Verkon selaaminen Chromella TalkBackin avulla

Voit saada äänipalautetta, kun käytät TalkBackia Chrome-selaimessa.

Tutustu TalkBackiin paremmin käymällä TalkBack-ohje läpi.

Sisältö

Sivujen selaaminen lukuasetuksilla

Sivujen tutkiminen näppäimistön avulla

Artikkeleiden lukeminen yksinkertaistetussa näkymässä

Muita lähteitä

Ohjeet ja tuki

Sivujen selaaminen lukuasetuksilla

Lukuasetusten selaaminen:

1. Avaa sivu Chromessa.
  2. Pyyhkäise ylös tai alas, kunnes vastaan tulee asetus, jota haluat käyttää.
    • Voit valita asetuksen, kuten Otsikot, Linkit tai Sanat.
    • Usean sormen eleen laitteilla voit myös pyyhkäistä kolmella sormella.
  3. Kun olet valinnut lukuasetuksen:
    • Siirry eteenpäin: Pyyhkäise alaspäin.
    • Palaa takaisin valitulla asetuksella: Pyyhkäise ylöspäin.

Chromen lukuasetukset

• Otsikot: Siirry otsikoiden välillä.
  • Linkit: Siirry erityyppisten linkkien mukaan, esim. vieraillut, ei-vieraillut tai aktiivinen.
  • Säätimet: Siirry säätimien mukaan, esim. lomakekenttien, painikkeiden tai valikoiden.
  • Merkit: Tutustu sisältöön yksi merkki tai sana kerrallaan.

Kohteiden lisääminen lukuasetuksiin tai niiden poistaminen

1. Avaa TalkBack-asetukset.
  2. Valitse Muokkaa valikoita.
  3. Valitse Muuta lukuasetuksia.
    • Voit lisätä erilaisia kohteita, kuten rivejä, kappaleita tai merkkejä, tai palauttaa oletusasetukset.

Sivujen tutkiminen näppäimistön avulla

Jos käytät erillistä näppäimistöä Android-laitteella, voit liikkua sivuilla TalkBackin pikanäppäimillä.

Artikkeleiden lukeminen yksinkertaistetussa näkymässä

Voit lukea joitakin sivuja yksinkertaistetussa näkymässä, joka keskittyy sisältöön. Näin voit laittaa yksinkertaistetun näkymän päälle käytettäessä TalkBackia:

1. Avaa sivu Chromessa.
  2. Siirry Lisäasetuksiin: Pyyhkäise kerran vasemmalle ja kaksoisnapauta.
  3. Siirry Asetuksiin: Pyyhkäise vasemmalle useita kertoja ja kaksoisnapauta.
  4. Valitse Asetukset-näytöllä Saavutettavuus.
  5. Laita päälle Yksinkertaisempi sivunäkymä.

Vinkki: Kun yksinkertaistetun näkymän asetukset ovat saatavilla sivulla, kuulet ilmoituksen. Siirry sivun alareunaan, josta löytyy Yksinkertaisempi sivunäkymä ‐vaihtoehto. Aloita kaksoisnapauttamalla.

Muita lähteitä

Lisäohjeita

Jos tarvitset lisää apua TalkBackin kanssa, ota yhteyttä Googlen tukeen toimintarajoitteisille ja vammaisille.