Åtgärda problem med sparade betalningsuppgifter och lösenord

Du kan spara kontaktuppgifter, betalningsuppgifter och inloggningsinformation i Chrome. Testa åtgärderna nedan om något inte fungerar med sparade uppgifter i Chrome.

Åtgärda problem med lösenord

Du kan åtgärda problem med lösenord i Chrome. Läs mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Ingen fråga om att spara lösenord visas i Chrome

Du kan fortfarande spara lösenord i Chrome även om du inte får frågan automatiskt när du fyller i ett formulär.
  1. Öppna Chrome.
  2. Ange dina uppgifter på den webbplats du vill spara lösenordet för.
  3. Klicka på Lösenord Spara lösenordet till höger om adressfältet följt av Spara.

Om du använder telefonen eller om du inte hittar nyckelikonen raderar du lösenordet och testar att logga in igen.

Radera dina sparade lösenord

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Lösenordshantering.
  4. Tryck på lösenordet som du vill ta bort.
  5. Tryck på Radera Radera längst ned.
  6. Slutför genom att bekräfta lösenordet du vill radera.

Om du vill rensa alla sparade lösenord kan du rensa webbinformation och välja Lösenord.

Förhindra att en fråga om att spara lösenord visas i Chrome

Som standard kan du spara ditt lösenord i Chrome. Du kan inaktivera eller aktivera funktionen när som helst.

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Lösenordshantering.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  5. Inaktivera Erbjud att spara lösenord.
Sparade lösenord visas inte som förslag i Chrome
Om inget lösenordsförslag visas i Chrome trycker du på Lösenord Spara lösenordet följt av Välj lösenord.

Åtgärda problem med betalnings- och kontaktuppgifter

Du kan spara, redigera eller ta bort betalningsuppgifter i Chrome.

Ingen fråga om att spara dina adress- och betalningsuppgifter visas i Chrome

Om betalningsformuläret har delats upp i flera delar på webbplatsen kanske det inte går att spara kreditkortsuppgifterna i Chrome. Använd i stället ditt kort genom att lägga till det i Google Pay:
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Lägga till dina uppgifter:
    • Betalningsmetod: Välj Betalningsmetoder följt av Lägg till betalningsmetoder.
    • Adress: Välj Adress följt av Lägg till adresser.
Läs mer om vad det innebär att spara betalningsmetoder i Google Pay.
Du kan också lägga till betalningsuppgifter så att de bara sparas på din enhet. Då ser du inte de sparade betalningsuppgifterna på andra enheter. Läs mer om hur du lägger till, redigerar och raderar kort i Chrome.

Lägga till eller ändra betalningsuppgifter som du har sparat i Chrome

Om du lägger till, redigerar eller raderar en adress och är inloggad i Chrome med ditt Google-konto visas ändringarna på alla andra enheter där du är inloggad i Chrome med samma konto.

1. Öppna Chrome Chrome på en Android-enhet.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Adresser och annat eller Betalningsmetoder.
    • Om du vill lägga till uppgifter: Tryck på Lägg till adress eller Lägg till kort längst ned. Tryck på Klart längst ned när du är klar.
    • Om du vill redigera uppgifter: Tryck på posten. Tryck på Klart längst ned när du är klar med ändringarna.
    • Om du vill radera uppgifter: Tryck på posten. Tryck på Radera Radera högst upp.

Om betalningsmetoden har sparats i Google Pay måste du redigera eller radera den i Google Pay.

Förhindra att en fråga om att spara betalningsuppgifter visas i Chrome

Om du aldrig vill spara uppgifter i Chrome kan du inaktivera meddelandet:

1. Öppna Chrome Chrome på en Android-enhet.
  2. Tryck på Mer Ordna till höger om adressfältet.
  3. Tryck på Inställningar följt av Betalningsmetoder.
  4. Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder.
Ett kort som sparats i Google Pay visas inte i Chrome
Om du vill att dina kort från Google Pay ska visas i Chrome loggar du in i Chrome och aktiverar synkronisering.