Je camera en microfoon gebruiken

Je kunt je camera en microfoon gebruiken voor sites in Chrome.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Ga naar een site die gebruik wil maken van je microfoon en camera.
  3. Kies Toestaan of Blokkeren wanneer daarom wordt gevraagd.
    • Toegestane sites: Sites kunnen beginnen met opnemen wanneer je op de site bent. Als een ander Chrome-tabblad of een andere app actief is, kan een site geen opname starten.
    • Geblokkeerde sites: Sommige sites werken niet als je ze blokkeert. Je kunt dan bijvoorbeeld niet meedoen aan een videoconferencecall.

Camera- en microfoontoegang van een site wijzigen

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Klik op Camera of Microfoon.
    • Schakel Vragen vóór toegang in of uit.
    • Als je bestaande uitzonderingen of machtigingen wilt verwijderen, klik je rechts van de site op Verwijderen Verwijderen .

Als je een Chrome-apparaat op je werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder camera- en microfooninstellingen voor je configureren. In dat geval kun je deze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Rechten inschakelen in de computerinstellingen

Als je MacOS Mojave gebruikt en je camera of microfoon niet is ingeschakeld in je systeemvoorkeuren, kan Chrome toestemming vragen om je camera of microfoon te gebruiken. Je camera of microfoon gebruiken in Chrome:
  1. Selecteer in het dialoogvenster de optie Open voorkeuren
  2. Camera- of microfoonrechten inschakelen:
    • Camera: klik op Camera en dan vink het selectievakje naast 'Google Chrome' aan.
    • Microfoon: klik op Microfoon en dan vink het selectievakje naast 'Google Chrome' in.
  3. Je computer kan vragen of je wilt afsluiten om de wijzigingen op te slaan. Klik op Stop nu om de wijzigingen op te slaan.
Adobe Flash-toegang tot camera en microfoon wijzigen

Als je een site bezoekt die Adobe Flash Player gebruikt, kan de site ook om toegang tot je microfoon en camera vragen.

Je kunt het gebruik van je camera en microfoon van Flash toestaan of weigeren.

• Microfoon Microfoonpictogram voor Flash: hiermee kun je de gewenste microfoon selecteren en het volume aanpassen.
  • Camera Camerapictogram voor Flash: hiermee kun je de gewenste camera selecteren.

Als je een Chrome-apparaat op je werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder de camera- en microfooninstellingen voor je configureren. In dat geval kun je ze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Problemen met je microfoon oplossen

Als je microfoon niet werkt, probeer je deze stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat het geluid niet is gedempt

Als je een headset gebruikt, zorg je ervoor dat de dempschakelaar aan het snoer op de uit-stand staat. Zorg er ook voor dat het geluid niet is gedempt op de website (zoals Google Hangouts of Skype).

Stap 2: Controleer je systeeminstellingen

Zorg ervoor dat je microfoon het standaard opnameapparaat is en dat de opnameniveaus juist zijn:

Stap 3: Neem contact op met de fabrikant

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met de fabrikant van je microfoon.

Problemen met je camera oplossen

Stap 1: Controleer je siterechten in Chrome

Zorg dat je cameratoegang geeft aan de site die je wilt gebruiken. Je kunt alle sites toestaan je camera te gebruiken, of alleen de specifieke site waarop je je bevindt.

Meer informatie over siterechten

Stap 2: Controleer je systeeminstellingen

Zorg dat je de camera selecteert die je wilt gebruiken en dat de niveaus correct zijn:

Stap 3: Los problemen met Hangouts Meet op

Als je problemen ondervindt, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met Hangouts Meet kunt oplossen.

Stap 4: Start je gesprek opnieuw en start je computer opnieuw op

1. Verlaat het videogesprek en neem vervolgens weer deel.
  2. Start je computer opnieuw op.

Stap 5: Neem contact op met de fabrikant

Neem contact op met de fabrikant van de camera.