Toisen tietokoneen käyttö Chrome-etäkäytön avulla

Chrome-etäkäytön avulla voit käyttää yhden tietokoneen tiedostoja ja sovelluksia toisella tietokoneella tai mobiililaitteella.

Etäkäytön määritys

Windows
  1. Lataa Chrome-etäkäyttö-sovellus.
  2. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  3. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  4. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  5. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdassa Aloita.
  6. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön.
  7. Anna PIN-koodi ja kirjoita se uudelleen. Valitse OK.
  8. Valitse Kyllä, jos haluat asentaa Chrome-etäkäyttö-palvelun.
  9. Vahvista Google-tili ja anna PIN-koodi uudelleen jatkaaksesi.

Tietokone, jolle annoit käyttöoikeuden, pitäisi näkyä Omat tietokoneet ‑kohdassa.

Mac
  1. Lataa Chrome-etäkäyttö-sovellus.
  2. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  3. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  4. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  5. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdassa Aloita.
  6. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön. Noudata sitten näytöllä näkyviä ohjeita.
  7. Chrome lataa .dmg-tiedoston. Valitse Tallenna.
  8. Kun tiedosto on latautunut, avaa se.
  9. Suorita asennus loppuun näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Palaa sitten Chromeen.
  10. Jos haluat ottaa etäkäytön käyttöön tietokoneellasi, valitse OK.
  11. Anna PIN-koodi ja kirjoita se uudelleen. Valitse OK.
  12. Kun näyttöön tulee ruutu, avaa paneelin lukitus ja vahvista tilisi ja PIN-koodisi uudelleen.
  13. Näkyviin tulee Tämän tietokoneen etäyhteydet on otettu käyttöön ‑ilmoitus. Ohita se valitsemalla OK.

Tietokone, jolle annoit käyttöoikeuden, pitäisi näkyä Omat tietokoneet ‑kohdassa.

Linux

Vaihe 1: Lataa ja määritä Chrome-etäkäyttö

Lataa Chrome-etäkäyttö-sovellus.

Vaihe 2: Asenna Debian-paketti isäntäkomponenteille

Lataa 64-bittinen Debian-paketti täältä.

Vaihe 3: Luo virtuaalinen työpöydän käyttökerta

Jos käytössäsi on Ubuntu 12.04, siirry vaiheeseen 4.

1. Etsi haluamasi työpöytäympäristön .desktop-tiedosto kohdasta /usr/share/xsessions/.
    • Esimerkiksi Cinnamon-tiedosto on nimeltään cinnamon.desktop, ja sen komento on seuraava: gnome-session --session=cinnamon.
  2. Luo tiedosto nimeltä .chrome-remote-desktop-session kotihakemistoosi ja lisää siihen seuraava sisältö:
    • exec /usr/sbin/lightdm-session "<YOUR_EXEC_COMMAND>"
  3. Korvaa <YOUR_EXEC_COMMAND> .desktop-tiedostosi lopussa olevalla komennolla:
    • Esimerkiksi Cinnamonin tapauksessa oikea komento on exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=cinnamon'.
    • Unity-työpöydät edellyttävät lisäkoodia. Koko komento on DESKTOP_SESSION=ubuntu XDG_CURRENT_DESKTOP=Unity XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/$(id -u) exec /usr/sbin/lightdm-session 'gnome-session --session=ubuntu'.
  4. Tallenna tiedosto nimeltä .chrome-remote-desktop-session​.

