Toisen tietokoneen Chrome-etäkäyttö

Chrome-etäkäytön avulla voit käyttää yhden tietokoneen tiedostoja ja sovelluksia toisella tietokoneella tai mobiililaitteella internetin välityksellä.

Chrome-etäkäyttö on käytettävissä verkossa tietokoneella. Sinun on ladattava Chrome-etäkäyttösovellus, jos haluat käyttää etäyhteyttä mobiililaitteella.

Etäyhteyden käyttöönotto tietokoneella

Voit ottaa etäyhteyden käyttöön Mac-, Windows- tai Linux-tietokoneella.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/access.
  3. Valitse Etäkäytön käyttöönotto ‑kohdasta Lataa Lataa
  4. Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö näytön ohjeiden mukaan.

Sinun on ehkä syötettävä tietokoneesi salasana myöntääksesi käyttöoikeuden Chrome-etäkäytölle. Sinua saatetaan myös pyytää muuttamaan suojausasetuksia Asetukset-kohdasta.

Lue lisää Chrome-etäkäytöstä Linuxilla.

Jos haluat Chrome-etäkäytön Chomebookille, katso, miten voit jakaa tietokoneesi toisen henkilön kanssa.

Tietokoneen jakaminen toisen henkilön kanssa

Voit antaa muiden käyttää tietokonettasi etäyhteydellä. Silloin heillä on sovellusten, tiedostojen, sähköpostien, dokumenttien ja historian täydet käyttöoikeudet.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/support ja paina Enter.
  3. Valitse Pyydä tukea ‑kohdasta Lataa Lataa.
  4. Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö näytön ohjeiden mukaan.
  5. Valitse Pyydä tukea ‑kohdasta Luo koodi.
  6. Kopioi koodi ja lähetä se henkilölle, jolle haluat antaa tietokoneesi käyttöoikeuden.
  7. Kun kyseinen henkilö syöttää koodin sivustolla, näet valintaikkunan, jossa on hänen sähköpostiosoitteensa. Valitse Jaa, niin henkilö saa tietokoneesi täyden käyttöoikeuden.
  8. Voit lopettaa jakamiskäyttökerran valitsemalla Lopeta jakaminen.

Käyttökoodi toimii vain kerran. Jos jaat tietokoneesi, sinua pyydetään vahvistamaan 30 minuutin välein, että haluat jatkaa tietokoneen jakamista.

Tietokoneen etäkäyttö

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/access ja paina Enter.
  3. Valitse haluamasi tietokone valitsemalla Käyttöoikeudet.
  4. Syötä toisen tietokoneen käyttöön vaadittava PIN-koodi.
  5. Yhdistä valitsemalla nuoli.

Turvallisuussyistä kaikki etäkäyttökerrat ovat täysin salattuja.

Etäkäytön lopettaminen

Kun olet valmis, lopeta käyttökerta sulkemalla välilehti. Voit myös valita asetukset Nuolenkärki vasemmalle  ja sitten Katkaise yhteys.

Tietokoneen poistaminen luettelosta

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/access ja paina Enter.
  3. Valitse poistettavan tietokoneen kohdalta Poista etäyhteys käytöstä roskakori.

Etätuen antaminen

1. Jos joku on jakanut etäkäyttökoodinsa kanssasi, voit tarjota tukea etäyhteydellä.
  2. Avaa Chrome tietokoneella.
  3. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/access ja paina Enter.
  4. Syötä koodi Anna tukea ‑kohdassa ja valitse Yhdistä.

Chrome-etäkäyttö Linuxilla

Vaihe 1: Lataa ja määritä Chrome-etäkäyttö

Lataa Chrome-etäkäyttösovellus.

Vaihe 2: Asenna isäntäkoneen osat sisältävä Debian-paketti

Lataa 64-bittinen Debian-paketti täältä.

Vaihe 2: Luo näennäistyöpöytäistunto

Jos käytät Ubuntun versiota 12.04, siirry vaiheeseen 4.

1. Etsi kohdasta /usr/share/xsessions/ .desktop-tiedosto, joka sisältää haluamasi työpöytätyypin.
    • Esimerkiksi Cinnamonissa on tiedosto nimeltä cinnamon.desktop, jossa on seuraava komento: gnome-session --session=cinnamon.
  2. Luo kotihakemistoosi tiedosto nimeltä .chrome-remote-desktop-session ja sen sisällöksi seuraava:
    • exec /usr/sbin/lightdm-session "<YOUR_EXEC_COMMAND>"
  3. Korvaa <YOUR_EXEC_COMMAND> .desktop-tiedostosi lopussa olevalla komennolla:
    • Esimerkiksi Cinnamonin kohdalla oikea komento on exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=cinnamon'.
    • Unity-työpöytiin tarvitaan lisää koodia. Koko komento on DESKTOP_SESSION=ubuntu XDG_CURRENT_DESKTOP=Unity XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/$(id -u) exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=ubuntu'.
  4. Tallenna tiedosto nimeltä chrome-remote-desktop-session.

Vaihe 4: Salli etäyhteydet

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdasta Aloita.
  5. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön.
  6. Kirjoita PIN-koodi kaksi kertaa ja valitse OK.
  7. Ohita vahvistusikkuna.

Chrome-etäkäytön poistaminen

Windows
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Valitse Ohjauspaneeli ja sitten Ohjelmat ja sitten Lisää tai poista sovellus.
    2. Etsi Chrome-etäkäyttösovellus.
    3. Valitse Poista.
Mac
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Etsi Chrome Remote Desktop Host Uninstaller ‑sovellus.
    2. Käynnistä asennuksen poisto ja valitse Poista.

Vianetsintävinkkejä

Jos sinulla on ongelmia Chrome-etäkäytön kanssa, kokeile näitä vinkkejä:

• Sinun on oltava yhteydessä internetiin, jotta voit jakaa tietokoneen tai muodostaa yhteyden toiseen tietokoneeseen. Jos sivu ei aukea, tarkista tietokoneen verkkoasetukset.
  • Virustorjuntaohjelmisto saattaa estää Chrome-etäkäytön. Jos Chrome-etäkäytössä esiintyy ongelmia, varmista, että virustorjuntaohjelmistosi sallii seuraavat:
    • Lähtevä UDP-liikenne
    • Saapuvat UDP-vastaukset
    • TCP-porttien 443 (HTTPS) ja 5222 (XMPP) liikenne.
  • Jos etäkäytön kohde on työpaikan tai koulun verkossa oleva tietokone, käyttöoikeuden antaminen muille ei välttämättä ole mahdollista. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.
  • Varmista, että käytät uusinta Chromen tai Chrome-käyttöjärjestelmän versiota.

Jos sinulla on muita ongelmia, kerro niistä täällä: Chromen ohjefoorumi.

Chrome-etäkäytön parantaminen

Google kerää ja tallentaa nimettömiä verkkoviiveitä ja käyttökerran kestoa koskevia tietoja Chrome-etäkäytön kehittämiseksi.

Jos haluat lukea lisää Chrome-etäkäytöstä, tutustu Chromen tietosuojailmoitukseen ja Googlen tietosuojakäytäntöön.