Aktivera eller inaktivera synkronisering i Chrome

Om du vill spara information i Google-kontot loggar du in i Chrome och aktiverar synkronisering.

Detta händer när du synkroniserar

• Du kan se och uppdatera information som har synkroniserats på alla enheter, till exempel bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar.
  • Du loggas in automatiskt på Gmail, YouTube, Sök och andra tjänster från Google.
  • Om du byter enhet (till exempel om du har tappat bort mobilen eller fått en ny dator) kommer du fortfarande åt all information.
  • Du får en anpassad upplevelse i andra produkter från Google eftersom historiken i Chrome tas med i webb- och appaktiviteten.

Obs! Aktivera bara synkronisering i Chrome på enheter du litar på. Använd gästläget i stället på en offentlig dator.

Logga in och aktivera synkronisering

Du behöver ett Google-konto för att aktivera synkronisering.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger .
  3. Klicka på Logga in.
  4. Logga in på Google-kontot.
  5. Aktivera synkronisering genom att klicka på Ja.

Om du vill logga in på en Chromebook läser du om hur du aktiverar kontosynkronisering

Aktivera synkronisering

Om du redan är inloggad i Chrome aktiverar du synkronisering:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger .
  3. Klicka på Synkronisera som [namn].
    • Om du har fler konton klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och sedan Använd ett annat konto.
  4. Klicka på Ja.

Om du vill synkronisera flera konton eller delar datorn med andra läser du om hur du lägger till en profil i Chrome.

Inaktivera synkronisering

Om du inaktiverar synkroniseringen finns bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar fortfarande kvar. Men om du ändrar något sparas inte ändringarna i Google-kontot och de synkroniseras inte med andra enheter.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Inaktivera högst upp under Personer.
  4. Klicka på Fortsätt.

Om du vill logga ut från en Chromebook läser du om hur du loggar ut och stänger av den.

Logga ut via en fjärranslutning

Du kan ta bort ditt konto från en enhet även om du inte har den med dig. Du loggas ut från alla datorer du har använt, inklusive den du använder nu.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna Google-kontots avsnitt om att hantera appar med åtkomst till kontot.
  3. Klicka på Google Chrome under Appar från Google och sedan Ta bort åtkomst.