Browsegegevens wissen

Je hebt zelf controle over je geschiedenis en browsegegevens, waaronder opgeslagen formuliergegevens.

Alle gegevens of alleen gegevens voor een bepaalde periode verwijderen

Wat er gebeurt met je informatie

Gegevens die kunnen worden verwijderd

Basis

• Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd:
    • Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis.
    • Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
    • Adresbalkvoorspellingen voor die websites worden niet meer weergegeven.
  • Cookies en sitegegevens
  • Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen: Chrome onthoudt delen van pagina's zodat ze bij je volgende bezoek sneller kunnen worden geopend. Tekst en afbeeldingen van pagina's die je hebt bezocht in Chrome, worden verwijderd.

Geavanceerd

Het gedeelte Geavanceerd bevat de basisgegevenstypen, plus de volgende items:

• Opgeslagen wachtwoorden: Geregistreerde wachtwoorden die je hebt opgeslagen, worden verwijderd.
  • Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen: Je items voor Automatisch aanvullen worden verwijderd, waaronder adressen en creditcards. Kaarten uit je Google Pay-account worden niet verwijderd.
  • Site-instellingen: Instellingen en rechten die je aan websites hebt verleend, worden verwijderd. Voorbeelden: Een site mag JavaScript uitvoeren, je camera gebruiken of je locatie weten.
  • Medialicenties: Licenties voor beveiligde HTML5-content, zoals films of muziek die je hebt afgespeeld of gedownload, worden verwijderd.
Gegevens die niet worden verwijderd

Er zijn andere typen gegevens die zijn gerelateerd aan je online activiteiten. Deze andere typen gegevens kunnen afzonderlijk worden verwijderd:

Als je je apparaat aan iemand anders geeft, moet je niet vergeten je browsergegevens te verwijderen en vervolgens uit te loggen van Chrome.

Je browsergegevens verwijderen

Als je een gegevenstype synchroniseert en dit verwijdert op je Android-apparaat, wordt het overal verwijderd waar het wordt gesynchroniseerd. Het wordt verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Privacy en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd.
  5. Selecteer de typen gegevens je wilt verwijderen.
  6. Tik op Gegevens wissen.

Afzonderlijke items verwijderen

In plaats van volledige categorieën met browsegegevens te verwijderen, kun je items kiezen om te verwijderen.

Verwijderen van één apparaat

Als je informatie van een apparaat verwijdert, wordt de informatie overal verwijderd waar deze wordt gesynchroniseerd. Ga als volgt te werk om de gegevens van één apparaat te verwijderen zonder ze overal te verwijderen:

1. Schakel synchronisatie uit op het apparaat.
  2. Verwijder de gegevens van het apparaat.