Använd läget Lyssna på den här sidan i Chrome

Du kan lyssna på texten du läser på en webbplats på din Android-enhet och

• spela upp, pausa spola bakåt eller framåt medan du läser
  • ändra uppspelningshastigheten
  • välja önskad röst
  • aktivera eller inaktivera textmarkering och automatisk scrollning.

Språken som är tillgängliga i läget Lyssna på den här sidan är arabiska, bengali, engelska, franska, hindi, indonesiska, japanska, kinesiska, portugisiska, ryska, spanska och tyska. Ändra språk i Chrome och översätta webbsidor

Använd Lyssna på sidan på din enhet

Viktigt: Lyssna på sidan är inte tillgängligt på alla webbplatser än. När en sida inte är tillgänglig för uppspelning visas inte menyalternativet Lyssna på sidan bland fler menyalternativ.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna en webbplats med text som du vill läsa.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Lyssna på sidan .
    • För att stänga läget Lyssna på sidan: Tryck på Stäng Stäng.

Tips!

• Du kan fortsätta att surfa på den aktuella webbplatsen eller byta till andra flikar medan du lyssnar på en text.
  • Du kan fortsätta lyssna på text även om skärmen är låst.

Hantera dina uppspelningsalternativ

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna en webbplats med text som du vill läsa.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Lyssna på sidan .
  4. Tryck på spelaren för att hantera uppspelningsalternativen.
    • Om du vill ändra uppspelningshastigheten: Tryck på1,0x.
  5. Tryck på Alternativ Mer nere till höger. Du kan göra följande:
    • Välja en röst: Tryck på Röst .
      • Förhandsgranska en röst: Tryck på Förhandsgranska .
    • Aktivera eller inaktivera textmarkering: Aktivera eller inaktivera Markera text och scrolla automatiskt.