Bookmarks maken, zoeken en bewerken in Chrome

Maak bookmarks zodat Chrome je favoriete en vaak bezochte websites kan onthouden.

Als je inlogt bij Chrome met je Google-account, kun je bookmarks en andere gegevens gebruiken op al je apparaten.

Een bookmark toevoegen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site die je in de toekomst opnieuw wilt bezoeken.
  3. Selecteer rechts van de adresbalk de optie Bookmark Bladwijzer toevoegen aan deze pagina.

Een bookmark zoeken

Belangrijk: Als je een bookmark makkelijk wilt openen, selecteer je deze in de bookmarkbalk. Selecteer Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkbalk tonen om de bookmarkbalk aan of uit te zetten.

Als je de bookmarkbalk niet hebt aangezet of als je je bookmark niet ziet, kun je je bookmarks op 3 manieren vinden.

Via de adresbalk
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ @bookmarks in de adresbalk.
  3. Druk op Tab of de spatiebalk.
    • Je kunt ook Zoeken in bookmarks Zoeken selecteren in de suggesties.
  4. Geef zoekwoorden op voor de gewenste bookmark.
  5. Selecteer je bookmark in de lijst.
Via het menu
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkmanager.
  3. Selecteer een bookmark.
Via het navigatievenster
  1. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Zijvenster .
  2. Selecteer de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Bookmarks.
  3. Selecteer een bookmark.
Tip: Als je bookmarks wilt overzetten van de visuele naar de compacte weergave, selecteer je .

Een bladwijzer bewerken

Via het menu
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkmanager.
  3. Selecteer rechts de optie Meer Meer en dan Bewerken.
Via het navigatievenster
  1. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Zijvenster .
  2. Selecteer de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Bookmarks.
  3. Als je één bookmark wilt bewerken, plaats je de cursor op een bookmark.
  4. Selecteer Meer Meer en dan Bewerken.
    • Als je meerdere bewerkingen tegelijk wilt bewerken, selecteer je Bewerken .

Een bladwijzer verwijderen

Belangrijk: Nadat je een bookmark hebt verwijderd, kun je die niet meer terughalen. Via het menu
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkmanager.
  3. Selecteer rechts de optie Meer Meer en dan Verwijderen.
Via het navigatievenster
  1. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Zijvenster en dan pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Bookmarks.
  2. Plaats de cursor op de specifieke bookmarkmap of link.
  3. Selecteer Meer Meer en dan Verwijderen.

Een nieuwe bookmarkmap maken

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkmanager.
  3. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Nieuwe map toevoegen.

Als je de bookmarkbalk gebruikt, klik je met de rechtermuisknop op de bookmarkbalk en selecteer je Map toevoegen om een map toe te voegen.

Tip: Ontdek voor productpagina's meer informatie over de map Boodschappenlijstje.

Je bookmarks sorteren

Via het menu
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkmanager.
  3. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Sorteren op naam.
Via het navigatievenster
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Zijvenster en dan pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Bookmarks.
  3. Selecteer Organiseren om je bookmarks te sorteren.
  4. Kies de gewenste sorteerindeling:
    • Sorteren op nieuwste
    • Sorteren op oudste
    • Sorteren op laatst geopend
    • Sorteren van A tot Z
    • Sorteren van Z tot A

Je bookmarks verplaatsen

Via het menu
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Bookmarks en lijsten en dan Bookmarkmanager.
  3. Sleep een bookmark omhoog of omlaag. Je kunt een bookmark ook naar een map aan de linkerkant slepen. Of je kopieert je bookmarks en plakt ze in een andere volgorde.

Als je de bookmarkbalk gebruikt, kun je je bookmarks in de gewenste volgorde slepen.

Via het navigatievenster
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Zijvenster en dan pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Bookmarks.
  3. Selecteer de bookmark die je wilt verplaatsen en dan Meer Meer en dan Bewerken.
  4. Selecteer de map waarnaar je de bookmark wilt verplaatsen en dan Opslaan.