Åtgärda anslutningsproblem

Om ett felmeddelande visas när du försöker besöka en webbplats testar du följande åtgärder.

Om felmeddelandet inte beskrivs nedan kan du läsa mer om sidhämtningsfel eller nedladdningsfel.

Åtgärda de flesta anslutningsfel

Om det inte går att öppna en webbplats testar du först att åtgärda felet med hjälp av dessa felsökningssteg:

1. Kontrollera att webbadressen inte innehåller stavfel.
  2. Kontrollera att internetanslutningen fungerar normalt. Läs mer om hur du åtgärdar problem med en instabil internetanslutning.
  3. Kontakta ägaren av webbplatsen.

Få hjälp med ett specifikt felmeddelande

Webbsidan innehåller en omdirigeringsslinga eller ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Det här felet visas om sidan har försökt omdirigera dig för många gånger.

Ibland öppnas inte sidor eftersom cookies inte fungerar som de ska. Testa om det hjälper att ta bort cookies.

Webbplatsen kan inte tillhandahålla en säker anslutning. Nätverksfelet skickade ett ogiltigt svar eller ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION

Felet visas om det finns ett fel på webbsidan som är okänt i Chrome.

Kontakta webbplatsens ägare och be dem åtgärda problemet.

Om du äger webbplatsen kan du läsa mer om hur du åtgärdar felet ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION.

Anslutningen är inte privat, ERR_CERT_SYMANTEC_LEGACY, NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID, ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID, NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM, ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED eller SSL-certifikatfel
  • Om SHA-1 eller Symantec nämns i felmeddelandet ber du webbplatsens ägare att uppdatera webbplatsens certifikat. Läs mer om varför SHA-1 och certifikat från Symantec inte stöds.
  • Om HSTS, sekretesscertifikat eller ogiltiga namn nämns i felmeddelandet testar du stegen nedan:

Steg 1: Logga in på portalen

När du använder Wi-Fi-nätverk på exempelvis kaféer eller flygplatser behöver du logga in. Inloggningssidan visas om du försöker öppna en sida som använder http://.

1. Öppna en webbplats som börjar med http://, till exempel http://example.com.
  2. När inloggningssidan visas loggar du in så att du kommer ut på internet.

Steg 2: Öppna sidan i inkognitoläge (endast datorer)

Öppna sidan du besökte i ett inkognitofönster.

Om sidan öppnas beror felet på att ett tillägg i Chrome inte fungerar som det ska. Åtgärda felet genom att inaktivera tillägget. Läs mer om hur du inaktiverar tillägg i Chrome.

Steg 3: Uppdatera operativsystemet

Kontrollera att operativsystemet på enheten är uppdaterat, vare sig det är Windows, Mac eller något annat operativsystem.

Steg 4: Inaktivera antivirusprogrammet tillfälligt

Felet visas om du har ett antivirusprogram med HTTPS-skydd eller HTTPS-genomsökning. Antivirusprogrammet stör Chromes säkerhetsfunktioner.

Testa att stänga av antivirusprogrammet. Om sidan öppnas måste du inaktivera antivirusprogrammet när du använder säkra webbplatser.

Glöm inte att aktivera antivirusprogrammet igen efteråt.

Steg 5: Få mer hjälp

Om felet fortfarande visas kontaktar du webbplatsens ägare. Du kan också få mer hjälp på Chrome Help Forum.

Anslut till ett nätverk

Felet visas om du använder en Wi-Fi-portal där du måste logga in innan du kommer ut på internet.

Åtgärda felet genom att klicka på Anslut på sidan du försöker öppna.

Klockan går efter, Klockan går före eller NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

Felet visas om klockan går fel eller fel datum är inställt på datorn eller den mobila enheten.

Åtgärda felet genom att öppna klockan på enheten och ställa in rätt tid och datum.

Serverns tillfälliga offentliga Diffie-Hellman-nyckel är svag, eller ERR_SSL_WEAK_EPHEMERAL_DH_KEY

Felet visas om webbplatsen du försöker besöka har en inaktuell säkerhetskod. Chrome hindrar dig från att ansluta till sådana webbplatser för att skydda dig.

Om du äger webbplatsen uppdaterar du servern så att den har stöd för ECDHE och inaktiverar DHE. Om ECDHE inte är tillgängligt kan du inaktivera alla krypteringssviter med DHE och endast använda RSA.

Webbsidan är inte tillgänglig eller ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

Felet visas om webbplatsen du försöker besöka har en inaktuell säkerhetskod. Chrome hindrar dig från att ansluta till sådana webbplatser för att skydda dig.

Om du äger webbplatsen ställer du in servern på att använda TLS 1.2 och TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 i stället för RC4. RC4 anses inte längre vara säkert. Om du inte kan inaktivera RC4 ser du till att andra krypteringar än RC4 är aktiverade.

Programvara på datorn förhindrar att Chrome ansluter till internet på ett säkert sätt (endast Windows-datorer)

Det här felmeddelandet visas om du har programvaran Superfish på Windows-datorn. Följ stegen nedan om du vill ta bort programvaran från datorn.

1. Öppna Chrome på en Windows-dator.
  2. Öppna Lenovos supportsida för problemet.
  3. Klicka på Download SuperFish Removal Tool.
  4. Klicka på filnamnet längst ned (Lenovo.SuperFishRemovalTool.exe.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
Radera ett DigiCert-certifikat som har löpt ut (endast Mac-datorer)

Felet visas om webbsidan använder ett certifikat som inte har konfigurerats korrekt på datorn.

Testa att åtgärda felet så här:

1. Om du använder Mac klickar du på Spotlight-sökning Sök uppe till höger.
  2. Skriv Nyckelhanterare.
  3. Klicka på Nyckelhanterare i resultatet.
  4. Klicka på Visa högst upp på skärmen och sedan Visa certifikat som har löpt ut.
  5. Klicka på Sök Sök uppe till höger.
  6. Skriv DigiCert High och tryck på Retur på tangentbordet.
  7. Hitta DigiCert High Assurance EV Root CA som är markerat som Löpt ut Upphört. Klicka på certifikatet.
  8. Tryck på Delete på tangentbordet.

Fungerar det fortfarande inte? Om tipsen ovan inte hjälper kan det vara så att anslutningen har utsatts för intrång. Du kan få mer hjälp på Chrome Help Forum.