Använda flikar och artikelförslag

Du kan öppna hur många flikar du vill i Chrome. Du kan även visa alla flikar och byta mellan dem.

Öppna en ny flik

Klicka på Ny flik Ny flik bredvid fliken längst till höger högst upp i Google Chrome-fönstret. Du kan också använda ett kortkommando:

• Windows och Linux: Ctrl + t
  • Mac: ⌘ + t
Öppna en flik i ett nytt fönster

Klicka och dra fliken till en plats utanför Google Chrome-fönstret.

Öppna ett nytt fönster med hjälp av ett kortkommando:

• Windows och Linux: Ctrl + n
  • Mac: ⌘ + n
Öppna en fil på en ny flik

Dra filen från skrivbordet eller en mapp på datorn till en flik i Google Chrome. Om detta går visar markören Lägg till Lägg till.

Bläddra till och markera filen på datorn. Öppna en ny flik och använd följande kortkommando:

• Windows och Linux: Ctrl + o
  • Mac: ⌘ + o
Öppna en länk på en ny flik
  • Windows och Linux: Håll ned Ctrl och klicka på en länk
  • Mac: Håll ned och klicka på en länk

Anpassa sidan Ny flik

När du öppnar en ny flik visas webbplatser du ofta besöker nedanför sökrutan.

• Tryck på ikonen för den webbplats du vill besöka.
  • Om du vill redigera eller ta bort en webbplats håller du muspekaren över dess ikon. Klicka på Mer Organisera uppe till höger på ikonen.

Lägga till en anpassad bakgrundsbild

Du kan ladda upp ett foto som du vill använda som bakgrund i Chrome.
Klicka på Inställningar Inställningar längst ned till höger på en ny flik.

Ordna flikar

Du kan ändra ordning på flikarna genom att dra dem åt höger eller vänster högst upp i webbläsarfönstret.

• Om du vill fästa en flik till vänster högerklickar du på fliken och väljer Fäst flik. Fästa flikar är mindre, och bara webbplatsens ikon visas på dem.
  • Om du vill lossa fliken klickar du på den och väljer Lossa flik

Stänga en flik

Klicka på Stäng Stäng uppe till höger på fliken. Du kan också använda ett kortkommando:

• Windows och Linux: Ctrl + w
  • Mac: ⌘ + w
Stänga ett fönster
  • Stäng alla flikarna i fönstret.
  • Klicka på Stäng Stäng uppe i hörnet på fönstret.
    • Windows och Linux: Uppe till höger.
    • Mac: Uppe till vänster.

Du kan även använda kortkommandon när du vill stänga ett fönster:

• Windows och Linux: Alt + F4
    • Mac: ⌘ + Skift + w
Stänga Google Chrome

Du kan stänga Google Chrome helt.

1. Öppna Chrome-menyn.
    • Windows och Linux: Klicka på Organisera i menyraden högst upp.
    • Mac: Klicka på Chrome i menyraden högst upp.
  2. Stäng Google Chrome.
    • Windows och Linux: Klicka på Avsluta.
    • Mac: Klicka på Avsluta Google Chrome.

Du kan även stänga Google Chrome med följande kortkommando:

• Windows och Linux: Ctrl + Skift + q
  • Mac: ⌘ + q

Återställa en flik eller ett fönster

Om du stänger en flik eller ett fönster av misstag kan du öppna fliken/fönstret igen med följande kortkommando:

• Windows och Linux: Ctrl + Skift + t
  • Mac: ⌘ + Skift + t

Tvinga en sida eller app att avsluta

Om en flik, ett fönster eller ett tillägg inte fungerar kan du tvinga fram en avstängning med hjälp av Aktivitetshanteraren i Chrome.

1. Klicka på Mer Organisera uppe till höger .
  2. Klicka på Fler verktyg följt av Aktivitetshanteraren.
  3. Välj webbsidan, tillägget eller appen som du vill stänga.
  4. Klicka på Avsluta process.