Inloggen en synchroniseren in Chrome

Als je bij Chrome inlogt met je Google-account, kun je op al je apparaten bij je gegevens komen en aanvullende Chrome-functies gebruiken.

Als je inlogt

• Je kunt je bookmarks, wachtwoorden en andere gegevens op al je apparaten krijgen.
  • Als je van apparaat verandert (bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuwe laptop hebt), kun je al je opgeslagen gegevens terugzetten.
  • Je kunt automatisch inloggen bij Gmail, YouTube, Zoeken en andere Google-services.
  • Als je Web- en app-activiteit aanzet en je Chrome-geschiedenis synchroniseert, kun je betere, gepersonaliseerde functionaliteit krijgen in andere Google-producten.
Inloggen en synchronisatie aanzetten

Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij Chrome en synchronisatie aan te zetten.

Belangrijk: Zet Chrome-synchronisatie alleen aan op apparaten die van jou zijn. Gebruik de gastmodus als je een openbare computer gebruikt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Synchronisatie aanzetten.

• Als je niet bent ingelogd op je Google-account, wordt je gevraagd in te loggen op je account.

4. Klik op Ja, is goed.

Tip: Als je meerdere accounts wilt synchroniseren of als je je computer met anderen deelt, kun je meer lezen over hoe je een profiel toevoegt in Chrome.

Uitloggen en synchronisatie uitzetten

Als je synchronisatie uitzet, kun je nog steeds je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen op je computer zien. Als je wijzigingen aanbrengt, worden deze wijzigingen alleen niet opgeslagen in je Google-account en niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

Als je synchronisatie uitzet, word je ook uitgelogd bij andere Google-services, zoals Gmail.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Synchronisatie staat aan.
  3. Klik op Uitzetten.

Zo verwijder je gesynchroniseerde gegevens uit je Google-account:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar chrome.google.com/sync.
  3. Scroll naar Gegevens wissen en klik erop.

Als je wilt uitloggen en je Chromebook wilt uitzetten, bekijk je meer informatie over hoe je uitlogt en de Chromebook uitzet.

Als je inlogt op je Google-account via een Google-service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je niet wilt inloggen bij Chrome, kun je inloggen bij Chrome uitzetten.