te vinden.

Voordat je begint:

Zo vind je meer informatie over een afbeelding:

1. Open een pagina in Chrome Chrome.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding.
  3. Kies in het menu de optie Afbeelding zoeken met Google Lens.
    • Als je met de rechtermuisknop ergens buiten een afbeelding klikt, kun je in het menu de optie Afbeeldingen zoeken met Google Lens kiezen. Daarna kun je slepen om een afbeelding te selecteren.
Tip: Je ziet de zoekresultaten aan de rechterkant van het scherm. Klik op Openen  om ze in een nieuw tabblad weer te geven.
Zoekresultaten in één oogopslag bekijken

Je kunt de resultaten weergeven in een afzonderlijk deelvenster zodat je makkelijk tussen meerdere zoekresultaten kunt navigeren.

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Geef in de adresbalk bovenaan op wat je wilt zoeken.
  3. Selecteer een resultaat.
    • Als je de zoekresultaten op dezelfde pagina wilt bekijken, klik je in de adresbalk op Zoeken in zijvenster openen of op het zoekmachine-icoon aan de rechterkant.
  4. Selecteer een ander resultaat in het deelvenster. Het wordt geopend in het hoofdvenster.

Tip: Het zijvenster werkt misschien ook met niet-Google-zoekmachines, als deze het zijvenster hebben geïmplementeerd. Klik op de adresbalk en plaats de muisaanwijzer op Zoeken in zijvenster openen of het zoekmachine-icoon aan de rechterkant.