Je camera en microfoon gebruiken

Je kunt je camera en microfoon gebruiken voor sites in Chrome.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Ga naar een site die gebruik wil maken van je microfoon en camera.
  3. Kies Toestaan of Blokkeren wanneer daarom wordt gevraagd.
    • Toegestane sites: Sites kunnen beginnen met opnemen wanneer je op de site bent. Als een ander Chrome-tabblad of een andere app actief is, kan een site geen opname starten.
    • Geblokkeerde sites: Sommige sites werken niet als je ze blokkeert. Je kunt dan bijvoorbeeld niet meedoen aan een videoconferencecall.

Camera- en microfoontoegang van een site wijzigen

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Klik op Camera of Microfoon.
    • Schakel Vragen vóór toegang in of uit.
    • Als je bestaande uitzonderingen of machtigingen wilt verwijderen, klik je rechts van de site op Verwijderen Verwijderen.

Als je een Chrome-apparaat op je werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder camera- en microfooninstellingen voor je configureren. In dat geval kun je deze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Adobe Flash-toegang tot camera en microfoon wijzigen

Als je een site bezoekt die Adobe Flash Player gebruikt, kan de site ook om toegang tot je microfoon en camera vragen.

Je kunt het gebruik van je camera en microfoon van Flash toestaan of weigeren.

• Microfoon Microfoonpictogram voor Flash: hiermee kun je de gewenste microfoon selecteren en het volume aanpassen.
  • Camera Camerapictogram voor Flash: hiermee kun je de gewenste camera selecteren.

Als je een Chrome-apparaat op je werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder de camera- en microfooninstellingen voor je configureren. In dat geval kun je ze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Problemen met je microfoon oplossen

Als je microfoon niet werkt, probeer je deze stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat het geluid niet is gedempt

Als je een headset gebruikt, zorg je ervoor dat de dempschakelaar aan het snoer op de uit-stand staat. Zorg er ook voor dat het geluid niet is gedempt op de website (zoals Google Hangouts of Skype).

Stap 2: Controleer je systeeminstellingen

Zorg ervoor dat je microfoon het standaard opnameapparaat is en dat de opnameniveaus juist zijn:

Stap 3: Neem contact op met de fabrikant

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met de fabrikant van je microfoon.