Bruk Google Chrome som standardnettleser

Hvis du liker Google Chrome, kan du gjøre den til standardnettleseren din, slik at når du klikker på linker på datamaskinen, åpnes de automatisk i Google Chrome.

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Gjør Google Chrome til standardleser i «Standardnettleser»-delen.
    Hvis du ikke ser knappen, er Google Chrome allerede standardnettleseren din.

Bruk Chrome på Windows-datmaskiner

Finn ut hvordan du velger Chrome som standardnettleser på datamaskiner som kjører Windows. På Windows 8 kan du starte Chrome som en Windows 8-app.

Windows 10

Brukere som nylig har oppgradert til Windows 10 og ikke finner Chrome

1. Klikk på Start-menyen .
  2. Skriv inn «Chrome» i søkefeltet, og trykk på Enter.
  3. Åpne Chrome-søkeresultatet ved å klikke på det.
  4. Du blir spurt om du vil ha Chrome som standardnettleser. Klikk på Ja for å fullføre.

Hvis du ikke blir spurt om du vil ha Chrome som standardnettleser, følger du fremgangsmåten nedenfor.

Brukere med nye Windows 10-datamaskiner som vil ha Chrome som standardnettleser

1. Last ned og installer Chrome.
  2. Klikk på Start-menyen på datamaskinen.
  3. Velg tannhjulet for PC-innstillinger .
  4. Klikk på System > Standardapper.
  5. Klikk på den nåværende nettleseren under «Nettleser», vanligvis Microsoft Edge.
  6. Klikk på Google Chrome i «Velg app»-vinduet som åpnes.

Du kan eventuelt se denne videoen (bare på engelsk, 1:00):

Setting up Chrome on Windows 10

Windows 8 og eldre
Trinn 1: Juster Windows-innstillingene
  1. Last ned og installer Chrome.
  2. Høyreklikk på Start-knappen, og klikk deretter på Kontrollpanel.
  3. Klikk på Programmer > Standardprogrammer > Angi standardprogrammer.
  4. Velg Google Chrome i panelet til venstre.
  5. Klikk på Angi dette programmet som standard.
  6. Klikk på OK.

Trinn 2: Juster Chrome-innstillingene

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu.
  3. Klikk på Start Chrome på nytt via skrivebordet eller Start Chrome på nytt i Windows 8-modus.

Bytt standardnettleser

Hvis du ikke vil ha Google Chrome som standardnettleser lenger, kan du velge en annen nettleser som standardnettleser.

Bruker du mobilenheten din? Finn ut hvordan du kan bruke Chrome på mobilenheten.