Chrome instellen als uw standaardbrowser

Als u Google Chrome prettig vindt werken, kunt u Chrome instellen als uw standaardbrowser. Wanneer u vervolgens op uw computer op links klikt, worden deze automatisch geopend in Google Chrome.

Chrome instellen als uw standaardbrowser

Mac-computer
  1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Standaardbrowser op Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser.
    Als deze knop niet wordt weergegeven, is Google Chrome al ingesteld als uw standaardbrowser.
Windows 10

Gebruikers die recent een upgrade hebben uitgevoerd naar Windows 10 en Chrome niet kunnen vinden

1. Klik op het menu Start .
  2. Typ 'Chrome' in het zoekvak en druk op Enter.
  3. Klik op het zoekresultaat voor Chrome om het te openen.
  4. Er wordt gevraagd of u Chrome wilt instellen als uw standaardbrowser. Klik op Ja om het proces te voltooien.

Als u niet wordt gevraagd of u Chrome wilt instellen als uw standaardbrowser, volgt u de onderstaande stappen.

Gebruikers met een nieuwe Windows 10-computer die Chrome willen instellen als de standaardbrowser

1. Download en installeer Chrome.
  2. Klik op uw computer op het menu Start .
  3. Klik op het tandwielpictogram voor pc-instellingen .
  4. Klik op Systeem > Standaard-apps.
  5. Klik bij Webbrowser op uw huidige browser (meestal Microsoft Edge).
  6. Klik in het pop-upmenu 'Kies een app' op Google Chrome.

U kunt ook deze video bekijken (alleen in het Engels, 1:00):

Setting up Chrome on Windows 10

Windows 8 en lager
  1. Download en installeer Chrome.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Programma's > Standaardprogramma's > Uw standaardprogramma's instellen.
  4. Selecteer Google Chrome in het deelvenster aan de linkerkant.
  5. Klik op Dit programma als standaard instellen.
  6. Klik op OK.

De standaardbrowser wijzigen

Als u Chrome niet meer wilt gebruiken als uw standaardbrowser, kunt u een andere browser instellen als de standaardbrowser.

Bekijkt u dit op een mobiel apparaat? Meer informatie over Chrome op uw mobiele apparaat.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.