Inloggen bij Chrome

Wanneer u inlogt bij Chrome, kunt u dingen (zoals uw geschiedenis, bladwijzers en wachtwoorden) opslaan en synchroniseren, zodat ze toegankelijk zijn op elk apparaat.

Inloggen bij Chrome

U heeft een Google-account nodig om in te loggen bij Chrome. Volg deze stappen zodra u een account heeft:

Computer
  1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op de knop met uw naam of e-mailadres.
  3. Klik op Inloggen bij Chrome.
  4. Log in op uw Google-account.
  5. Klik op Instellingen om de instellingen voor synchronisatie aan te passen. U kunt kiezen welke informatie u wilt delen met andere apparaten wanneer u bent ingelogd bij Chrome.

Als u de computer deelt met anderen, kunt u meerdere mensen beheren in Chrome.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te beschermen, moet u de wachtwoordzin opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

Android-apparaat
  1. Open de Google Chrome-app .
  2. Tik op het Chrome-menu (drie stippen Menu of een tabblad Menu).
  3. Tik op Instellingen > Inloggen bij Chrome.
  4. Tik op het account dat u wilt gebruiken.
  5. Tik op Inloggen.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te beschermen, moet u de wachtwoordzin opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

iPhone of iPad
  1. Open de Google Chrome-app .
  2. Tik op het Chrome-menu (drie stippen Menu of een tabblad Menu).
  3. Tik op Instellingen > Inloggen bij Chrome.
  4. Tik op het account dat u wilt gebruiken.
  5. Tik op Inloggen.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te beschermen, moet u de wachtwoordzin opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

Chromebook

Bekijk informatie over het wijzigen van de instellingen voor synchronisatie op een Chromebook.

Opmerking: Als u al een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt om uw gegevens te beschermen, moet u de wachtwoordzin opgeven wanneer u inlogt. Als u uw wachtwoordzin vergeet, moet u de synchronisatie opnieuw instellen.

Meer informatie over inloggen

Waarom inloggen bij Chrome handig is
  • Als u inlogt bij Chrome, wordt het gebruik van Google-services (zoals Gmail, YouTube en Maps) gemakkelijker omdat u slechts één keer hoeft in te loggen bij uw browser.
  • Uw instellingen en gegevens worden gesynchroniseerd met uw Google-account. Uw Chrome-instellingen worden opgeslagen en gesynchroniseerd met uw Google-account. Zo zijn uw opgeslagen instellingen altijd beschikbaar wanneer u op een andere computer of een ander apparaat inlogt op hetzelfde account.
  • Als uw computer wordt gestolen of beschadigd raakt, kunt u uw geschiedenis, instellingen en gegevens (zoals bladwijzers, apps, extensies en thema's) terugkrijgen. U hoeft hiervoor alleen maar weer in te loggen bij Chrome.
  • Uw Chrome aanpassen. Stel uw startpagina en opstartpagina in om Chrome nog relevanter voor u te maken.
  • Wijzigingen in Chrome worden meteen gesynchroniseerd. Als u op meerdere apparaten bent ingelogd bij Chrome en synchronisatie heeft ingeschakeld, worden alle wijzigingen die u in Chrome aanbrengt op het ene apparaat, automatisch doorgevoerd op de andere apparaten.
Uw gegevens veilig houden terwijl u bent ingelogd bij Chrome
  • Log niet in bij Chrome als u een openbare of niet-vertrouwde computer gebruikt. Als u Chrome instelt met uw Google-account, wordt een kopie van uw gegevens opgeslagen op de computer die u gebruikt, en kunnen andere gebruikers van dezelfde computer deze bekijken. Als u uw gegevens wilt verwijderen, verwijdert u uzelf uit Chrome.
  • Bescherm uw gegevens. Gesynchroniseerde gegevens worden altijd gecodeerd wanneer ze worden uitgewisseld tussen uw computer en de servers van Google om uw informatie zo veilig mogelijk te houden. Als extra beveiligingsmaatregel worden uw opgeslagen wachtwoorden op de servers van Google versleuteld met een cryptografische sleutel. U kunt desgewenst ook al uw gesynchroniseerde gegevens versleutelen. U kunt uw gesynchroniseerde gegevens op elk gewenst moment uit uw account verwijderen.

Uitloggen bij Chrome

Bekijk informatie over uitloggen bij Chrome. Wanneer u uitlogt, worden uw gegevens niet meer gesynchroniseerd met uw Google-account op het apparaat dat u gebruikt. De gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen toen u was ingelogd, blijven echter op het apparaat staan.