Toisen tietokoneen Chrome-etäkäyttö

Chrome-etäkäytön avulla voit käyttää yhden tietokoneen tiedostoja ja sovelluksia toisella tietokoneella tai mobiililaitteella internetin välityksellä.

Etäkäytön käyttöönotto

Windows
  1. Lataa Chrome-etäkäyttösovellus.
  2. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  3. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  4. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  5. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdassa Aloita.
  6. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön.
  7. Kirjoita PIN-koodi kaksi kertaa. Valitse OK.
  8. Asenna Chrome-etäkäyttösovellus valitsemalla Kyllä.
  9. Vahvista Google-tilisi ja anna PIN-koodi uudelleen.

Sallimasi tietokoneen pitäisi nyt näkyä Omat tietokoneet ‑kohdassa.

Mac
  1. Lataa Chrome-etäkäyttösovellus.
  2. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  3. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  4. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  5. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdassa Aloita.
  6. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön. Noudata sitten näytöllä näkyviä ohjeita.
  7. Chrome lataa .dmg-tiedoston. Valitse Tallenna.
  8. Kun tiedosto on ladattu, avaa se.
  9. Viimeistele asennus näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Palaa sitten Chromeen.
  10. Salli etäkäyttö tietokoneellasi ja valitse OK.
  11. Kirjoita PIN-koodi kaksi kertaa ja klikkaa OK.
  12. Kun ikkuna tulee näkyviin, avaa paneeli ja vahvista tilisi antamalla PIN-koodi uudelleen.
  13. Tietokoneen etäyhteydet on otettu käyttöön ‑ilmoitus tulee näkyviin. Sulje se valitsemalla OK.

Sallimasi tietokoneen pitäisi nyt näkyä Omat tietokoneet ‑kohdassa.

Linux

Vaihe 1: Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö

Lataa Chrome-etäkäyttösovellus.

Vaihe 2: Asenna isäntäkoneen osat sisältävä Debian-paketti

Lataa 64-bittinen Debian-paketti täältä.

Vaihe 2: Luo näennäistyöpöytäistunto

Jos käytät Ubuntun versiota 12.04, siirry vaiheeseen 4.

1. Etsi kohdasta /usr/share/xsessions/ .desktop-tiedosto, joka sisältää haluamasi työpöytätyypin.
    • Esimerkiksi Cinnamonissa on tiedosto nimeltä cinnamon.desktop, jossa on seuraava komento: gnome-session --session=cinnamon.
  2. Luo kotihakemistoosi tiedosto nimeltä .chrome-remote-desktop-session ja sen sisällöksi seuraava:
    • exec /usr/sbin/lightdm-session "<YOUR_EXEC_COMMAND>"
  3. Korvaa <YOUR_EXEC_COMMAND> .desktop-tiedoston lopussa olevalla komennolla:
    • Esimerkiksi Cinnamonin kohdalla oikea komento on exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=cinnamon'.
    • Unity-työpöytiin tarvitaan lisää koodia. Koko komento on DESKTOP_SESSION=ubuntu XDG_CURRENT_DESKTOP=Unity XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/$(id -u) exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=ubuntu'.
  4. Tallenna tiedosto nimeltä chrome-remote-desktop-session.

Vaihe 4: Salli etäyhteydet

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdassa Aloita.
  5. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön.
  6. Kirjoita PIN-koodi kaksi kertaa ja valitse OK.
  7. Sulje vahvistusikkuna.

Tietokoneen jakaminen jonkun toisen kanssa

Voit antaa muiden käyttää tietokonettasi. Silloin heillä on sovellusten, tiedostojen, sähköpostien, dokumenttien ja historian täysi käyttöoikeus.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Luo käyttöoikeuskoodi valitsemalla Jaa.
  5. Lähetä koodi sille käyttäjälle, jolle haluat antaa tietokoneen käyttöoikeuden.
  6. Kun vastaanottaja kirjoittaa käyttöoikeuskoodin, hän näkee sähköpostiosoitteesi ja saa tietokoneesi täyden käyttöoikeuden.
  7. Voit lopettaa jakamiskäyttökerran valitsemalla Lopeta jakaminen.

Tietokoneen etäkäyttö

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse käytettävä kohde. Sinun täytyy ehkä valita ensin Aloita.
    • Jos halua käyttää tietokonettasi, klikkaa sitä.
    • Jos halua käyttää kanssasi jaettua tietokonetta, valitse Käyttöoikeudet.
  5. Anna kirjautumiseen tarvittava PIN- tai käyttöoikeuskoodi.
  6. Valitse Yhdistä.

Turvallisuussyistä kaikki etäkäyttökerrat ovat täysin salattuja.

Etäkäytön lopettaminen

Kun olet valmis, siirry sivun keskiosaan, klikkaa alanuolta Alanuoli ja sitten Katkaise yhteys.

Tietokoneen poistaminen luettelosta

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse poistettavan tietokoneen vieressä Poista etäkäyttö käytöstä.

Chrome-etäkäytön poistaminen

Windows
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Valitse Ohjauspaneeli ja sitten Ohjelmat ja sitten Lisää tai poista sovellus.
    2. Etsi Chrome-etäkäyttösovellus.
    3. Valitse Poista.
  2. Poista Chrome-etäkäyttö myös tililtäsi poistamalla sen laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
    2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
    3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Chrome-etäkäyttö ja valitse Poista Chromesta.
    4. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Poista.
Mac
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Etsi Chrome-etäkäytön isännän asennuksen poisto ‑sovellus.
    2. Käynnistä asennuksen poisto ja valitse Poista.
  2. Poista Chrome-etäkäyttö myös tililtäsi poistamalla sen laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
    2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
    3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Chrome-etäkäyttö ja valitse Poista Chromesta.
    4. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Poista.

Vianetsintävinkkejä

Jos sinulla on ongelmia Chrome-etäkäytön kanssa, kokeile näitä vinkkejä:

• Sinun on oltava yhteydessä internetiin, jotta voit jakaa tietokoneen tai muodostaa yhteyden toiseen tietokoneeseen. Jos sivu ei aukea, tarkista tietokoneen verkkoasetukset.
  • Virustorjuntaohjelmisto saattaa estää Chrome-etäkäytön. Varmista, että virustorjuntaohjelmistosi sallii seuraavat:
    • Lähtevä UDP-liikenne
    • Saapuvat UDP-vastaukset
    • TCP-porttien 443 (HTTPS) ja 5222 (XMPP) liikenne.
  • Jos etäkäytön kohde on työpaikan tai koulun verkossa oleva tietokone, käyttöoikeuden antaminen muille ei välttämättä ole mahdollista. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.
  • Varmista, että käytät uusinta Chromen tai Chrome-käyttöjärjestelmän versiota.

Jos sinulla on muita ongelmia, kerro niistä täällä: Chromen ohjekeskusteluryhmä.

Chrome-etäkäytön kehittäminen

Google kerää ja tallentaa nimettömiä verkkoviiveitä ja käyttökerran kestoa koskevia tietoja Chrome-etäkäytön kehittämiseksi.

Saat lisätietoja Chrome-etäkäytöstä lukemalla Chromen tietosuojailmoituksen ja Googlen tietosuojakäytännön.