De modus Deze pagina beluisteren in Chrome gebruiken

Je kunt op een Android-apparaat naar de tekst luisteren die je leest op een website en:

• Afspelen, pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen terwijl je leest.
  • De afspeelsnelheid wijzigen.
  • De gewenste stem selecteren.
  • Tekstmarkering en automatisch scrollen aan- of uitzetten.

De beschikbare talen in de modus Deze pagina beluisteren zijn Arabisch, Bengaals, Chinees, Duits, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. De taal van Chrome wijzigen en webpagina's vertalen

Deze pagina beluisteren gebruiken op je apparaat

Belangrijk: Deze pagina beluisteren is nog niet op alle websites beschikbaar. Als een pagina niet beschikbaar is voor afspelen, verschijnt het menu-item Deze pagina beluisteren niet in het overloopmenu.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een website met tekst die je wilt lezen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Deze pagina beluisteren .
    • De modus Deze pagina beluisteren afsluiten: Tik op Sluiten Sluiten.

Tips:

• Terwijl je naar een tekst luistert, kun je door de huidige website blijven browsen of naar andere tabbladen schakelen.
  • Je kunt gewoon naar tekst blijven luisteren als je scherm is vergrendeld.

Je afspeelopties beheren

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een website met tekst die je wilt lezen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Deze pagina beluisteren .
  4. Tik op de speler om de afspeelopties te beheren.
    • De afspeelsnelheid wijzigen: Tik op 1,0x.
  5. Tik rechtsonder op Opties Meer. Je kunt het volgende doen:
    • Een stem kiezen: Tik op Stem .
      • Een voorbeeld van een stem afspelen: Tik op Voorbeeld .
    • Tekstmarkering aan- of uitzetten: Zet Tekst markeren en automatisch scrollen aan of uit.