Chrome Instant inschakelen

Zoek en blader sneller op internet met de functie Chrome Instant, zodat u dynamische resultaten kunt zien wanneer u zoekt via de adresbalk boven aan het browservenster. Als de resultaten die worden weergegeven niet zijn wat u zoekt, blijft u uw zoektermen verfijnen en worden de resultaten dynamisch bijgewerkt.

Instant in- of uitschakelen

Deze instructies zijn van toepassing op Google Chrome voor Windows, Mac, Linux en Chrome OS.

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Gebruik het selectievakje 'Instant inschakelen voor sneller zoeken' in het gedeelte 'Zoeken' om de functie Instant in of uit te schakelen.

Instant gebruiken

1. Begin in de adresbalk te typen. Geef de zoektermen op in de adresbalk.
  2. Bekijk de zoekresultaten in het venster. Terwijl u typt, worden items uit uw browse- en zoekgeschiedenis die overeenkomen met wat u typt, weergegeven in een menu onder de adresbalk. Als u een voorspellingsservice voor de adresbalk gebruikt, kunnen er ook populaire sites en zoekopdrachten worden weergegeven die lijken op wat u typt.

Wanneer u Instant heeft ingeschakeld, wordt de eerste overeenkomst uit het menu automatisch in het browservenster geladen.

Wanneer u Instant heeft uitgeschakeld, wordt de overeenkomst vaak in grijze tekst weergegeven in de adresbalk. Wanneer u echter Instant heeft ingeschakeld of wanneer de beste overeenkomst uit uw zoekgeschiedenis afkomstig is, wordt de overeenkomst automatisch ingevuld in de adresbalk en blauw gemarkeerd. Als u in plaats daarvan resultaten wilt zien voor de tekst die u heeft getypt, zonder de overeenkomst, kunt u op Backspace drukken om de gemarkeerde aanvulling te verwijderen, of u kunt de juiste invoer selecteren in de lijst met aanvullingen.

Worden er geen dynamische resultaten weergegeven?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom er geen dynamische resultaten worden weergegeven, zelfs als Instant is ingeschakeld:

• Verbindingssnelheid: als uw internetverbinding of netwerk erg traag is, worden er geen dynamische resultaten weergegeven, aangezien we ervoor willen zorgen dat u zo snel mogelijk kunt zoeken en surfen.
  • Bepaalde zoekopdrachten: voor bepaalde zoekopdrachten die mogelijk als ongepast kunnen worden beschouwd, worden er geen automatische resultaten weergegeven.
  • Incognitovensters: Instant is niet beschikbaar in de incognitomodus.

Zoekmachineproviders: bekijk de SearchBox API voor meer informatie over hoe u de zoekfunctionaliteit van Chrome Instant kunt integreren met uw zoekmachine (alleen in het Engels).