Je bookmarks, wachtwoorden en meer synchroniseren op al je apparaten

Als je inlogt bij Chrome, kun je gegevens opslaan in je Google-account. Je kunt die gegevens daarna gebruiken op alle apparaten waarop je bent ingelogd met hetzelfde account.

Als je synchronisatie aanzet, krijg je dezelfde informatie op al je apparaten:

• Bookmarks
  • Geschiedenis en geopende tabbladen
  • Wachtwoorden
  • Betalingsgegevens
  • Adressen, telefoonnummers en andere contactgegevens
  • Instellingen en voorkeuren
Als je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account maar synchronisatie niet hebt aangezet, heb je ook toegang tot:
  • betalingsgegevens die je hebt opgeslagen in Google Pay,
  • wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je Google-account,
  • adressen die je hebt opgeslagen in je Google-account.

Aangeven welke informatie wordt gesynchroniseerd

Als je synchronisatie aanzet, worden al je profielgegevens opgeslagen in je Google-account. Als je niet alles wilt synchroniseren, kun je wijzigen welke gegevens worden opgeslagen.

1. Open Chrome op een vertrouwde computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen en dan Instellingen.
  3. Klik op Jij en Google en dan Synchronisatie en Google-services.
    • Als je wilt weten wat je hebt gesynchroniseerd, selecteer je Je gesynchroniseerde gegevens controleren.
  4. Klik onder Synchronisatie op Beheren wat je synchroniseert.
  5. Selecteer de optie voor synchroniseren:
    • Kies Alles synchroniseren om al je gegevens te synchroniseren.
    • Kies Synchronisatie aanpassen om te kiezen welke gegevens je wilt synchroniseren.
Het Google-account wijzigen waarin informatie wordt opgeslagen

Als je je synchronisatieaccount wijzigt, worden alle bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere gesynchroniseerde gegevens gekopieerd naar je nieuwe account.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Ordenen en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan op Jij en Google.
  4. Selecteer Uitzetten and then Uitzetten.
  5. Klik op Jij en Google en dan Synchronisatie aanzetten.
  6. Log in met het Google-account waarmee je wilt synchroniseren.
  7. Selecteer Ja, aanzetten.

Als iemand anders is ingelogd of als je je gegevens gescheiden wilt houden, kun je een nieuw profiel maken in je browser. Meer informatie over hoe je Chrome deelt en je gegevens gescheiden houdt

Je Chrome-geschiedenis gebruiken om Google te personaliseren

Chrome-geschiedenis die in je Google-account wordt opgeslagen, wordt standaard ook toegevoegd aan Web- en app-activiteit. Je activiteit kan worden gebruikt om je gebruikerservaring te personaliseren in andere Google-producten, zoals Google Zoeken of advertenties. Er kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht in je feed worden aanbevolen op basis van je Chrome-geschiedenis.

Je kunt je gegevens in Web- en app-activiteit altijd beheren via je Google-account. Meer informatie over hoe je Web- en app-activiteit vindt en beheert

Als je je Google-producten niet wilt personaliseren, kun je nog steeds de Google-cloud gebruiken om je Chrome-gegevens op te slaan zonder dat je Google je Chrome-geschiedenis laat lezen. Meer informatie over hoe je je gegevens privé houdt

Je gegevens privé houden met een wachtwoordzin

Met een wachtwoordzin kun je de Google-cloud gebruiken om je gegevens op te slaan en te synchroniseren zonder dat je deze door Google laat lezen. Je betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld met een wachtwoordzin.

Wachtwoordzinnen zijn optioneel. Je gesynchroniseerde gegevens worden tijdens de overdracht altijd versleuteld.

Als je niet kunt synchroniseren met je wachtwoordzin, moet je misschien Google Chrome updaten naar de nieuwste versie.

Je eigen wachtwoordzin maken

Als je een wachtwoordzin hebt, geldt het volgende:

• Je hebt je wachtwoordzin nodig als je synchronisatie ergens anders aanzet.
  • Je moet de nieuwe wachtwoordzin invoeren op apparaten waarop je synchronisatie al hebt aangezet.
  • Je feed toont geen suggesties op basis van websites die je bezoekt in Chrome.
  • Je kunt je opgeslagen wachtwoorden niet zien op passwords.google.com en je kunt Smart Lock voor wachtwoorden niet gebruiken.
  • Niet alle geschiedenis wordt gesynchroniseerd op alle apparaten. Alleen webadressen die je invoert in de adresbalk van Chrome, worden gesynchroniseerd.

