Chrome instellen als uw standaardbrowser

Als u tevreden bent met de functionaliteit van Google Chrome, kunt u deze browser instellen als uw standaardbrowser. Als u op uw computer op links klikt, worden deze automatisch geopend in Google Chrome.

Chrome instellen als uw standaardbrowser

Als Chrome nog niet op uw computer staat, moet u eerst Chrome downloaden en installeren.

Windows 10
  1. Klik op uw computer op het menu Start Startmenu.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Systeem en vervolgens Standaard-apps.
  4. Klik onderaan bij Webbrowser op uw huidige browser (meestal Microsoft Edge).
  5. Klik in het venster 'Kies een app' op Google Chrome.

Voeg een snelkoppeling toe aan de taakbalk zodat u Chrome later snel kunt openen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de Windows-taakbalk onder aan het scherm met de rechtermuisknop op Chrome.
  3. Klik op Aan de taakbalk vastmaken.

Bekijk voor meer hulp deze stapsgewijze video (1:00):

Setting up Chrome on Windows 10

Windows 8 en lager
  1. Klik op uw computer op het menu Start Startmenu.
  2. Klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Programma's en vervolgens Standaardprogramma's en vervolgens Uw standaardprogramma's instellen.
  4. Selecteer aan de linkerkant Google Chrome.
  5. Klik op Dit programma als standaard instellen.
  6. Klik op OK.
Mac
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Menu Menu.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Standaardbrowser op Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser.
    • Als deze knop niet wordt weergegeven, is Google Chrome al ingesteld als uw standaardbrowser.

Bekijkt u dit op een mobiel apparaat? Meer informatie over Chrome op uw mobiele apparaat.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.