Koble nettsteder til Bluetooth-enheter

Med Chrome kan du koble nettsteder til Bluetooth-enhetene dine. Hvis du for eksempel har en Bluetooth-kompatibel hjertemonitor, kan du la et nettsted koble til den. Deretter kan siden loggføre og vise informasjon om monitoren.

Bluetooth er en standard form for trådløs kommunikasjon mellom enheter, med kort rekkevidde. Bluetooth «Classic» er et sett med binærprotokoller som støtter hastigheter på opptil 24 Mbps. Med Bluetooth 4.0 ble det innført en ny modus, «Bluetooth Low Energy (BLE)», som er begrenset til 1 Mbps, men som gjør det mulig for enheter å holde senderne avslått.

Viktig: Chrome støtter for tiden kun tilkoblinger til Bluetooth Low Energy-enheter.

Når bør du gi tilgang til enheten din?

Du bør bare gi pålitelige nettsteder tilgang til enheten din. Hvis du kobler et nettsted til enheten, får nettstedet tilgang til all informasjonen på enheten – og kan til og med omprogrammere den. Du kan velge standard tillatelsesinnstilling på datamaskinen din.

Koble et nettsted i Chrome til enheten din

Viktig: Du kan koble til nettsider når du bruker Chrome på en datamaskin eller Android-enhet. iPhone- og iPad-enheter støtter ikke tilkoblinger mellom Bluetooth-enheter og nettsteder i Chrome.

1. Sørg for at Bluetooth er påslått på datamaskinen eller telefonen. Sørg for at enheten er synlig på Bluetooth-enheten.
  2. Åpne en nettside som kan kobles til enheten, i Chrome.
  3. Klikk eller trykk på siden. Deretter blir du bedt om å legge til en enhet.
  4. Velg en enhet fra listen.
  5. Velg Koble sammen eller Koble til.

Feilsøk problemer med Bluetooth-tilkobling

Hvis nettstedet ikke finner enheten din, klikker du på Søk på nytt.

Hvis nettstedet ikke finner enheten din, må du sørge for at Bluetooth er slått på for datamaskinen:

Når Bluetooth er slått på for begge enhetene, søker du etter enheten igjen.

Tips: Hvis du bruker en Windows-datamaskin og fremdeles ikke får koblet til Bluetooth, må du kanskje endre personverninnstillingene for at apper skal kunne kontrollere enhetsradioene. For å finne ut mer om systeminnstillinger, gå til brukerstøtten for Microsoft.

Fjern enheter som er koblet til Chrome

Du kan fjerne tilgangen nettsteder har til enhetene dine.

For å fjerne tilgangen et nettsted har til Bluetooth-enhetene dine, trykk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.