Inloggen bij Chrome

Wanneer u inlogt bij Chrome, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw instellingen alleen beschikbaar zijn op één bepaald apparaat. Uw geschiedenis, bladwijzers, wachtwoorden en andere voorkeuren voor uw Chrome-browser kunnen worden opgeslagen in en gesynchroniseerd met uw Google-account, zodat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn.

Meer informatie over inloggen bij Chrome
  • Wanneer u inlogt bij Chrome kunt u makkelijker gebruikmaken van andere Google-services, zoals Gmail, YouTube en Maps, aangezien u doorgaans slechts één keer hoeft in te loggen bij uw browser. Zo kunnen Google en Chrome u consistente functionaliteit leveren in Google-services.

• Uw instellingen en gegevens worden gesynchroniseerd met uw Google-account. Wanneer u inlogt bij Chrome, worden uw Chrome-instellingen op de desbetreffende computer opgeslagen in en gesynchroniseerd met uw Google-account. Wanneer u op een andere computer of een ander apparaat inlogt op hetzelfde account, maakt Chrome de opgeslagen instellingen ook daar beschikbaar.

• Als uw computer is gestolen of beschadigd, kunt u uw geschiedenis, instellingen en gegevens, zoals bladwijzers, apps, extensies, thema's, enzovoort, herstellen. U hoeft hiervoor alleen maar weer in te loggen bij Chrome.

• Log niet in bij Chrome als u een openbare of niet-vertrouwde computer gebruikt. Als u Chrome instelt met uw Google-account, wordt een kopie van uw gegevens opgeslagen op de computer die u gebruikt, en zijn uw gegevens toegankelijk voor andere gebruikers van dezelfde computer. Als u uw gegevens wilt verwijderen, verwijdert u uzelf uit Chrome.

• Wijzigingen in Chrome worden meteen gesynchroniseerd. Als u op meerdere apparaten bent ingelogd bij Chrome en de synchronisatiefunctie heeft ingeschakeld, worden alle wijzigingen die u in Chrome aanbrengt op het ene apparaat, automatisch doorgevoerd op de andere apparaten.

• Uw gegevens beveiligen. Gesynchroniseerde gegevens worden altijd gecodeerd wanneer ze worden uitgewisseld tussen uw computer en de servers van Google om uw informatie zo veilig mogelijk te houden. Als extra beveiligingsmaatregel worden uw opgeslagen wachtwoorden op de servers van Google versleuteld met een cryptografische sleutel. U kunt desgewenst ook al uw gesynchroniseerde gegevens versleutelen. U kunt uw gesynchroniseerde gegevens op elk gewenst moment uit uw account verwijderen.

Inloggen bij Chrome

Om in te loggen bij Chrome heeft u een Google-account nodig. Zodra u een Google-account heeft, voort u de onderstaande stappen uit voor het apparaat dat u gebruikt.

Computer

Ga als volgt te werk om op uw computer in te loggen bij Chrome:

1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op de knop met uw naam of e-mailadres.
  2. Klik op inloggen bij Chrome.
  3. Log in op uw Google-account.
  4. Er wordt een welkomstbericht met uw naam weergegeven. Klik op Instellingen om uw synchronisatie-instellingen aan te passen. Hier kunt u kiezen welke informatie wordt gedeeld met andere apparaten waarop u inlogt bij Chrome.

Als u de computer deelt met anderen, kunt u meerdere mensen beheren in Chrome.

Chromebook

Leer hoe u uw synchronisatie-instellingen aanpast op een Chromebook.

Android-apparaat

Ga als volgt te werk om op uw Android-apparaat in te loggen bij Chrome.

1. Open het Chrome-menu.
    Dit kan een pictogram of een toets op uw telefoon zijn. Ze zien er uit als Menu of Menu.
  2. Tik op Instellingen > Inloggen bij Chrome.
  3. Tik op het account dat u wilt gebruiken.
  4. Tik op Inloggen.
iPhone of iPad

Voer de volgende stappen uit om op uw iPhone of iPad in te loggen bij Chrome.

1. Tik op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Tik op Instellingen > Inloggen bij Chrome.
  3. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord voor het Google-account op.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te versleutelen, wordt u bij het inloggen gevraagd de wachtwoordzin op te geven. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

Uitloggen bij Chrome

Wanneer u uitlogt bij Chrome, worden uw gegevens op het apparaat dat u gebruikt, niet meer gesynchroniseerd met uw Google-account. De gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen toen u was ingelogd, blijven echter op het apparaat staan.