Inloggen bij Chrome

U kunt inloggen bij Chrome om toegang te krijgen tot browserinstellingen (zoals bladwijzers en apps) die zijn gesynchroniseerd met uw Google-account. Zorg ervoor dat u inlogt bij Chrome op elke computer waarop u dezelfde instellingen voor Chrome wilt delen. Bekijk meer redenen om in te loggen bij Chrome

Ga als volgt te werk om in te loggen:

1. Open Google Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  3. Selecteer Inloggen bij Chrome.
  4. Log in op uw Google-account in het dialoogvenster dat wordt weergegeven. Heeft u geen account? Informatie over het maken van een account

Gebruikt u authenticatie in twee stappen?

Als u authenticatie in twee stappen heeft ingesteld voor uw account, moet u mogelijk een verificatiecode opgeven om door te gaan.

1. Geef het normale wachtwoord voor uw Google-account op in het dialoogvenster.
    2. U wordt gevraagd een verificatiecode op te geven. Haal de verificatiecode op via uw telefoon en geef deze op in het dialoogvenster.
  5. Selecteer wat u wilt synchroniseren in het dialoogvenster 'Synchronisatie-instellingen bevestigen' dat wordt weergeven.
  6. Optioneel: geavanceerde coderingsinstellingen
    • Uw wachtwoorden zijn standaard gecodeerd met de inloggegevens voor uw Google-account. U kunt ervoor kiezen al uw gesynchroniseerde gegevens te coderen met uw eigen wachtwoordzin voor synchronisatie.
      Als u uw coderingsmethode op één computer wijzigt, kan er op andere computers waarop u uw gegevens synchroniseert een melding voor een synchronisatiefout worden weergegeven. Geef de nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie op de andere computers op om het probleem op te lossen.
  7. Klik op OK.

Als u eerder een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te coderen, wordt u gevraagd de wachtwoordzin op te geven. Als u uw wachtwoordzin bent vergeten, moet u synchronisatie opnieuw instellen via Google Dashboard.

Als u uw browser met meerdere mensen deelt, voegt u hen toe als Chrome-gebruikers, zodat iedereen zijn eigen browserinstellingen kan bepalen, inclusief bladwijzers, apps, extensies en thema's.

Vergeet niet dat u Chrome niet moet instellen met uw Google-account op een openbare of niet-vertrouwde computer. Als u Chrome instelt met uw Google-account, wordt een kopie van uw gegevens opgeslagen op de computer die u gebruikt, en zijn uw gegevens toegankelijk voor andere gebruikers van dezelfde computer. Als u uw gegevens wilt verwijderen, verwijdert u de gebruikersnaam waarmee u bent ingelogd.

Uw Google-account loskoppelen van Chrome

Als u uw Google-account wilt loskoppelen van Chrome en de synchronisatie volledig wilt uitschakelen, volgt u deze instructies op elke computer waarop u bent ingelogd bij Chrome. Uw gegevens, zoals bladwijzers en extensies, worden niet verwijderd van uw computer of uit uw Google-account, maar wijzigingen die u aanbrengt, worden niet meer weergegeven op uw andere computers en worden niet meer opgeslagen in uw Google-account.

1. Open Google Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  3. Selecteer Ingelogd als <uw e-mailadres>.
  4. Klik in het gedeelte 'Inloggen' op Uw Google-account ontkoppelen.

In plaats van uw account volledig te ontkoppelen en de synchronisatie uit te schakelen, kunt u ook selecteren welke gegevens u wilt synchroniseren door op Geavanceerde synchronisatie-instellingen te klikken.

5. Klik op Account ontkoppelen in het bevestigingsvenster.

Gebruikt u een beheerd Chrome-account? Als uw beheerder uw Chrome-browser beheert (controleer dit door 'chrome://policy' te typen in Chrome), kunt u uw Google Apps-account niet loskoppelen van een Chrome-profiel. In plaats daarvan moet u het Chrome-profiel verwijderen van uw computer. Meer informatie over beheerde Chrome-accounts

Gesynchroniseerde gegevens uit uw Google-account verwijderen

U kunt uw gesynchroniseerde gegevens op elk gewenst moment uit uw Google-account verwijderen via Google Dashboard.

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Ingelogd als <uw e-mailadres>.
  3. Klik in het gedeelte 'Inloggen' op Google Dashboard.
  4. Klik op Stoppen en wissen.

De synchronisatie wordt uitgeschakeld en alle gesynchroniseerde gegevens die in uw Google-account zijn opgeslagen, worden verwijderd (maar niet van uw computer). Dat betekent dat informatie zoals uw bladwijzers, apps en extensies op de huidige computer niet worden weergegeven als u synchronisatie op een andere computer inschakelt.