Logga in i Chrome

När du loggar in i webbläsaren Chrome kan du spara och synkronisera bland annat bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar i Google-kontot för att kunna använda dem på alla enheter.

Tänk på följande så att uppgifterna förblir privata:

• Logga bara in i Chrome på säkra enheter.
  • Logga inte in i Chrome på en offentlig eller delad enhet.

Läs mer om vad det innebär att logga in i Chrome

På vilket sätt skiljer det sig från att logga in på en webbplats

Inloggning på webbplats: Om du loggar in på en webbplats tillåts den att komma ihåg vissa av dina inställningar och uppgifter.

Inloggning i Chrome: Om du loggar in i Chrome ansluts ditt Google-konto till webbläsaren så att du får en mer anpassad surfupplevelse. Alla dina uppgifter i Chrome, t.ex. bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar, synkroniseras med Google-kontot och blir tillgängliga på alla enheter där du loggar in i Chrome. Du loggas även in i Gmail, YouTube, Sök och andra tjänster från Google.

Varför det är bra att logga in i Chrome
  • Webbläsardata som bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar sparas och synkroniseras med ditt Google-konto. På så sätt blir dina uppgifter tillgängliga på alla enheter där du loggar in i Chrome med samma konto. Alla ändringar du gör i uppgifterna synkroniseras med alla enheter där du är inloggad i Chrome.
  • Om din enhet blir stulen eller går sönder kan du få tillbaka bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar genom att helt enkelt logga in i Chrome igen på en ny mobil eller dator.
  • När är inloggad i Chrome är du även inloggad i andra Google-tjänster, t.ex. Gmail, YouTube och Sök.
Skydda dina uppgifter när du är inloggad i Chrome

Logga inte in i Chrome om du använder en offentlig eller osäker dator. En kopia av dina uppgifter lagras på datorn du använder när du loggar in, och andra personer som använder samma dator kan se dem. Synkroniserade uppgifter krypteras när de överförs mellan datorn och Googles servrar. På så sätt är informationen mer skyddad.

Du kan också välja att kryptera alla synkroniserade uppgifter. Du kan ta bort synkroniserade uppgifter från ditt konto när du vill.

Du bestämmer vad som ska synkroniseras. Hantera uppgifterna som synkroniseras över enheter.

Så här fungerar Chrome med Webb- och appaktivitet

Du kan också få en mer anpassad upplevelse i andra produkter från Google när du länkar din Chrome-historik med sök- och surfaktiviteterna från Webb- och appaktivitet.

Om alternativet Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används är markerat på inställningssidan för Webb- och appaktivitet använder Google din synkroniserade webbinformation för att anpassa produkter och tjänster från Google åt dig. Du kan ändra inställningarna när som helst och hantera enskilda aktiviteter kopplade till ditt Google-konto.

Så här loggar du in i Chrome

Du behöver ett Google-konto för att logga in i Chrome. Följ dessa steg när du har ett konto:

Om du har mer än ett konto eller om du delar dator med andra kan du läsa mer om hur du hanterar flera personer i Chrome.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller på Personer uppe till höger Personer.
  3. Klicka på Logga in i Chrome.
  4. Logga in med ditt Google-konto.
  5. Så här anpassar du synkroniseringsinställningarna:
    1. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
    2. Klicka på Synkronisera högt upp.
    3. Välj vilken information som ska delas med andra enheter där du är inloggad.

Obs! Om du redan har skapat en lösenfras för synkronisering som dataskydd måste du ange lösenfrasen när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

Logga in på en Chromebook

Läs om hur du ändrar dina synkroniseringsinställningar på en Chromebook.