Vaihe 4: Salli etäyhteydet

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse Omat tietokoneet ‑kohdassa Aloita.
  5. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön.
  6. Anna PIN-koodi ja kirjoita se uudelleen. Valitse OK.
  7. Ohita vahvistusikkuna.
Chromebook
  1. Lataa Chrome-etäkäyttö-sovellus.
  2. Valitse Lisää Chromeen.
  3. Vahvista klikkaamalla Lisää sovellus.
  4. Valitse Käynnistysohjelma Käynnistysohjelma ja sitten ylänuoli Nuoli ylös.
  5. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus

Tietokoneen jakaminen toisen henkilön kanssa

Voit antaa muiden käyttää tietokonettasi. Jos teet näin, he voivat käyttää sovelluksiasi, tiedostojasi, sähköpostejasi, asiakirjojasi ja historiaasi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse Aloita.
  5. Luo käyttökoodi valitsemalla Jaa.
  6. Lähetä koodi henkilölle, jolle haluat antaa tietokoneesi käyttöoikeuden.
  7. Kun toinen henkilö syöttää käyttökoodin, hän näkee sähköpostisi ja voi käyttää tietokonettasi haluamallaan tavalla.
  8. Lopeta jakamiskäyttökerta valitsemalla Lopeta jakaminen.

Tietokoneen etäkäyttö

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse käytettävä kohde. Sinun täytyy ehkä valita ensin Aloita.
    • Jos halua käyttää tietokonettasi, klikkaa sitä.
    • Jos halua käyttää kanssasi jaettua tietokonetta, valitse Käyttöoikeudet.
  5. Anna kirjautumiseen tarvittava PIN- tai käyttöoikeuskoodi.
  6. Valitse Yhdistä.

Turvallisuussyistä kaikki etäkäyttökerrat ovat täysin salattuja.

Etäkäytön lopettaminen

Kun olet valmis, siirry sivun keskiosaan, klikkaa alanuolta Alanuoli ja sitten Katkaise yhteys.

Tietokoneen poistaminen luettelosta

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse poistettavan tietokoneen vieressä Poista etäyhteys käytöstä.

Chrome-etäkäytön poistaminen

Windows
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Valitse Ohjauspaneeli ja sitten Ohjelmat ja sitten Lisää tai poista sovellus.
    2. Etsi Chrome-etäkäyttösovellus.
    3. Valitse Poista.
  2. Poista Chrome-etäkäyttö myös tililtäsi poistamalla sen laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
    2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
    3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Chrome-etäkäyttö ja valitse Poista Chromesta.
    4. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Poista.
Mac
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Etsi Chrome-etäkäytön isännän asennuksen poisto ‑sovellus.
    2. Käynnistä asennuksen poisto ja valitse Poista.
  2. Poista Chrome-etäkäyttö myös tililtäsi poistamalla sen laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
    2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
    3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Chrome-etäkäyttö ja valitse Poista Chromesta.
    4. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Poista.

Vianetsintävinkkejä

Jos sinulla on ongelmia Chrome-etäkäytön kanssa, kokeile näitä vinkkejä:

• Sinun on oltava yhteydessä internetiin, jotta voit jakaa tietokoneen tai muodostaa yhteyden toiseen tietokoneeseen. Jos sivu ei aukea, tarkista tietokoneen verkkoasetukset.
  • Virustorjuntaohjelmisto saattaa estää Chrome-etäkäytön. Varmista, että virustorjuntaohjelmistosi sallii seuraavat:
    • Lähtevä UDP-liikenne
    • Saapuvat UDP-vastaukset
    • TCP-porttien 443 (HTTPS) ja 5222 (XMPP) liikenne.
  • Jos etäkäytön kohde on työpaikan tai koulun verkossa oleva tietokone, käyttöoikeuden antaminen muille ei välttämättä ole mahdollista. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.
  • Varmista, että käytät uusinta Chromen tai Chrome-käyttöjärjestelmän versiota.

Jos sinulla on muita ongelmia, kerro niistä täällä: Chromen ohjekeskusteluryhmä.

Chrome-etäkäytön parantaminen

Voidakseen parantaa Chrome-etäkäyttöä Google kerää ja tallentaa joitain nimettömiä tietoja verkon viiveistä ja käyttökertojen kestoista.

Jos haluat lukea lisää Chrome-etäkäytöstä, tutustu Chromen tietosuojailmoitukseen ja Googlen tietosuojakäytäntöön.