Do Not Track ‑asetuksen käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

Kun selaat verkkoa tietokoneella tai Android-laitteella, voit pyytää verkkosivustoja olemaan keräämättä tai seuraamatta selaustietojasi. Se ei ole käytössä oletuksena.

Mitä tiedoillesi tapahtuu riippuu kuitenkin verkkosivuston vastauksesta tähän pyyntöön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.

Useimpien sivustojen tai verkkopalvelujen, myöskään Googlen, toiminta ei muutu Do Not Track ‑pyynnön johdosta. Chrome ei tarjoa tietoja siitä, mitkä sivustot ja verkkopalvelut noudattavat Do Not Track ‑pyyntöjä ja miten ne tulkitsevat pyyntöjä.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Aseta Tietosuoja ja turvallisuus ‑kohdassa Lähetä Do Not Track ‑pyyntö selausliikenteesi mukana päälle tai pois päältä.