Zo maak je een wachtwoordzin voor synchronisatie:

Stap 1: Schakel synchronisatie in

Als je al bent ingelogd bij Chrome, schakel je synchronisatie in om een wachtwoordzin te maken.

Stap 2: Maak een wachtwoordzin

1. Klik rechtsboven in Chrome op Meer Ordenen en dan Instellingen.
  2. Klik op Jij en Google en dan Synchronisatie en Google-services.
  3. Klik op Opties voor versleuteling en dan Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met een eigen wachtwoordzin. Betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld. De browsegeschiedenis in Chrome wordt niet gesynchroniseerd.
  4. Voer een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.
Je wachtwoordzin resetten

Als je de wachtwoordzin voor synchronisatie wijzigt, worden al je gegevens verwijderd van de Google-servers en worden al je gesynchroniseerde computers en apparaten uitgelogd. Hieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay.

Je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen worden niet verwijderd van Chrome op je apparaat. Als je synchronisatie opnieuw aanzet, worden je gegevens opgeslagen op al je apparaten.

Stap 1: De wachtwoordzin voor synchronisatie verwijderen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar Google Dashboard.
  3. Klik onderaan op Gegevens wissen en dan Wissen.
  4. Zet synchronisatie opnieuw aan.

De synchronisatie wordt weer gestart en je hebt geen wachtwoordzin voor synchronisatie meer.

Stap 2: Een nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie maken (optioneel)

1. Klik rechtsboven in Chrome op Meer Ordenen en dan Instellingen.
  2. Klik op Jij en Google en dan Synchronisatie.
  3. Klik op Opties voor versleuteling en dan Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met een eigen wachtwoordzin. Hieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay.
  4. Voer een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.

Als je klaar bent, zet je synchronisatie opnieuw aan op al je andere apparaten. Meer informatie over hoe je synchronisatie in Chrome aanzet

Je Chrome-gegevens op al je apparaten vinden

Je kunt de informatie die je op andere apparaten hebt opgeslagen, vinden nadat je synchronisatie hebt aangezet. Als je bent ingelogd bij Chrome, heb je ook toegang tot:

• wachtwoorden en adressen die zijn opgeslagen in je Google-account,
  • betalingsgegevens van Google Pay.
Je bookmarks vinden en beheren
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer Meer Ordenen rechtsboven.
  3. Selecteer Bookmarks en lijsten en dan Alle bookmarks tonen.
  4. In het zijvenster vind je mappen met al je bookmarks.
Sites vinden die je eerder hebt bezocht
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.

Als je een wachtwoordzin voor synchronisatie gebruikt, zie je alleen sites die je op andere apparaten hebt bezocht als je het webadres van zo'n site in de zoekbalk hebt getypt.

Geopende tabbladen op andere apparaten vinden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  4. Klik aan de linkerkant op Tabbladen van andere apparaten.
Je opgeslagen wachtwoorden vinden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Profiel Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
    • Als je het icoon Wachtwoorden niet kunt vinden, selecteer je rechtsboven in het scherm de optie Meer Ordenen en dan Wachtwoorden en automatisch invullen en dan Google Wachtwoordmanager.
  3. Je vindt al je wachtwoorden onder Wachtwoorden.

Als je opgeslagen wachtwoorden synchroniseert met Chrome, zijn ze beschikbaar wanneer je inlogt bij een Android-app. Meer informatie over hoe je wachtwoorden synchroniseert

Je opgeslagen betaalmethoden en adressen vinden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden of Adressen en meer Adressen en meer.

Meer informatie over hoe je formulieren automatisch invult

Je extensies vinden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Ordenen en dan Extensies en dan Extensies beheren.

Wijzigingen in je instellingen worden geüpdatet op al je apparaten. Nieuwe thema's en apps worden toegevoegd aan al je computers.

Problemen met synchronisatie oplossen

Als je een oudere versie van Chrome gebruikt, werkt de synchronisatie soms niet goed. Update naar de nieuwste versie van Chrome.