Synchronisatie in Chrome in- of uitschakelen

Log in bij Chrome en schakel synchronisatie in als je je informatie wilt opslaan in je Google-account.

Wat er gebeurt als je informatie synchroniseert

• Je kunt je gesynchroniseerde informatie (zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen) bekijken en updaten op al je apparaten.
  • Je logt automatisch in bij Gmail, YouTube, Zoeken en andere Google-services.
  • Als je van apparaat verandert (bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuwe laptop hebt), kun je al je gegevens terugzetten.
  • Je gebruik van andere Google-producten wordt gepersonaliseerd door je Chrome-geschiedenis op te nemen in je Web- en app-activiteit.

Opmerking: Schakel Chrome-synchronisatie alleen in met apparaten die je vertrouwt. Gebruik de gastmodus als je een openbare computer gebruikt.

Inloggen en synchronisatie inschakelen

Je hebt een Google-account nodig om synchronisatie in te schakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Inloggen.
  4. Log in op je Google-account.
  5. Klik op Nu inschakelen om synchronisatie in te schakelen.

Als je wilt inloggen bij een Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je accountsynchronisatie inschakelt

Synchronisatie inschakelen

Als je al bent ingelogd bij Chrome, schakel je synchronisatie in:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Synchroniseren als [naam].
    • Als je een ander account hebt, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Een ander account gebruiken.
  4. Klik op Nu inschakelen.

Als je meerdere accounts wilt synchroniseren of als je je computer met anderen deelt, kun je meer lezen over hoe je een profiel toevoegt in Chrome.

Synchronisatie uitschakelen

Als je synchronisatie uitschakelt, kun je nog steeds je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen zien. Als je echter wijzigingen aanbrengt, worden deze wijzigingen niet opgeslagen in je Google-account en niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Uitschakelen.
  4. Klik op Doorgaan.

Als je wilt uitloggen bij een Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je uitlogt bij je Chromebook en deze uitschakelt.

Op afstand uitloggen

Je kunt je account verwijderen vanaf een van je apparaten, ook als je dat apparaat niet bij de hand hebt. Je wordt uitgelogd bij alle computers die je hebt gebruikt, inclusief de computer die je nu gebruikt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar je Google-account om apps met toegang tot je account te beheren.
  3. Klik onder 'Google-apps' op Google Chrome en vervolgens Toegang verwijderen.