Je camera en microfoon gebruiken

Je kunt je camera en microfoon gebruiken voor sites in Chrome.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Ga naar een site die gebruik wil maken van je microfoon en camera.
  3. Kies Toestaan of Blokkeren als daarom wordt gevraagd.
    • Toegestane sites: Sites kunnen beginnen met opnemen als je op de site bent. Als je een ander Chrome-tabblad of een andere app gebruikt, kan een site geen opname starten.
    • Geblokkeerde sites: Sommige sites werken niet als je ze blokkeert. Je kunt dan bijvoorbeeld niet meedoen aan een videoconferencecall.

Camera- en microfoontoegang van een site wijzigen

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  4. Klik op Camera of Microfoon.
    • Schakel Vragen vóór toegang in of uit.
    • Loop je geblokkeerde en toegestane sites na.
    • Bestaande uitzonderingen of rechten verwijderen: klik rechts van de site op Verwijderen Verwijderen .
    • Een site toestaan die je al hebt geblokkeerd: selecteer onder 'Geblokkeerd' de naam van de site en wijzig de rechten voor de camera of microfoon in 'Toestaan'.

Als je een Chrome-apparaat op je werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder de camera- en microfooninstellingen voor je configureren. In dat geval kun je ze hier niet wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Rechten inschakelen in de computerinstellingen

Als je MacOS Mojave gebruikt en je camera of microfoon niet is ingeschakeld in je systeemvoorkeuren, kan Chrome toestemming vragen om je camera of microfoon te gebruiken. Je camera of microfoon gebruiken in Chrome:
  1. Selecteer in het dialoogvenster de optie Open voorkeuren
  2. Camera- of microfoonrechten inschakelen:
    • Camera: klik op Camera en dan vink het selectievakje naast 'Google Chrome' aan.
    • Microfoon: klik op Microfoon en dan vink het selectievakje naast 'Google Chrome' aan.
  3. Je computer kan vragen of je wilt afsluiten om de wijzigingen op te slaan. Klik op Stop nu om de wijzigingen op te slaan.
Een standaardmicrofoon selecteren

Je kunt een standaardmicrofoon selecteren voor gebruik op verschillende sites.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen en dan Microfoon.
  4. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een standaardmicrofoon te selecteren.

Adobe Flash-toegang tot camera en microfoon wijzigen

Als je een site bezoekt die Adobe Flash Player gebruikt, kan de site ook om toegang tot je microfoon en camera vragen.

Je kunt het gebruik van je camera en microfoon door Flash toestaan of weigeren.

• Microfoon Microfoonpictogram voor Flash: Hiermee kun je de gewenste microfoon selecteren en het volume aanpassen.
  • Camera Camerapictogram voor Flash: Hiermee kun je de gewenste camera selecteren.

Als je een Chrome-apparaat op je werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder de camera- en microfooninstellingen voor je configureren. In dat geval kun je ze hier niet wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Problemen met je microfoon oplossen

Als je microfoon niet werkt, kun je het volgende proberen:

Stap 1: Zorg dat het geluid niet is gedempt

Als je een headset gebruikt, zorg je dat de schakelaar voor dempen op het snoer is uitgeschakeld. Zorg ook dat je niet gedempt bent op de website (zoals Google Hangouts of Skype).

Stap 2: Controleer je systeeminstellingen

Zorg dat je microfoon het standaard opnameapparaat is en dat de opnameniveaus juist zijn:

Stap 3: Neem contact op met de fabrikant

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met de fabrikant van je microfoon.

Problemen met je camera oplossen

Stap 1: Controleer je siterechten in Chrome

Zorg dat je cameratoegang geeft aan de site die je wilt gebruiken. Je kunt alle sites toestaan je camera te gebruiken, of alleen de specifieke site waarop je je bevindt.

Meer informatie over siterechten

Stap 2: Controleer je systeeminstellingen

Zorg dat je de camera selecteert die je wilt gebruiken en dat de niveaus correct zijn:

Stap 3: Los problemen met Hangouts Meet op

Als je problemen ondervindt, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met Hangouts Meet kunt oplossen.

Stap 4: Start je gesprek opnieuw en start je computer opnieuw op

1. Verlaat het videogesprek en neem vervolgens weer deel.
  2. Start je computer opnieuw op.

Stap 5: Neem contact op met de fabrikant

Neem contact op met de fabrikant van de camera.