Je bookmarks, wachtwoorden en meer gebruiken op al je apparaten

Als je synchronisatie aanzet, zie je dezelfde informatie op al je apparaten:

• Bookmarks
  • Geschiedenis en geopende tabbladen
  • Wachtwoorden
  • Betalingsgegevens
  • Adressen, telefoonnummers en meer
  • Instellingen en voorkeuren
Als je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account maar synchronisatie niet hebt aangezet, heb je ook toegang tot:
  • Betalingsgegevens die je hebt opgeslagen in Google Pay.
  • Wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je Google-account.

Aangeven welke informatie wordt gesynchroniseerd

Als je synchronisatie inschakelt, worden al je profielgegevens opgeslagen in je Google-account. Als je niet alles wilt synchroniseren, kun je wijzigen welke gegevens worden opgeslagen.

1. Open Chrome op een vertrouwde computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen and then Instellingen.
  3. Klik onder Jij en Google op Synchronisatie en Google-services.
    • Als je wilt weten wat je hebt gesynchroniseerd, selecteer je Je gesynchroniseerde gegevens controleren.
  4. Klik onder Synchroniseren op Beheren wat je synchroniseert.
  5. Zet Alles synchroniseren uit.
  6. Zet alle gegevens uit die je niet met je account wilt synchroniseren.
Het Google-account wijzigen waarin informatie wordt opgeslagen

Als je je synchronisatieaccount wijzigt, worden alle bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere gesynchroniseerde gegevens gekopieerd naar je nieuwe account.

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Ordenen and then Instellingen.
  3. Selecteer bovenaan onder Jij en Google de optie Uitzetten and then Wissen en doorgaan.
  4. Klik onder Jij en Google op Synchronisatie aanzetten.
  5. Log in met het Google-account waarmee je wilt synchroniseren.
  6. Selecteer Aanzetten.

Als iemand anders is ingelogd of je je gegevens gescheiden wilt houden, kun je een nieuw profiel maken in je browser. Bekijk meer informatie over hoe je Chrome kunt delen en je gegevens gescheiden kunt houden.

Je Chrome-geschiedenis gebruiken om Google te personaliseren

Chrome-geschiedenis die in je Google-account wordt opgeslagen, wordt standaard ook toegevoegd aan 'Web- en app-activiteit'. Je activiteit kan worden gebruikt om je gebruikerservaring te personaliseren in andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht in je feed worden aanbevolen op basis van je Chrome-geschiedenis.

Je kunt je gegevens in 'Web- en app-activiteit' altijd beheren via je Google-account. Bekijk meer informatie over hoe je 'Web- en app-activiteit' bekijkt en beheert.

Als je je Google-producten niet wilt personaliseren, kun je nog steeds de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van je Chrome-gegevens zonder dat je deze gegevens door Google laat lezen. Meer informatie over hoe je je gegevens privé houdt.

Je gegevens privé houden

Met een wachtwoordzin kun je de Google-cloud gebruiken om je gegevens op te slaan en te synchroniseren zonder dat je deze door Google laat lezen. Je betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld met een wachtwoordzin.

Wachtwoordzinnen zijn optioneel. Je gesynchroniseerde gegevens worden tijdens de overdracht altijd versleuteld.

Als je problemen ondervindt bij het synchroniseren met je wachtwoordzin, moet je mogelijk Google Chrome updaten naar de nieuwste versie.

Een wachtwoordzin instellen

Als je een wachtwoordzin voor synchronisatie hebt:

• Je hebt je wachtwoordzin nodig wanneer je ergens anders inlogt.
  • Je moet je nieuwe wachtwoordzin opgeven op je apparaten wanneer je al bent ingelogd.
  • In je feed worden geen suggesties weergegeven op basis van websites die je bezoekt in Chrome.
  • Je kunt je opgeslagen wachtwoorden niet zien op passwords.google.com en je kunt Smart Lock voor wachtwoorden niet gebruiken.
  • Niet alle geschiedenis wordt gesynchroniseerd op alle apparaten. Webadressen die je in de adresbalk in Chrome typt, worden wel gesynchroniseerd.

Een wachtwoordzin voor synchronisatie maken:

Stap 1: Schakel synchronisatie in

Als je al bent ingelogd bij Chrome, schakel je synchronisatie in om een wachtwoordzin te maken.

Stap 2: Maak een wachtwoordzin

1. Klik rechtsboven in Chrome op Meer Ordenen and then Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder 'Jij en Google' op Synchroniseren.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatieHieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay. onder 'Opties voor encryptie'.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.
Je wachtwoordzin resetten

Als je de wachtwoordzin voor synchronisatie wijzigt, worden al je gegevens verwijderd van de Google-servers en worden al je gesynchroniseerde computers en apparaten uitgelogd. Hieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay.

Je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen worden niet verwijderd van Chrome op je apparaat. Als je synchronisatie opnieuw inschakelt, worden je gegevens opgeslagen op al je apparaten.

Stap 1: De wachtwoordzin voor synchronisatie verwijderen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar Google Dashboard.
  3. Klik onderaan op Synchronisatie resetten.
  4. Bevestig dit door op OK te klikken.
  5. Schakel synchronisatie opnieuw in.

De synchronisatie wordt weer gestart en je hebt geen wachtwoordzin voor synchronisatie meer.

Stap 2: Een nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie maken (optioneel)

1. Klik rechtsboven in Chrome op Meer Ordenen and then Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder 'Jij en Google' op Synchroniseren.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatieHieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay. onder 'Opties voor encryptie'.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.

Als je klaar bent, schakel je synchronisatie opnieuw in op al je andere apparaten. Meer informatie over hoe je synchronisatie in Chrome inschakelt

Je Chrome-gegevens op al je apparaten bekijken

Nadat je synchronisatie hebt aangezet, kun je de informatie zien die je op andere apparaten hebt opgeslagen. Als je bent ingelogd bij Chrome, heb je ook toegang tot de wachtwoorden die in je Google-account zijn opgeslagen en betalingsgegevens van Google Pay.

Je bookmarks bekijken en beheren
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Bladwijzers and then Bladwijzerbeheer.
  4. Aan de linkerkant zie je mappen met al je bladwijzers.
Sites bekijken die je eerder hebt bezocht
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Geschiedenis and then Geschiedenis.

Als je een wachtwoordzin voor synchronisatie gebruikt, zie je alleen sites die je op andere apparaten hebt bezocht als je het webadres voor een site in de zoekbalk hebt getypt.

Geopende tabbladen op andere apparaten bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Geschiedenis and then Geschiedenis.
  4. Klik aan de linkerkant op Tabbladen van andere apparaten.
Je opgeslagen wachtwoorden bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar passwords.google.com.
  3. Log in op je Google-account.
  4. Onder 'Opgeslagen wachtwoorden' zie je al je wachtwoorden.

Als je opgeslagen wachtwoorden synchroniseert met Chrome, zijn deze ook beschikbaar als je inlogt bij een Android-app. Meer informatie over het synchroniseren van wachtwoorden.

Je opgeslagen betaalmethoden en adressen bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel and then Betaalmethoden Betaalmethoden of Adressen en meer Adressen en meer.

Meer informatie over formulieren automatisch invullen.

Je extensies bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's and then Extensies.

Wijzigingen in je instellingen worden geüpdatet op al je apparaten. Nieuwe thema's en apps worden toegevoegd aan al je computers.

Problemen met synchronisatie oplossen

Als je een oudere versie van Chrome gebruikt, werkt de synchronisatie soms niet goed. Update naar de nieuwste versie van Chrome.

Je kunt synchronisatie ook aan- of uitzetten in Chrome.