Inloggen bij Chrome

Dit artikel is van toepassing op Chrome voor mobiel.

Wanneer u inlogt bij Chrome met uw Google-account, kunt u van verschillende tijdbesparende services profiteren:

• Met Synchronisatie kunt u toegang krijgen tot uw Chrome-bladwijzers, browsegeschiedenis, gegevens voor automatisch aanvullen, opgeslagen wachtwoorden en geopende tabbladen op andere apparaten waarop u ook bent ingelogd.
  • Met Chrome to Mobile kunt u met één klik vanaf uw computer webpagina's verzenden naar uw mobiele apparaat.
  • Met Automatisch inloggen kunt u met één druk op de knop inloggen bij apps en services van Google, zonder uw gebruikersnaam en wachtwoord te typen.

Chrome voor Android

Als u zich niet in het scherm voor inlogservices bevindt, raakt u Chrome-menu > Instellingen > uw e-mailadres aan om uw inlogopties te beheren.

Inloggen bij Chrome

1. Raak Chrome-menu > Instellingen > Inloggen bij Chrome aan.
  2. Kies het account dat u wilt gebruiken en raak Inloggen aan.

Als u uw gegevens eerder heeft beveiligd, wordt u gevraagd uw wachtwoord op te geven.

Als er een bericht over een synchronisatiefout wordt weergegeven, probeert u uw synchronisatieprobleem op te lossen.

Synchronisatie-instellingen aanpassen

Raak in het scherm 'Services' de optie Synchronisatie aan om uw instellingen aan te passen.

• Gebruik de blauwe schuifregelaar boven aan het scherm om de service in of uit te schakelen.
  • Als u niet alles wilt synchroniseren, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje Alles synchroniseren en selecteert u de gegevens die u wilt synchroniseren.
  • Raak Codering aan om te kiezen of u het wachtwoord voor uw Google-account of een speciale wachtwoordzin wilt gebruiken om uw gegevens te beveiligen.
  • Raak Synchronisatie opnieuw instellen aan om gesynchroniseerde gegevens uit uw account te verwijderen. Als u uw wachtwoordzin voor synchronisatie bent vergeten, gebruikt u deze optie om de wachtwoordzin opnieuw in te stellen.

Als u optimaal van deze functie wilt profiteren, logt u ook op andere apparaten in bij Chrome, zoals op uw computer of tablet.

Chrome to Mobile gebruiken

Als u deze service wilt gebruiken, vinkt u het selectievakje Chrome to Mobile aan op uw mobiele apparaat en installeert u de extensie 'Chrome to Mobile Bèta' op uw computer. Meer informatie over Chrome to Mobile

Uitloggen bij Chrome

Als u uitlogt bij Chrome, wordt de synchronisatie stopgezet, maar de gegevens die zijn opgeslagen op uw mobiele apparaat en in uw Google-account, worden niet verwijderd. Nieuwe gegevens of wijzigingen die u aanbrengt op uw mobiele apparaat, worden echter vanaf dat moment niet meer gesynchroniseerd met uw account.

1. Raak Chrome-menu > Instellingen > uw e-mailadres > Google-account ontkoppelen aan.
  2. Raak in het dialoogvenster dat wordt weergegeven Ontkoppelen aan.

Chrome voor iOS

Als u zich niet in het scherm voor inlogservices bevindt, raakt u Chrome-menu > Instellingen > uw e-mailadres aan om uw inlogopties te beheren.

Inloggen met uw Google-account

1. Raak Chrome-menu > Instellingen > Inloggen bij Chrome aan.
  2. Geef de inloggegevens voor uw Google-account op.

Als u authenticatie in twee stappen gebruikt, moet u uw applicatiespecifieke wachtwoord opgeven. Als u uw gegevens eerder heeft beveiligd, wordt u bovendien gevraagd uw wachtwoord op te geven.

Informatie over inloggen bij andere accounts

Zodra u bent ingelogd bij Chrome, kunt u extra accounts toevoegen en hiertussen schakelen.

1. Raak Chrome-menu > Instellingen > uw e-mailadres aan.
  2. Raak Accounts beheren > Account toevoegen aan.
  3. Geef de inloggegevens voor uw Google-account op.
  4. Selecteer het account dat u net heeft toegevoegd.
  5. Selecteer Gegevens wissen vóór synchronisatie of Gegevens samenvoegen in het bevestigingsdialoogvenster dat wordt weergegeven.
    • De optie 'Gegevens wissen vóór synchronisatie' houdt de Chrome-gegevens voor elk account gescheiden.
    • Met de optie 'Gegevens samenvoegen' worden de Chrome-gegevens uit alle accounts samengevoegd.
Informatie over het uit Chrome verwijderen van uw account

Als u uw account verwijdert uit Chrome, wordt de synchronisatie stopgezet en wordt uw account losgekoppeld van alle andere Google-apps en -services op uw apparaat.

1. Raak Chrome-menu > Instellingen > uw e-mailadres aan.
  2. Raak Accounts beheren > Beheren aan.
  3. Raak de x aan naast het Google-account waarvan u wilt uitloggen.
  4. Raak in het dialoogvenster dat wordt weergegeven Verwijderen aan.

Als u geen Google-account heeft, gaat u naar https://accounts.google.com/signup. Meer informatie over Google-accounts

Als er een bericht over een synchronisatiefout wordt weergegeven, probeert u uw synchronisatieprobleem op te lossen.

Chrome to Mobile gebruiken

Als u deze service wilt gebruiken, gebruikt u de blauwe schuifregelaar om 'Chrome to Mobile' in te stellen op On op uw mobiele apparaat en installeert u de extensie 'Chrome to Mobile Bèta' op uw computer. Meer informatie over Chrome to Mobile

Synchronisatie-instellingen aanpassen

Raak in het scherm 'Services' de optie Geavanceerd aan om uw instellingen aan te passen.

Als u optimaal van deze functie wilt profiteren, logt u ook op andere apparaten in bij Chrome, zoals op uw computer of tablet.

1. Raak de blauwe schuifregelaar 'Synchronisatie' aan om deze naar AAN of UIT te schuiven.
  2. Als u niet alles wilt synchroniseren, schuift u de schuifregelaar naar UIT en selecteert u de gegevens die u wilt synchroniseren.
  3. Raak Codering aan om te kiezen of u het wachtwoord voor uw Google-account of een speciale wachtwoordzin wilt gebruiken om uw gegevens te beveiligen.
  4. Raak Synchronisatie opnieuw instellen aan om gesynchroniseerde gegevens uit uw account te verwijderen. Als u uw wachtwoordzin voor synchronisatie bent vergeten, gebruikt u deze optie om de wachtwoordzin opnieuw in te stellen.