Rensa webbinformation

Du kan hantera historiken och annan webbinformation, till exempel sparade formulärsposter.

Radera all data eller enbart data från en viss tidsperiod

Vad händer med informationen

Data som kan raderas

Grunder

• Webbhistorik: När du rensar webbhistoriken tas följande uppgifter bort:
    • Webbadresser du har besökt tas bort från sidan Historik.
    • Genvägar till dessa sidor tas bort från sidan Ny flik.
    • Förslag i adressfältet för dessa webbplatser visas inte längre.
  • Cookies och andra webbplatsdata
    • Cookies: Cookies är filer som har skapats av webbplatser du besökt. Dessa förenklar din onlineupplevelse genom att spara webbläsarinformation.
    • Webbplatsdata: HTML5-aktiverade lagringstyper som cacheminne för appar, data i lagringsutrymme på webben, data i SQL-databas på webben och data i indexerade databaser.
    • Hanterare. I Chrome kan vissa länkar öppnas med externa appar och webbtjänster. Till exempel kan vissa webbplatser som Gmail eller program som iTunes öppnas med vissa länkar. Om du har angett en standardåtgärd för vissa länktyper tas den bort.
    • Medielicenser: Licenser för HTML5- eller Flash-skyddat innehåll som filmer eller musik som du har spelat upp eller laddat ned raderas.
  • Cachelagrade bilder och filer: Delar av webbsidor sparas i Chrome så att det ska gå snabbare att öppna sidorna nästa gång du besöker dem. Text och bilder från sidor du har besökt i Chrome tas bort.

Avancerat

Avsnittet Avancerat omfattar de grundläggande datatyperna samt följande:

• Nedladdningshistorik: Listan över filer du har laddat ned med Chrome rensas, men de faktiska filerna tas inte bort från datorn.
  • Lösenord: Alla sparade lösenord tas bort.
  • Formuläruppgifter för Autofyll: Autofyll-poster som adresser och kreditkort raderas. Kort i Google Pay-kontot raderas inte.
  • Innehållsinställningar: Inställningar och behörigheter för webbplatser raderas. Till exempel om JavaScript, kameran eller din platsinformation får användas på en webbplats.
  • Data från värdlagrade appar: Data från värdlagrade appar från Chrome Web Store rensas, till exempel det lokala lagringsutrymmet som används av Gmail Offline.
Data som inte raderas

Det finns andra datatyper som är kopplade till din onlineaktivitet. Dessa andra datatyper kan raderas separat:

Radera webbinformation

Om du synkroniserar en viss typ av data, t.ex. historik eller lösenord, och raderar den på datorn raderas den överallt där den synkroniseras. Den tas bort från andra enheter och ditt Google-konto.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  4. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Alltid.
  5. Markera de typer av information som du vill ta bort.
  6. Klicka på Rensa data.

Obs! Om du tar bort cookies och har aktiverat synkronisering bevaras inloggningen på Google-kontot i Chrome. Cookies tas bort från andra enheter och ditt Google-konto.

Radera enskilda objekt

I stället för att radera hela kategorier från webbinformationen kan du välja ut objekt som du vill radera:

Radera från en enhet

Om du raderar information från en enhet raderas den på alla enheter den synkroniseras med. Gör så här om du vill radera information från en enhet utan att den tas bort överallt:

1. Inaktivera synkronisering på enheten.
  2. Radera informationen från enheten.