Aktivera eller inaktivera synkronisering i Chrome

Om du vill spara information i Google-kontot aktiverar du synkronisering.

Följande gäller när synkronisering har aktiverats

• Du kan se och uppdatera information som har synkroniserats på alla enheter, till exempel bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar.
  • Du loggas in automatiskt på Gmail, YouTube, Sök och andra tjänster från Google. Om du var inloggad när du aktiverade synkronisering fortsätter du att vara det.
  • Om du byter enhet (till exempel om du har tappat bort mobilen eller skaffat en ny laptop) kommer du fortfarande åt den information som har synkroniserats.
  • Om du aktiverar Webb- och appaktivitet får du en anpassad upplevelse i andra produkter från Google eftersom historiken i Chrome tas med.

Obs! Aktivera bara synkronisering i Chrome på enheter som tillhör dig. Använd gästläget i stället på en offentlig dator.

Logga in och aktivera synkronisering

Du behöver ett Google-konto för att aktivera synkronisering.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger.
  3. Logga in på Google-kontot.
  4. Om du vill att information ska synkroniseras mellan dina enheter klickar du på Aktivera synkronisering följt av Aktivera.

Om du vill synkronisera flera konton eller delar datorn med andra läser du om hur du lägger till en profil i Chrome.

Inaktivera synkronisering

Om du inaktiverar synkroniseringen finns bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar fortfarande kvar på datorn. Om du ändrar något sparas inte ändringarna i Google-kontot och de synkroniseras inte med andra enheter.

När du inaktiverar synkronisering loggas du även ut från andra tjänster från Google, som Gmail.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Inaktivera högst upp under Personer följt av Inaktivera.

Läs mer om hur du raderar synkroniserad information från Google-kontot.

Om du vill logga ut från och stänga av en Chromebook läser du mer om det.

När du loggar in på ditt Google-konto via en Google-tjänst som Gmail loggas du automatiskt in i Chrome. Om du aldrig vill loggas in i Chrome kan du inaktivera inloggning i Chrome.