Använda samma bokmärken, lösenord med mera på alla enheter

När du aktiverar synkronisering visas samma information på alla enheter:

• Bokmärken
  • Historik och öppna flikar
  • Lösenord
  • Betalningsuppgifter
  • Adresser, telefonnummer och annat
  • Inställningar
När du är inloggad med Google-kontot i Chrome visas följande även om du inte har aktiverat synkronisering:
  • Betalningsuppgifter som du har sparat i Google Pay
  • Lösenord som du har sparat i Google-kontot.

Välja vilken information som ska synkroniseras

När du aktiverar synkronisering sparas all profilinformation i Google-kontot. Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome på en betrodd dator.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Synk och Googles tjänster under Du och Google.
    • Du kan se vad du har synkroniserat genom att välja Granska din synkroniserade data.
  4. Klicka på Hantera vad du synkroniserar under Synkronisera.
  5. Inaktivera Synkronisera allt.
  6. Inaktivera data som du inte vill synkronisera med kontot.
Ändra i vilket Google-konto som informationen sparas

När du byter konto för synkronisering kopieras bokmärken, historik, lösenord och annan synkroniserad information till det nya kontot.

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Välj Inaktivera högst upp under Du och Google and then Inaktivera.
  4. Välj Aktivera synkronisering under Du och Google.
  5. Logga in på Google-kontot som du vill synkronisera med.
  6. Välj Ja.

Om någon annan loggar in eller om du vill hålla uppgifterna åtskilda kan du skapa en ny profil i webbläsaren. Läs mer om att dela Chrome och hålla uppgifterna åtskilda.

Anpassa Google med hjälp av historiken i Chrome

Historik i Chrome som har sparats i Google-kontot läggs som standard även till i Webb- och appaktivitet. Aktiviteten kan användas för att anpassa upplevelsen i andra Google-produkter, t.ex. Sök, eller för att anpassa annonser. Det kanske till exempel visas nyhetsartiklar i ditt flöde som rekommenderas utifrån din Chrome-historik.

Du kan alltid styra webb- och appaktiviteten i Google-kontot. Läs mer om hur du visar och styr webb- och appaktiviteten.

Om du inte vill att Google-produkterna ska anpassas kan du spara och synkronisera Chrome-data i Googles moln utan att låta Google läsa informationen. Läs mer om att hålla information privat.

Hålla information privat

Med en lösenfras kan uppgifter i Chrome sparas och synkroniseras i Googles moln utan att Google kan läsa dem. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay krypteras inte med en lösenfras.

Lösenfraser är inte obligatoriska. Synkroniserad data skyddas alltid genom kryptering medan den överförs.

Om det inte går att synkronisera med lösenfrasen kan du behöva uppdatera Google Chrome till den senaste versionen.

Skapa en lösenfras

Följande gäller när du använder en lösenfras för synkronisering:

• Du behöver lösenfrasen när du aktiverar synkronisering någonstans där du inte har loggat in förut.
  • Du måste ange den nya lösenfrasen på enheter där du redan har aktiverat synkronisering.
  • Förslag som bygger på webbplatser du besöker i Chrome visas inte i flödet.
  • Dina sparade lösenord visas inte på passwords.google.com och du kan inte använda Smart Lock för lösenord.
  • All historik synkroniseras inte på alla enheter. Endast webbadresser som du skriver i adressfältet i Chrome synkroniseras.

Så här skapar du en lösenfras för synkronisering:

Steg 1: Aktivera synkronisering

Om du redan är inloggad i Chrome aktiverar du synkronisering innan du kan skapa en lösenfras.

Steg 2: Skapa en lösenfras

1. Klicka på Mer Ordna uppe till höger i Chrome följt av Inställningar.
  2. Klicka på Synkronisera högst upp under Du och Google.
  3. Under Krypteringsalternativ väljer du Kryptera synkroniserad data med en egen lösenfras för synkronisering. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay omfattas inte.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Klicka på Spara.
Återställa lösenfrasen

När du ändrar lösenfrasen för synkronisering raderas all din data från Googles servrar och alla synkroniserade datorer och enheter loggas ut. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay omfattas inte.

Bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar tas inte bort från Chrome på enheten. När du aktiverar synkroniseringen igen sparas informationen på alla dina enheter.

Steg 1: Ta bort lösenfrasen för synkronisering

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök Google Översikt.
  3. Klicka på Återställ synkronisering längst ned.
  4. Bekräfta genom att klicka på OK.
  5. Aktivera synkronisering igen.

Synkroniseringen startas igen och du har inte längre någon lösenfras för synkronisering.

Steg 2: Skapa en ny lösenfras för synkronisering (valfritt)

1. Klicka på Mer Ordna uppe till höger i Chrome följt av Inställningar.
  2. Klicka på Synkronisera högst upp under Du och Google.
  3. Under Krypteringsalternativ väljer du Kryptera synkroniserad data med en egen lösenfras för synkronisering. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay omfattas inte.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Klicka på Spara.

Aktivera synkroniseringen igen på dina andra enheter när du är klar. Läs mer om hur du aktiverar synkronisering i Chrome.

Visa dina uppgifter i Chrome på alla enheter

När du har aktiverat synkronisering visas information som du har sparat på andra enheter. När du är inloggad i Chrome kan du också använda lösenord som sparats i Google-kontot och betalningsuppgifter från Google Pay.

Visa och hantera bokmärken
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Bokmärken följt av Bokmärkeshanteraren.
  4. Mappar med alla dina bokmärken visas till vänster.
Visa webbplatser du har besökt
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.

Om du använder en lösenfras för synkronisering visas bara webbplatser som du har besökt på andra enheter om du skrev webbadressen i sökfältet.

Flikar som är öppna på andra enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
  4. Klicka på Flikar från andra enheter till vänster.
Visa sparade lösenord
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök passwords.google.com.
  3. Logga in på ditt Google-konto.
  4. Alla lösenorden visas under Sparade lösenord.

När sparade lösenord synkroniseras i Chrome visas de även när du loggar in i en Android-app. Läs mer om att synkronisera lösenord.

Visa sparade betalningsmetoder och adresser
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder Betalningsmetoder eller Adresser och annat Adresser och annat.

Läs mer om hur du får formulär ifyllda automatiskt.

Visa tillägg
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Fler verktyg följt av Tillägg.

Om du ändrar en inställning uppdateras den på alla enheter. Nya teman och appar läggs till på alla datorer.

Åtgärda synkroniseringsproblem

Ibland kan det bli problem med synkroniseringen om du använder en äldre version av Chrome. Uppdatera till den senaste versionen av Chrome.

Du kan även aktivera eller inaktivera synkronisering i Chrome.