Verbindingsfouten oplossen

Als je een foutmelding ontvangt wanneer je een website probeert te bezoeken, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Als de fout hieronder niet wordt weergegeven, bekijk je meer informatie over het oplossen van fouten met het laden van pagina's of fouten met downloaden.

De meeste verbindingsfouten oplossen

Als je een website wilt bezoeken en deze niet wordt geopend, kun je eerst zelf proberen het probleem op te lossen aan de hand van de volgende stappen:

1. Controleer het webadres op typfouten.
  2. Controleer of je internetverbinding normaal werkt. Als je internetverbinding niet stabiel is, bekijk je hoe je stabiliteitsproblemen met internetverbindingen oplost.
  3. Neem contact op met de eigenaar van deze website.

Hulp bij een specifieke foutmelding

'Deze webpagina bevat een omleidingslus' of 'ERR_TOO_MANY_REDIRECTS'

Deze fout wordt weergegeven wanneer de pagina je te vaak heeft geprobeerd om te leiden.

Soms worden pagina's niet geopend omdat cookies niet correct functioneren. Je kunt je cookies wissen om het probleem op te lossen.

'Deze site kan geen beveiligde verbinding leveren, netwerk heeft een ongeldige reactie verzonden' of 'ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION'

Deze fout wordt weergegeven als de pagina een fout bevat die Chrome niet kan interpreteren.

Neem contact op met de website-eigenaar om de fout op te lossen.

Als je eigenaar van deze website bent, bekijk je meer informatie over het oplossen van de fout ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION.

'ERR_CERT_SYMANTEC_LEGACY'
Als de fout melding maakt van Symantec, vraag je de site-eigenaar om het certificaat van de site te updaten. Meer informatie over waarom door Symantec uitgegeven certificaten niet worden ondersteund.
'Je verbinding is niet privé' of 'NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID', 'ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID', 'NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM', 'ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED', of 'SSL-certificaatfout'

Als de fout melding maakt van HSTS, privacycertificaten of ongeldige namen, probeer je de onderstaande stappen:

Stap 1: Log in bij de portal

Wifi-netwerken op openbare plekken zoals cafés en luchthavens vereisen dat je inlogt. Ga naar een pagina die http:// gebruikt om de inlogpagina weer te geven.

1. Ga naar een website die begint met http://, zoals http://example.com.
  2. Log in op de inlogpagina die wordt geopend om internet te gebruiken.

Stap 2: Open de pagina in de incognitomodus (alleen computer)

Open de webpagina die je bezocht in een incognitovenster.

Als de pagina wordt geopend, werkt een Chrome-extensie niet goed. Schakel de extensie uit om de fout op te lossen. Meer informatie over het uitschakelen van Chrome-extensies.

Stap 3: Update je besturingssysteem

Zorg ervoor dat je apparaat over een up-to-date versie van Windows, macOS of een ander besturingssysteem beschikt.

Stap 4: Schakel je antivirusprogramma tijdelijk uit

Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt.

Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen. Als de pagina werkt nadat je de software hebt uitgeschakeld, kun je de software uitschakelen wanneer je beveiligde sites bezoekt.

Vergeet niet je antivirusprogramma later weer in te schakelen.

Stap 5: Krijg extra ondersteuning

Als de fout nog steeds wordt weergegeven, neem je contact op met de eigenaar van de website. Je kunt ook meer hulp krijgen op het Helpforum van Chrome.

'Verbinding maken met netwerk'

Je ziet deze fout als je een wifi-portal gebruikt waarop je moet inloggen voordat je online kunt gaan.

Als je de fout wilt oplossen, klik je op Verbinden op de pagina die je probeert te openen.

'Je klok loopt achter', 'Je klok loopt voor' of 'NET::ERR_CERT_DATE_INVALID'

Deze fout wordt weergegeven als de datum en tijd van je computer of mobiele apparaat niet goed zijn ingesteld.

Als je deze fout wilt oplossen, open je de klok van je apparaat. Zorg ervoor dat de datum en tijd correct zijn.

'Server bevat een slechte, kort geldige openbare Diffie-Hellman-sleutel' of ERR_SSL_WEAK_EPHEMERAL_DH_KEY

Deze fout wordt weergegeven als je naar een website probeert te gaan die verouderde beveiligingscode bevat. Chrome beschermt je privacy door je geen verbinding te laten maken met deze sites.

Als je de eigenaar van deze website bent, kun je je server updaten zodat deze ECDHE ondersteunt, en DHE uitschakelen. Als ECDHE niet beschikbaar is, kun je alle DHE-codesuites uitschakelen en gewone RSA gebruiken.

'Deze webpagina is niet beschikbaar' of 'ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH'

Deze fout wordt weergegeven als je naar een website probeert te gaan die verouderde beveiligingscode bevat. Chrome beschermt je privacy door je geen verbinding te laten maken met deze sites.

Als je eigenaar bent van deze website, kun je je server instellen op gebruik van TLS 1.2 en TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 in plaats van RC4. RC4 wordt niet meer als veilig beschouwd. Als je RC4 niet kunt uitschakelen, zorg je ervoor dat andere niet-RC4-codes zijn ingeschakeld.

'Software op je computer voorkomt dat Chrome veilig verbinding kan maken met internet' (alleen Windows-computers)

Deze fout wordt weergegeven als je Superfish-software op je Windows-computer hebt. Volg de onderstaande stappen om deze software van je computer te verwijderen.

1. Open Chrome op je Windows-computer.
  2. Ga naar de ondersteuningspagina van Lenovo voor dit probleem.
  3. Klik op Download SuperFish Removal Tool.
  4. Klik onderaan op de bestandsnaam (Lenovo.SuperFishRemovalTool.exe).
  5. Volg de instructies op het scherm.
'Verlopen DigiCert-certificaat verwijderen' (alleen Mac-computers)

Deze fout wordt weergegeven als de pagina een certificaat gebruikt dat niet correct op je computer is ingesteld.

Probeer deze tips om de fout op te lossen:

1. Klik in de rechterbovenhoek van je Mac-computer op Zoek met Spotlight Zoeken.
  2. Geef Sleutelhangertoegang op.
  3. Klik in de resultaten op Sleutelhangertoegang.
  4. Klik boven aan het computerscherm op Bekijk en dan Toon verlopen certificaten.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Zoek Zoeken.
  6. Voer 'DigiCert High' in en druk op Enter op je toetsenbord.
  7. Zoek de 'DigiCert High Assurance EV Root CA' die als Verlopen Verlopen is gemarkeerd. Klik op het certificaat.
  8. Druk op Delete op je toetsenbord.

Werkt het nog steeds niet? Als het probleem niet kan worden opgelost met de bovenstaande tips, is je verbinding mogelijk gehackt. Ga voor meer ondersteuning naar het Helpforum van Chrome.