Toisen tietokoneen Chrome-etäkäyttö

Chrome-etäkäytön avulla voit käyttää yhden tietokoneen tiedostoja ja sovelluksia toisella tietokoneella tai mobiililaitteella internetin välityksellä.

Chrome-etäkäyttö on käytettävissä verkossa tietokoneella. Sinun on ladattava Chrome-etäkäyttösovellus, jos haluat käyttää etäyhteyttä mobiililaitteella.

Etäyhteyden käyttöönotto tietokoneella

Voit ottaa etäyhteyden käyttöön Mac-, Windows- tai Linux-tietokoneella.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/access.
  3. Valitse Etäkäytön käyttöönotto ‑kohdasta Lataa Lataa
  4. Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö näytön ohjeiden mukaan.

Sinun on ehkä syötettävä tietokoneesi salasana myöntääksesi käyttöoikeuden Chrome-etäkäytölle. Sinua saatetaan myös pyytää muuttamaan suojausasetuksia Asetukset-kohdasta.

Lue lisää Chrome-etäkäytöstä Linuxilla.

Jos haluat Chrome-etäkäytön Chomebookille, katso, miten voit jakaa tietokoneesi toisen henkilön kanssa.

Tietokoneen jakaminen toisen henkilön kanssa

Voit antaa muiden käyttää tietokonettasi etäyhteydellä. Silloin heillä on sovellusten, tiedostojen, sähköpostien, dokumenttien ja historian täydet käyttöoikeudet.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/support ja paina Enter.
  3. Valitse Pyydä tukea ‑kohdasta Lataa Lataa.
  4. Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö näytön ohjeiden mukaan
  5. Valitse Pyydä tukea ‑kohdasta Luo koodi.
  6. Kopioi koodi ja lähetä se henkilölle, jolle haluat antaa tietokoneesi käyttöoikeuden.
  7. Kun kyseinen henkilö syöttää koodin sivustolla, näet valintaikkunan, jossa on hänen sähköpostiosoitteensa. Valitse Jaa, niin henkilö saa tietokoneesi täyden käyttöoikeuden.
  8. Voit lopettaa jakamiskäyttökerran valitsemalla Lopeta jakaminen.

Käyttökoodi toimii vain kerran. Jos jaat tietokoneesi, sinua pyydetään vahvistamaan 30 minuutin välein, että haluat jatkaa tietokoneen jakamista.

Tietokoneen etäkäyttö

1. Avaa Chrome-etäkäyttösovellus Chrome-etäkäyttösovellus iPhonella tai iPadilla. Jos sinulla ei ole sovellusta, lataa se iTunesista.
  2. Kosketa luettelossa haluamaasi tietokonetta. Jos tietokone näkyy himmeänä, se on offline-tilassa tai ei käytettävissä.
  3. Voit hallinnoida tietokonetta kahdessa eri tilassa. Vaihda tilasta toiseen koskettamalla työkalupalkin kuvaketta.
    • Käytä virtuaalista hiiren osoitinta valitsemalla Ohjauslevytila Ohjauslevytila.
    • Käytä kosketuskomentoja valitsemalla Kosketustila Kosketustila.

Turvallisuussyistä kaikki etäkäyttökerrat ovat täysin salattuja.

Eleiden käyttö etäkäytössä

Voit käyttää eleitä, kun käytät tietokonetta etänä.

• Vierittäminen ylös tai alas: Pyyhkäise kahdella sormella.
  • Klikkaaminen ja vetäminen: Vedä sormella.
  • Zoomaus: Nipistä ja vedä kahdella sormella.
  • Näppäimistön näyttäminen: Pyyhkäise ylöspäin kolmella sormella.
  • Työkalupalkki-sovelluksen näyttäminen: Pyyhkäise alaspäin kolmella sormella.
  • Hiiren liikuttaminen: Pyyhkäise minne tahansa näytöllä (vain ohjauslevytilassa).
  • Vasen klikkaus: Kosketa näyttöä.
  • Oikea klikkaus: Kosketa näyttöä kahdella sormella (vain ohjauslevytilassa).
  • Keskimmäinen klikkaus: Kosketa näyttöä kolmella sormella (vain ohjauslevytilassa).

Tietokoneen poistaminen luettelosta

Jos haluat muokata tietokoneluetteloa, kirjaudu sisään millä tahansa luettelossa olevalla tietokoneella ja avaa Chrome-etäkäyttösovellus Chrome-etäkäyttösovellus.

Vianetsintävinkkejä

Jos ongelmat jatkuvat, kokeile näitä vinkkejä:

• Jos sivu ei aukea, tarkista iPhonen tai iPadin verkkoyhteys.
  • Jos etäkäytön kohde on työpaikan tai koulun verkossa oleva tietokone, käyttöoikeuden antaminen muille ei välttämättä ole mahdollista. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.
  • Varmista, että käytät Chrome-etäkäyttösovelluksen Chrome-etäkäyttösovellus uusinta versiota.

Jos sinulla on muita ongelmia, kerro niistä täällä: Chromen ohjefoorumi.

Chrome-etäkäytön parantaminen

Google kerää ja tallentaa nimettömiä verkkoviiveitä ja käyttökerran kestoa koskevia tietoja Chrome-etäkäytön kehittämiseksi.

Jos haluat lukea lisää Chrome-etäkäytöstä, tutustu Chromen tietosuojailmoitukseen ja Googlen tietosuojakäytäntöön.