Synchronisatie in Chrome in- of uitschakelen

Schakel synchronisatie in als je je informatie wilt opslaan in je Google-account.

Wanneer je synchroniseert

• Je kunt je gesynchroniseerde informatie (zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen) bekijken en updaten op al je apparaten.
  • Je logt automatisch in bij Gmail, YouTube, Zoeken en andere Google-services. Als je was ingelogd voordat je synchronisatie inschakelde, blijf je ingelogd.
  • Als je van apparaat verandert (bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuwe laptop hebt), kun je al je gesynchroniseerde gegevens terugzetten.
  • Je gebruik van andere Google-producten wordt gepersonaliseerd door je Chrome-geschiedenis op te nemen als je Web- en app-activiteit inschakelt.

Opmerking: Schakel Chrome-synchronisatie alleen in met apparaten die van jou zijn. Gebruik de gastmodus als je een openbare computer gebruikt.

Inloggen en synchronisatie inschakelen

Je hebt een Google-account nodig om synchronisatie in te schakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Log in op je Google-account.
  4. Als je de gegevens op al je apparaten wilt synchroniseren, klik je op Synchronisatie inschakelen en danInschakelen.

Als je meerdere accounts wilt synchroniseren of als je je computer met anderen deelt, kun je meer lezen over hoe je een profiel toevoegt in Chrome.

Synchronisatie uitschakelen

Als je synchronisatie uitschakelt, kun je nog steeds je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen op je computer zien. Als je echter wijzigingen aanbrengt, worden deze wijzigingen niet opgeslagen in je Google-account en niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

Wanneer je synchronisatie uitschakelt, word je ook uitgelogd bij andere Google-services, zoals Gmail.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Uitschakelen en dan Uitschakelen.

Meer informatie over hoe je je gesynchroniseerde gegevens verwijdert uit je Google-account.

Als je wilt uitloggen en je Chromebook wilt uitschakelen, bekijk je meer informatie over hoe je uitlogt en de Chromebook uitschakelt.

Wanneer je inlogt op je Google-account via een Google-service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je nooit wilt inloggen bij Chrome, kun je inloggen bij Chrome uitschakelen.