Synchronisatie in Chrome in- of uitschakelen

Schakel synchronisatie in als je je informatie wilt opslaan in je Google-account.

Wat er gebeurt als je informatie synchroniseert

• Je kunt je gesynchroniseerde informatie (zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen) bekijken en updaten op al je apparaten.
  • Je logt automatisch in bij Gmail, YouTube, Zoeken en andere Google-services. Als je was ingelogd voordat je synchronisatie inschakelde, blijf je ingelogd.
  • Als je van apparaat verandert (bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuwe laptop hebt), kun je al je gegevens terugzetten.
  • Je gebruik van andere Google-producten wordt gepersonaliseerd door je Chrome-geschiedenis op te nemen in je Web- en app-activiteit.

Opmerking: Schakel Chrome-synchronisatie alleen in met apparaten die van jou zijn. Gebruik de gastmodus als je een openbare computer gebruikt.

Synchronisatie inschakelen

Je hebt een Google-account nodig om synchronisatie in te schakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Profiel Profiel.
    • Als je al bent ingelogd met je Google-account, is dit je accountfoto.
  3. Klik op Synchronisatie inschakelen en dan Inschakelen.
    • Als je niet bent ingelogd, log je in op je Google-account om synchronisatie in te schakelen.

Als je meerdere accounts wilt synchroniseren of als je je computer met anderen deelt, kun je meer lezen over hoe je een profiel toevoegt in Chrome.

Als je wilt inloggen en je Chromebook wilt synchroniseren, bekijk je meer informatie over hoe je accountsynchronisatie inschakelt.

Synchronisatie uitschakelen

Als je synchronisatie uitschakelt, kun je nog steeds je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen zien. Als je echter wijzigingen aanbrengt, worden deze wijzigingen niet opgeslagen in je Google-account en niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

Wanneer je synchronisatie uitschakelt, word je ook uitgelogd bij andere Google-services, zoals Gmail.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Uitschakelen en dan Uitschakelen.

Als je wilt uitloggen en synchronisatie wilt uitschakelen op je Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je uitlogt en synchronisatie uitschakelt.