Få bokmerker, passord med mer på alle enhetene dine

Når du logger på Chrome, kan du lagre informasjon i Google-kontoen din. Deretter kan du bruke informasjonen din på alle enhetene dine hvor du er logget på med samme konto.

Når du slår på synkronisering, finner du den samme informasjonen på alle enhetene dine:

• bokmerker
  • logg og åpne faner
  • passord
  • betalingsopplysninger
  • adresser, telefonnumre med mer
  • innstillinger
Når du er logget på Chrome med Google-kontoen din, men ikke har slått på synkronisering, har du likevel tilgang til betalingsopplysningene du har lagret i Google Pay.

Velg hvilken info som synkroniseres

Når du slår på synkronisering, lagres all profilinformasjon i Google-kontoen din. Hvis du ikke vil synkronisere alt, kan du endre hvilken informasjon som skal lagres.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Organiser og så Innstillinger og så Synkronisering.
  3. Slå av Synkroniser alt.
  4. Velg hva som skal synkroniseres.
Bruk Chrome-loggen for å gi Google personlig preg

Chrome-loggen som er lagret i Google-kontoen din, blir som standard også lagt til i Nett- og appaktivitet. Aktiviteten din kan brukes til å tilpasse opplevelsen din på andre Google-produkter, for eksempel Søk eller annonser. Det kan for eksempel hende at du får anbefalt en nyhetssak i feeden din basert på Chrome-loggen din.

Du kan når som helst kontrollere nett- og appaktiviteten din i Google-kontoen din. Finn ut hvordan du ser og kontrollerer nett- og appaktiviteten din.

Hvis du ikke vil tilpasse Google-produktene dine, kan du likevel bruke Googles nettsky til å lagre Chrome-dataene dine uten at Google kan lese Chrome-loggen din. Finn ut mer om å holde informasjonen din privat.

Hold informasjonen din privat med en passordfrase

Med en passordfrase kan du bruke Googles nettsky til å lagre og synkronisere Chrome-dataene dine uten at Google kan lese dem. Betalingsmåtene og adressene dine fra Google Pay er ikke kryptert med noen passordfrase.

Bruk av passordfrase er valgfritt. De synkroniserte dataene dine er alltid beskyttet med bransjeledende kryptering, slik at risikoen for databrudd reduseres.

Opprett din egen passordfrase

Når du har en passordfrase

• trenger du passordfrasen når du slår på synkronisering på nye steder
  • må du skrive inn den nye passordfrasen på enheter der du allerede har slått på synkronisering
  • vises det ikke forslag i feeden din basert på nettsteder du besøker i Chrome
  • kan du ikke se de lagrede passordene dine på passwords.google.com eller bruke Smart Lock for passord
  • synkroniseres ikke hele loggen på alle enheter (bare nettadresser du skriver inn i adressefeltet i Chrome, synkroniseres)

Opprett en passordfrase

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Organiser og så Innstillinger og så Synkronisering.
  3. Slå på synkronisering med Google-kontoen din.
  4. Trykk på Kryptering nederst.
  5. Velg Bruk din egen passordfrase for å kryptere alle Chrome-dataene i Google-kontoen din.
  6. Skriv inn og bekreft en passordfrase.
  7. Trykk på Lagre.
Endre eller fjern passordfrasen din

Viktig: For å fortsette å bruke passordene dine i Chrome når du har tilbakestilt passordfrasen, kan du eksportere passordene før du tilbakestiller dem, og importere dem på nytt.

Når du endrer passordfrasen, blir dataene som er kryptert med passordfrasen, slettet fra Googles tjenere, og du blir logget av alle enheter hvor du er logget på. Betalingsmåtene dine fra Google Pay og adressene dine er ikke kryptert med noen passordfrase, så de slettes ikke.

Passordene dine og annen informasjon slettes fra Google-kontoen og enheten din.

Trinn 1: Fjern passordfrasen

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til Google-oversikten.
  3. Trykk på Fjern data og så Fjern nederst.

Tips:

• Du kan gjenoppta lagring av data i Google-kontoen din, men du kommer ikke til å ha noen passordfrase lenger.
  • Du kan slå på synkronisering. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Organiser og så Innstillinger og så Slå på synkronisering.

Trinn 2: Lag en ny passordfrase (valgfritt)

1. Trykk på Synkroniser.
  2. Trykk på Kryptering nederst.
  3. Velg Bruk din egen passordfrase for å kryptere alle Chrome-dataene i Google-kontoen din.
  4. Skriv inn og bekreft en passordfrase.
  5. Trykk på Lagre.

Finn Chrome-informasjonen din på alle enhetene dine

Du kan finne informasjon du har lagret på andre enheter, når du har slått på synkronisering. Når du er logget på Chrome, har du tilgang til betalingsopplysningene dine fra Google Pay.

Finn og administrer bokmerkene dine
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Organiser og så Bokmerker øverst til høyre.
  3. For å bytte mappe, trykk på Tilbake Tilbake.
  4. Trykk på mappen med bokmerket du vil ha.
Finn nettsteder du har besøkt tidligere
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Organiser og så Logg øverst til høyre.

Hvis du bruker en passordfrase, vises nettsteder du har besøkt på andre enheter, bare hvis du har skrevet inn nettadressene til nettstedene i søkefeltet. Finn ut mer om passordfraser.

Finn åpne faner på andre enheter
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Organiser og så Nylige faner.
Finn de lagrede passordene dine
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Organiser og så Innstillinger og så Passordlagring.
  3. Finn alle passordene dine under «Passordlagring».

Når du synkroniserer de lagrede passordene dine i Chrome, kan du bruke dem til å logge på nettsteder og apper på Android-enheter der du er logget på Google-kontoen din. Finn ut hvordan du bruker passord på alle enhetene dine.

Finn de lagrede adressene og kredittkortene dine
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Organiser og så Innstillinger og så Autofyll og betalinger.

Finn ut mer om hvordan du fyller ut skjemaer automatisk.

Endringer i innstillingene oppdateres på alle enhetene dine.

Løs problemer med synkronisering

Hvis du bruker en eldre versjon av Chrome, kan synkroniseringen iblant være problematisk. Oppdater til den nyeste versjonen av Chrome.