Zoeken op internet in Chrome

Met Google Chrome op uw computer of mobiele apparaat kunt u uw zoekwoorden rechtstreeks in de adresbalk (ook de "omnibox" genoemd) invoeren. Terwijl u typt, worden voorgestelde woordgroepen of URL's weergegeven om aan te vullen wat u typt.

Zoeksuggesties weergeven

Wanneer u begint met typen in de adresbalk, worden mogelijk de volgende pictogrammen weergegeven naast uw zoeksuggesties:

• Bookmark - Uw sites met bladwijzer
  • Search suggestions - Populaire zoekopdrachten (voorspellingen) die de woorden bevatten die u typt
  • Blank page icon - Sites uit uw browsegeschiedenis

Zoektips voor Chrome op uw computer

• Woorden of afbeeldingen zoeken: markeer een woord, woordgroep of afbeelding en klik er met de rechtermuisknop op (of gebruik Control-klik op een Mac). Selecteer vervolgens de optie om ernaar te zoeken met uw standaardzoekmachine. Er wordt mogelijk 'Google doorzoeken op keizerspinguïn' of 'Bing doorzoeken op deze afbeelding'.

• Plakken en zoeken: markeer een woord of woordgroep en kopieer deze. Wanneer u wilt zoeken, klikt u met de rechtermuisknop op de adresbalk (of Control-klik op een Mac) en selecteert u Plakken en zoeken.

• Spraakgestuurd zoeken: stel 'Ok Google' in om spraakgestuurd te zoeken zonder typen of klikken.

• Zoeken met markeren en slepen (alleen Windows): markeer een woord of woordgroep en sleep deze naar de adresbalk. Chrome geeft automatisch de zoekresultaten weer voor de gemarkeerde tekst.

Zoektips voor Chrome op een mobiel apparaat

Chrome voor Android

Spraakgestuurd zoeken

Stel 'Ok Google' in om spraakgestuurd te zoeken zonder typen of klikken.

Zoeken met aanraking

Deze functie is alleen op bepaalde Android-apparaten beschikbaar.

Als er een woord of woordgroep op een webpagina voorkomt waarover u meer wilt weten, tikt u op de term om ernaar te zoeken op internet. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Tik op een woord op een webpagina om het woord te markeren.
  2. Er wordt een deelvenster weergegeven onder aan de pagina. Veeg het deelvenster omhoog om zoekresultaten weer te geven voor het gemarkeerde gedeelte.
Chrome voor iOS

Spraakgestuurd zoeken

Stel 'Ok Google' in om spraakgestuurd te zoeken zonder typen of klikken.