Använda samma bokmärken, lösenord med mera på alla enheter

När du är inloggad i Chrome på alla dina enheter visas samma information i alla:

• Bokmärken
  • Historik och öppna flikar
  • Lösenord
  • Autofyll- och kreditkortsuppgifter
  • Inställningar

Läs mer om hur du loggar in i Chrome.

Visa information i Chrome

Du ser dina bokmärken, lösenord med mera om du loggar in i Chrome med ditt Google-konto.

Visa bokmärken på alla enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Bokmärken och sedan Bokmärkeshanteraren.
  4. Mappar med alla dina bokmärken visas till vänster.
Visa historiken på alla enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik och sedan Historik.

Om du använder en lösenfras för synkronisering visas webbplatser som du har besökt på andra enheter bara om du skrev webbadressen i sökfältet.

Flikar som är öppna på andra enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik och sedan Historik.
  4. Klicka på Flikar från andra enheter till vänster.
Visa lösenord på alla enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök passwords.google.com.
  3. Logga in på ditt Google-konto.
  4. Alla lösenorden visas under Sparade lösenord.

När sparade lösenord synkroniseras i Chrome visas de även när du loggar in i en Android-app. Läs mer om att synkronisera lösenord.

Visa autofyll- och kreditkortsuppgifter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Inställningar för Autofyll under Lösenord och formulär.

Läs mer om hur du får formulär ifyllda automatiskt.

Visa tillägg på alla enheter
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Fler verktyg och sedan Tillägg.

Om du ändrar en inställning uppdateras den på alla enheter. Nya teman och appar läggs till på alla datorer.

Anpassa vad som synkroniseras

När du loggar in i Chrome sparas all profilinformation i Google-kontot. Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome på en betrodd dator.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  4. Aktivera den information som ska synkroniseras.
Ändra i vilket Google-konto som informationen sparas

När du byter konto för synkronisering kopieras bokmärken, historik, lösenord och annan synkroniserad information till det nya kontot.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Logga ut högst upp under Personer.
  4. Klicka på Logga ut.
  5. Klicka på Logga in i Chrome.
  6. Logga in med Google-kontot som du vill synkronisera med.
  7. Välj Det var jag.
  8. Klicka på Fortsätt.

Om någon annan loggar in eller om du vill hålla uppgifterna åtskilda klickar du på Det var inte jag. En profil skapas för kontot. Läs mer om att dela Chrome och hålla uppgifterna åtskilda.

Anpassa Google med hjälp av historiken i Chrome

Historik i Chrome som har sparats i Google-kontot läggs som standard även till i Webb- och appaktivitet. Aktiviteten kan användas för att anpassa upplevelsen i andra Google-produkter, t.ex. Sök, eller för att anpassa annonser. Det kanske till exempel visas nyhetsartiklar i ditt flöde som rekommenderas utifrån din Chrome-historik.

Du kan alltid styra webb- och appaktiviteten via Mitt konto. Läs mer om hur du visar och styr webb- och appaktiviteten.

Om du inte vill att Google-produkterna ska anpassas kan du spara och synkronisera Chrome-data i Googles moln utan att låta Google läsa informationen. Läs mer om att hålla information privat.

Hålla information privat

Med en lösenfras kan uppgifter i Chrome sparas och synkroniseras i Googles moln utan att Google kan läsa dem.

Lösenfraser är inte obligatoriska. Synkroniserad data skyddas alltid genom kryptering medan den överförs.

Skapa en lösenfras

Följande gäller när du använder en lösenfras för synkronisering:

• Du behöver lösenfrasen när du loggar in någonstans där du inte har loggat in förut.
  • Du måste ange den nya lösenfrasen på enheter där du redan är inloggad.
  • Förslag som bygger på webbplatser du besöker i Chrome visas inte i flödet.
  • Dina sparade lösenord visas inte på passwords.google.com och du kan inte använda Smart Lock för lösenord.
  • All historik synkroniseras inte på alla enheter. Endast webbadresser som du skriver i adressfältet i Chrome synkroniseras.

Så här skapar du en lösenfras för synkronisering:

Steg 1: Logga in i Chrome

1. Öppna Chrome på en betrodd dator.
  2. Klicka på namnet eller Personer Personer uppe till höger.
  3. Klicka på Logga in i Chrome.
  4. Logga in med ditt Google-konto.

Steg 2: Skapa en lösenfras

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger i Chrome och sedan Inställningar.
  2. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  3. Under Krypteringsalternativ väljer du Kryptera synkroniserad data med en egen lösenfras för synkronisering.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Klicka på Spara.
Återställa en lösenfras som du glömt

När du ändrar lösenfrasen för synkronisering raderas all din data från Googles servrar och alla synkroniserade datorer och enheter loggas ut.

Bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar tas inte bort från Chrome på enheten. När du loggar in i Chrome på den enheten igen börjar alla uppgifter synkroniseras på nytt.

Steg 1: Ta bort lösenfrasen för synkronisering

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök Google Översikt.
  3. Klicka på Återställ synkronisering längst ned.
  4. Bekräfta genom att klicka på OK.
  5. Klicka på knappen med ditt namn eller på Personer Personer uppe till höger.
  6. Klicka på Logga in i Chrome.
  7. Logga in med ditt Google-konto.
    • Om du loggade in i Chrome med ett skol- eller jobbkonto kanske du redan är inloggad.

Synkroniseringen startas igen och du har inte längre någon synkroniseringslösenfras.

Steg 2: Skapa en ny lösenfras för synkronisering (valfritt)

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger i Chrome och sedan Inställningar.
  2. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
    • Om du loggade in i Chrome med ett skol- eller jobbkonto klickar du på Konfigurera synkronisering.
  3. Under Krypteringsalternativ väljer du Kryptera synkroniserad data med en egen lösenfras för synkronisering.
  4. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  5. Klicka på Spara.

Logga in igen på dina övriga enheter när du är klar. Läs mer om hur du loggar in i Chrome.

Åtgärda synkroniseringsproblem

Ett meddelande om synkroniseringsfel visas
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  3. Följ anvisningarna under Det går inte att synkronisera.
Inget meddelande om synkroniseringsfel visas

Logga först in i Chrome igen

Om du uppdaterade Google-kontot nyligen kan det gå att åtgärda problemet genom att logga in på nytt.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller på Personer Personer uppe till höger.
  3. Klicka på Logga in i Chrome.
  4. Logga in med ditt Google-konto.

Ta sedan bort Google-kontot och lägg till det igen

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Logga ut under Personer.
  4. Stäng alla fönster i Chrome.
    • Mac: Klicka på Chrome och sedan Avsluta Google Chrome högst upp på skärmen.
  5. Öppna Chrome igen,
  6. Klicka på Personer Personer uppe till höger.
  7. Klicka på Logga in i Chrome.
  8. Logga in med ditt Google-konto.

Kontrollera sedan om Chrome behöver uppdateras

Ibland kan det bli problem med synkroniseringen om du använder en äldre version av Chrome. Uppdatera till den senaste versionen av Chrome.