Fouten met bestandsdownloads oplossen

Krijg je een foutmelding in Chrome als je apps, thema's, extensies of andere bestanden probeert te downloaden, dan kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

De meeste fouten met bestandsdownloads oplossen

Als je problemen ondervindt met het downloaden van een bestand, kun je eerst zelf proberen het probleem op te lossen aan de hand van de volgende stappen:

1. Ga na of je internetverbinding normaal werkt. Als je internetverbinding niet stabiel is, bekijk je hoe je verbindingsfouten oplost.
    • Chrome hervat de downloads automatisch.
    • Je kunt downloads ook zelf hervatten. Klik op Download wordt uitgevoerd . Plaats de cursor op de onderbroken bestandsnaam en klik op Hervatten .
  2. Probeer het bestand later te downloaden.
  3. Neem contact op met de website-eigenaar.

Lees het gedeelte Een gedownload bestand bekijken voor meer informatie over hoe je het gedownloade bestand kunt vinden.

Hulp bij een specifieke foutmelding

'Netwerk mislukt'

Zie je NETWORK_FAILED als je iets via de Chrome Web Store probeert te installeren, dan wordt de installatie mogelijk geblokkeerd door ongewenste software.

Je kunt het volgende doen om de fout op te lossen:

'Download geblokkeerd'

Je ziet deze fout als de beveiligingsinstellingen van je computer het bestand hebben geblokkeerd.

Bekijk meer informatie over geblokkeerde downloads.

In Windows: Het bestand dat je probeert te downloaden, is misschien verwijderd door Bijlagebeheer van Windows. Als je wilt zien welke bestanden je kunt downloaden of als je wilt weten waarom je bestand is geblokkeerd, check je de instellingen voor internetbeveiliging van Windows.

'Geen bestand' of 'Bestand ontbreekt'

Deze fout betekent dat je probeert een bestand te downloaden dat niet bestaat op deze site of dat het bestand is verplaatst naar een ander gedeelte van de site.

Als je de fout wilt oplossen, neem je contact op met de website-eigenaar of probeer je het bestand op een andere site te vinden.

'Virusscan is mislukt' of 'Virus gedetecteerd'

Deze fouten betekenen dat je antivirussoftware het downloaden van een bestand mogelijk heeft geblokkeerd.

• Check je antivirussoftware voor meer informatie over de reden waarom het bestand is geblokkeerd.
  • In Windows: Het bestand dat je probeert te downloaden, is misschien verwijderd door Bijlagebeheer van Windows. Als je wilt zien welke bestanden je kunt downloaden of als je wilt weten waarom je bestand is geblokkeerd, check je de instellingen voor internetbeveiliging van Windows.
'Schijf is vol'

Deze fout betekent dat er niet voldoende ruimte op je computer beschikbaar is om het bestand te downloaden.

Je kunt het volgende doen om de fout op te lossen:

• Enkele bestanden van je computer verwijderen
  • Je prullenbak leegmaken
'Onvoldoende rechten' of 'Systeem is bezet'

Deze fouten betekenen dat Chrome het bestand niet kan opslaan op je computer.

Je kunt het volgende doen om de fout op te lossen:

• Annuleer de download en probeer het opnieuw.
  • Klik niet op het bestand om te downloaden, maar klik met de rechtermuisknop op de link en selecteer Link opslaan als.
  • Zorg dat je de bestanden downloadt naar een locatie op de computer die voor jou toegankelijk is, zoals het bureaublad of de map Documenten. Je kunt downloadlocaties wijzigen.
'Autorisatie vereist'

Deze fout wordt weergegeven als je geen toestemming hebt om het bestand te downloaden.

Als je de fout wilt oplossen, neem je contact op met de website- of servereigenaar of probeer je het bestand op een andere site te vinden.

'Niet toegestaan' of 'Mislukt - niet toegestaan'

Deze fout wordt weergegeven als je geen toestemming hebt om dit bestand van de server te downloaden.

Als je dit wilt oplossen, ga je naar de website waar het bestand wordt gehost. Check of je moet inloggen (of je identiteit op een andere manier moet bevestigen). Als je niet kunt inloggen, neem je contact op met de website- of servereigenaar of probeer je het bestand op een andere site te vinden.

Werkt het nog steeds niet? Ga voor hulp naar het Helpforum van Chrome.