Browsegegevens wissen

U heeft zelf controle over uw geschiedenis en browsegegevens, waaronder opgeslagen formuliergegevens.

Alle gegevens of alleen gegevens voor een bepaalde periode verwijderen

Wat er gebeurt met uw informatie

Gegevens die kunnen worden verwijderd

Basis

• Browsegeschiedenis: Als u uw browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd:
    • Webadressen die u heeft bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis.
    • Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
    • Adresbalkvoorspellingen voor die websites worden niet meer weergegeven.
  • Cookies en sitegegevens
  • Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen: Chrome onthoudt delen van pagina's zodat ze bij uw volgende bezoek sneller kunnen worden geopend. Tekst en afbeeldingen van pagina's die u heeft bezocht in Chrome, worden verwijderd.

Geavanceerd

Het gedeelte Geavanceerd bevat de basisgegevenstypen, plus de volgende items:

• Opgeslagen wachtwoorden: Geregistreerde wachtwoorden die u heeft opgeslagen, worden verwijderd.
  • Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen: Uw items voor Automatisch aanvullen worden verwijderd, waaronder adressen en creditcards. Kaarten uit uw Google Payments-account worden niet verwijderd.
  • Site-instellingen: Instellingen en rechten die u aan websites heeft verleend, worden verwijderd. Voorbeelden: Een site mag JavaScript uitvoeren, uw camera gebruiken of uw locatie weten.
  • Medialicenties: Licenties voor beveiligde HTML5-content, zoals films of muziek die u heeft afgespeeld of gedownload, worden verwijderd.
Gegevens die niet worden verwijderd

Er zijn andere typen gegevens die zijn gerelateerd aan uw online activiteiten. Deze andere typen gegevens kunnen afzonderlijk worden verwijderd:

Als u uw apparaat aan iemand anders geeft, moet u niet vergeten uw browsegegevens te verwijderen en vervolgens uit te loggen van Chrome.

Uw browsergegevens verwijderen

Als u een gegevenstype synchroniseert en dit verwijdert op uw Android-apparaat, wordt het overal verwijderd waar het wordt gesynchroniseerd. Het wordt verwijderd van andere apparaten en uit uw Google-account.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Privacy en vervolgens Browsegegevens wissen.
  4. Tik bovenaan onder 'Gegevens wissen van' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Kies een tijd, zoals het afgelopen uur of de afgelopen dag. Selecteer het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  6. Selecteer de typen gegevens u wilt verwijderen.
  7. Tik op Gegevens wissen.

Afzonderlijke items verwijderen

In plaats van volledige categorieën met browsegegevens te verwijderen, kunt u items kiezen om te verwijderen.

Verwijderen van één apparaat

Als u informatie van een apparaat verwijdert, wordt de informatie overal verwijderd waar deze wordt gesynchroniseerd. Ga als volgt te werk om de gegevens van één apparaat te verwijderen zonder ze overal te verwijderen:

1. Schakel synchronisatie uit op het apparaat.
  2. Verwijder de gegevens van het apparaat.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.