Inloggen bij Chrome

Wanneer u inlogt bij de Chrome-browser, kunt u onder andere uw bladwijzers, wachtwoorden en andere instellingen opslaan en synchroniseren met uw Google-account, zodat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn.

Log alleen in bij Chrome via vertrouwde computers. Ter beveiliging van uw gegevens raden we u af in te loggen via een openbare computer.

Informatie over inloggen bij Chrome

Het verschil met inloggen op een website

Inloggen op een website: wanneer u inlogt op een website, krijgt de website toestemming om bepaalde voorkeuren en gegevens van u te onthouden.

Inloggen bij Chrome: wanneer u inlogt bij Chrome, wordt uw Google-account gekoppeld aan uw browser voor een meer gepersonaliseerde browse-ervaring. Al uw Chrome-gegevens, zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen, worden gesynchroniseerd met uw Google-account en beschikbaar op elk apparaat waarop u inlogt bij Chrome. U wordt ook automatisch ingelogd bij Gmail, YouTube, Google Zoeken en andere Google-services.

Waarom inloggen bij Chrome handig is
  • Uw browsegegevens, zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen, worden opgeslagen en gesynchroniseerd in uw Google-account. Op deze manier zijn uw gegevens toegankelijk vanaf elk apparaat waarop u met hetzelfde account inlogt bij Chrome. Daarnaast worden wijzigingen die u op het ene apparaat in uw gegevens aanbrengt, gesynchroniseerd op alle apparaten waarop u bent ingelogd bij Chrome.

• Als uw computer wordt gestolen of beschadigd raakt, kunt u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen terughalen door weer in te loggen bij Chrome op uw nieuwe computer.

• Uw Google-services zoals Gmail, YouTube en Google Zoeken worden gebruiksvriendelijker, aangezien u ook automatisch bij deze services wordt ingelogd.
Hoe Chrome werkt met Web- en app-activiteit

Uw gebruik in andere Google-producten dan Chrome wordt ook persoonlijker wanneer u uw Chrome-geschiedenis aan uw browse- en zoekactiviteiten in Web- en app-activiteit koppelt.

Als 'Geschiedenis van Chrome en andere apps in uw Web- en app-activiteit opnemen' is aangevinkt op de pagina met opties voor Web- en app-activiteit, gebruikt Google uw gesynchroniseerde browsegegevens om gepersonaliseerde Google-producten en -services aan u te leveren. U kunt op elk gewenst moment uw voorkeur wijzigen en afzonderlijke activiteiten beheren die zijn gekoppeld aan uw Google-account.

Uw gegevens veilig houden terwijl u bent ingelogd bij Chrome

Log niet in bij Chrome als u een openbare of niet-vertrouwde computer gebruikt. Er wordt een kopie van uw gegevens opgeslagen op de computer die u gebruikt wanneer u inlogt en andere mensen die dezelfde computer gebruiken, kunnen deze gegevens bekijken. Gesynchroniseerde gegevens worden altijd versleuteld wanneer ze worden uitgewisseld tussen uw computer en de servers van Google om uw informatie zo veilig mogelijk te houden.

U kunt desgewenst ook al uw gesynchroniseerde gegevens versleutelen. U kunt op elk gewenst moment uw gesynchroniseerde gegevens verwijderen uit uw account.

Beheer de gegevens die op verschillende apparaten worden gesynchroniseerd. U kunt bepalen welke content wordt gesynchroniseerd.

Stappen om in te loggen bij Chrome

Als u wilt inloggen bij Chrome, heeft u een Google-account nodig. Volg deze stappen zodra u een account heeft:

Computer
  1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of het persoonspictogram .
  3. Klik op Inloggen bij Chrome.
  4. Log in op uw Google-account.
  5. Klik op Instellingen om de instellingen voor synchronisatie aan te passen. U kunt kiezen welke informatie u wilt delen met andere apparaten wanneer u bent ingelogd bij Chrome.

Als u de computer deelt met anderen, kunt u meerdere mensen beheren in Chrome.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te beschermen, moet u de wachtwoordzin opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

Android-telefoon of -tablet
  1. Open de Google Chrome-app Chrome logo
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Inloggen bij Chrome.
  4. Tik op het account dat u wilt gebruiken.
  5. Tik op Inloggen.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te beschermen, moet u de wachtwoordzin opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

iPhone of iPad
  1. Open de Google Chrome-app Chrome logo
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Inloggen bij Chrome.
  4. Tik op het account dat u wilt gebruiken.
  5. Tik op Inloggen.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt, moet u deze opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

Chromebook

Bekijk informatie over het wijzigen van de instellingen voor synchronisatie op een Chromebook.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt, moet u deze opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.