Inloggen en synchroniseren in Chrome

Zet synchronisatie aan als je je informatie wilt opslaan in je Google-account.

Als je synchroniseert

• Je kunt je gesynchroniseerde gegevens (zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen) bekijken en updaten op al je apparaten.
  • Je logt automatisch in bij Gmail, YouTube, Zoeken en andere Google-services. Als je was ingelogd voordat je synchronisatie inschakelde, blijf je ingelogd.
  • Als je van apparaat verandert (bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuwe laptop hebt), kun je al je gesynchroniseerde gegevens terugzetten.
  • Je gebruik van andere Google-producten wordt gepersonaliseerd aan de hand van je Chrome-geschiedenis als je Web- en app-activiteit aanzet.
  • Chrome kan informatie over je aangegeven leeftijd en gender uit je Google-account combineren met onze statistieken zodat we producten kunnen ontwikkelen die beter geschikt zijn voor alle demografische groepen. Deze informatie wordt alleen in samengevatte vorm gebruikt.

Belangrijk: Zet Chrome-synchronisatie alleen aan op apparaten die van jou zijn. Gebruik de gastmodus als je een openbare computer gebruikt.

Meer informatie over het privacybeleid van Chrome

Inloggen en synchronisatie inschakelen

Je hebt een Google-account nodig om synchronisatie aan te zetten.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Log in op je Google-account.
  4. Als je de gegevens op al je apparaten wilt synchroniseren, klik je op Synchronisatie aanzetten en dan Aanzetten.

Als je meerdere accounts wilt synchroniseren of als je je computer met anderen deelt, kun je meer lezen over hoe je een profiel toevoegt in Chrome.

Uitloggen en synchronisatie uitzetten

Als je synchronisatie uitzet, kun je nog steeds je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen op je computer zien. Als je echter wijzigingen aanbrengt, worden deze wijzigingen niet opgeslagen in je Google-account en niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

Als je synchronisatie uitzet, word je ook uitgelogd bij andere Google-services, zoals Gmail.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profielen danSynchronisatie is ingeschakeld.
  3. Klik op Uitschakelen.

Zo verwijder je gesynchroniseerde gegevens uit je Google-account:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar chrome.google.com/sync.
  3. Scroll naar Gegevens wissen en klik erop.

Als je wilt uitloggen en je Chromebook wilt uitschakelen, bekijk je meer informatie over hoe je uitlogt en de Chromebook uitschakelt.

Als je inlogt op je Google-account via een Google-service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je nooit wilt inloggen bij Chrome, kun je inloggen bij Chrome uitschakelen.