Chrome instellen als je standaardbrowser

Als je Chrome instelt als je standaardbrowser, worden links waarop je klikt, automatisch geopend in Chrome.

Chrome instellen als uw standaardbrowser

Als Chrome nog niet op uw computer staat, moet u eerst Chrome downloaden en installeren.

Windows 10
  1. Klik op uw computer op het menu Start Startmenu.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Open uw standaard-apps:
    • Oorspronkelijke versie: Klik op Systeem en dan Standaard-apps.
    • Makersupdate: Apps en dan Standaard-apps.
  4. Klik onderaan bij Webbrowser op uw huidige browser (meestal Microsoft Edge).
  5. Klik in het venster 'Kies een app' op Google Chrome.

Voeg een snelkoppeling toe aan de taakbalk zodat u Chrome later snel kunt openen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de Windows-taakbalk onder aan het scherm met de rechtermuisknop op Chrome.
  3. Klik op Aan de taakbalk vastmaken.

Bekijk voor meer hulp deze stapsgewijze video (1:00):

Setting up Chrome on Windows 10
Windows 8 en lager
  1. Klik op uw computer op het menu Start Startmenu.
  2. Klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Programma's en dan Standaardprogramma's en dan Uw standaardprogramma's instellen.
  4. Selecteer aan de linkerkant Google Chrome.
  5. Klik op Dit programma als standaard instellen.
  6. Klik op OK.
Mac
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Standaardbrowser op Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser.
    • Als deze knop niet wordt weergegeven, is Google Chrome al ingesteld als uw standaardbrowser.