Toisen tietokoneen Chrome-etäkäyttö

Chrome-etäkäytön avulla voit käyttää yhden tietokoneen tiedostoja ja sovelluksia toisella tietokoneella tai mobiililaitteella internetin välityksellä.

Chrome-etäkäyttö on käytettävissä verkossa tietokoneella. Sinun on ladattava Chrome-etäkäyttösovellus, jos haluat käyttää etäyhteyttä mobiililaitteella.

Etäyhteyden käyttöönotto tietokoneella

Voit ottaa etäyhteyden käyttöön Mac-, Windows- tai Linux-tietokoneella.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/access.
  3. Valitse Etäkäytön käyttöönotto ‑kohdasta Lataa Lataa
  4. Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö näytön ohjeiden mukaan

Sinun on ehkä syötettävä tietokoneesi salasana myöntääksesi käyttöoikeuden Chrome-etäkäytölle. Sinua saatetaan myös pyytää muuttamaan suojausasetuksia Asetukset-kohdasta.

Lue lisää Chrome-etäkäytöstä Linuxilla.

Jos haluat Chrome-etäkäytön Chomebookille, katso, miten voit jakaa tietokoneesi toisen henkilön kanssa.

Tietokoneen jakaminen toisen henkilön kanssa

Voit antaa muiden käyttää tietokonettasi etäyhteydellä. Silloin heillä on sovellusten, tiedostojen, sähköpostien, dokumenttien ja historian täydet käyttöoikeudet.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin remotedesktop.google.com/support ja paina Enter.
  3. Valitse Pyydä tukea ‑kohdasta Lataa Lataa.
  4. Lataa ja asenna Chrome-etäkäyttö näytön ohjeiden mukaan
  5. Valitse Pyydä tukea ‑kohdasta Luo koodi.
  6. Kopioi koodi ja lähetä se henkilölle, jolle haluat antaa tietokoneesi käyttöoikeuden.
  7. Kun kyseinen henkilö syöttää koodin sivustolla, näet valintaikkunan, jossa on hänen sähköpostiosoitteensa. Valitse Jaa, niin henkilö saa tietokoneesi täyden käyttöoikeuden.
  8. Voit lopettaa jakamiskäyttökerran valitsemalla Lopeta jakaminen.

Käyttökoodi toimii vain kerran. Jos jaat tietokoneesi, sinua pyydetään vahvistamaan 30 minuutin välein, että haluat jatkaa tietokoneen jakamista.

Tietokoneen jakaminen toisen henkilön kanssa

Voit antaa muiden käyttää tietokonettasi. Silloin heillä on sovellusten, tiedostojen, sähköpostien, dokumenttien ja historian täydet käyttöoikeudet.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita yläreunan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse Aloita.
  5. Luo käyttöoikeuskoodi valitsemalla Jaa.
  6. Lähetä koodi sille käyttäjälle, jolle haluat antaa tietokoneen käyttöoikeuden.
  7. Kun vastaanottaja kirjoittaa käyttöoikeuskoodin, hän näkee sähköpostiosoitteesi ja saa tietokoneesi täyden käyttöoikeuden.
  8. Voit lopettaa jakamiskäyttökerran valitsemalla Lopeta jakaminen.

Tietokoneen etäkäyttö

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse käytettävä kohde. Sinun täytyy ehkä valita ensin Aloita.
    • Jos haluat käyttää tietokonettasi, klikkaa sitä.
    • Jos haluat käyttää kanssasi jaettua tietokonetta, valitse Käyttöoikeudet.
  5. Anna kirjautumiseen tarvittava PIN- tai käyttöoikeuskoodi.
  6. Valitse Yhdistä.

Turvallisuussyistä kaikki etäkäyttökerrat ovat täysin salattuja.

Etäkäytön lopettaminen

Kun olet valmis, siirry sivun keskiosaan, klikkaa alanuolta Alanuoli ja sitten Katkaise yhteys.

Tietokoneen poistaminen luettelosta

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
  3. Valitse Chrome-etäkäyttö Chrome-etäkäyttösovellus.
  4. Valitse poistettavan tietokoneen vieressä Poista etäyhteys käytöstä.

Chrome-etäkäytön poistaminen

Windows
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Valitse Ohjauspaneeli ja sitten Ohjelmat ja sitten Lisää tai poista sovellus.
    2. Etsi Chrome-etäkäyttösovellus.
    3. Valitse Poista.
  2. Poista Chrome-etäkäyttö myös tililtäsi poistamalla sen laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
    2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
    3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Chrome-etäkäyttö ja valitse Poista Chromesta.
    4. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Poista.
Mac
  1. Poista Chrome-etäkäyttösovellus jokaiselta tietokoneelta, jonka etäkäyttöoikeuden haluat poistaa:
    1. Etsi Chrome-etäkäytön isännän asennuksen poisto ‑sovellus.
    2. Käynnistä asennuksen poisto ja valitse Poista.
  2. Poista Chrome-etäkäyttö myös tililtäsi poistamalla sen laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
    2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://apps ja paina Enter.
    3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Chrome-etäkäyttö ja valitse Poista Chromesta.
    4. Näkyviin tulee vahvistusikkuna. Valitse Poista.

Vianetsintävinkkejä

Jos sinulla on ongelmia Chrome-etäkäytön kanssa, kokeile näitä vinkkejä:

• Sinun on oltava yhteydessä internetiin, jotta voit jakaa tietokoneen tai muodostaa yhteyden toiseen tietokoneeseen. Jos sivu ei aukea, tarkista tietokoneen verkkoasetukset.
  • Virustorjuntaohjelmisto saattaa estää Chrome-etäkäytön. Varmista, että virustorjuntaohjelmistosi sallii seuraavat:
    • Lähtevä UDP-liikenne
    • Saapuvat UDP-vastaukset
    • TCP-porttien 443 (HTTPS) ja 5222 (XMPP) liikenne.
  • Jos etäkäytön kohde on työpaikan tai koulun verkossa oleva tietokone, käyttöoikeuden antaminen muille ei välttämättä ole mahdollista. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.
  • Varmista, että käytät uusinta Chromen tai Chrome-käyttöjärjestelmän versiota.

Jos sinulla on muita ongelmia, kerro niistä täällä: Chromen ohjefoorumi.

Chrome-etäkäytön kehittäminen

Google kerää ja tallentaa nimettömiä verkkoviiveitä ja käyttökerran kestoa koskevia tietoja Chrome-etäkäytön kehittämiseksi.

Jos haluat lukea lisää Chrome-etäkäytöstä, tutustu Chromen tietosuojailmoitukseen ja Googlen tietosuojakäytäntöön.