Sådan holder Chrome dine brugsstatistikker og nedbrudsrapporter private

Chrome kan indsamle og sende brugsstatistik og nedbrudsrapporter til Google med henblik på at forbedre funktioner, tjenester og effektiviteten.

Nogle statistikker fra Chrome-brugere kan findes i Chrome User Experience Report.

Sådan fungerer brugsstatistik og nedbrudsrapporter

Brugerstatistikker

Brugsstatistik måler effektiviteten af browserens funktioner og ydeevne. De indsamlede data omfatter din brug af browseren, dine systemoplysninger, din browsers ydeevne, indstillinger og præferencer. Hvis indstillingen "Hjælp med at forbedre Chromes funktioner og effektivitet" er aktiveret, sender Chrome med jævne mellemrum brugsstatistikker til Google.

Hvis indstillingen "Gør søgninger og browsing endnu bedre (sender webadresserne på de sider, du besøger, til Google)" er aktiveret, deler Chrome desuden statistik med Google om de websites, du besøger, og hvordan du bruger dem. Chrome kan dele statistik om synkroniserede udvidelser, som du installerer fra Chrome Webshop.

Nedbrudsrapporter

Nedbrudsrapporter indeholder systemoplysninger fra tidspunktet for nedbruddet. Disse rapporter kan omfatte webadresser, din aktivitet før nedbruddet og indholdet i hukommelsen, da nedbruddet opstod.

Sådan beskytter vi dine data

Brugsstatistikker er ikke knyttet til din Google-konto og omfatter ikke personhenførbare oplysninger. Når brugsstatistik er aktiveret:

• Chrome genererer et tilfældigt unikt id for rapporter, der sendes fra din enhed. Dette id hjælper os med at organisere statistik uden at knytte statistikker til dine personlige oplysninger. Hver gang du deaktiverer eller aktiverer denne funktion, genereres der et nyt id.
  • Hvis du er logget ind i Chrome og aktiverer synkronisering, kan brugsstatistikkerne omfatte oplysninger som f.eks. den alder og det køn, du har angivet på din Google-konto. Disse oplysninger bruges til at udvikle bedre produkter til forskellige demografiske segmenter.

Valgfrie indstillinger som "Gør søgninger og browsing endnu bedre" eller synkronisering af udvidelser giver Chrome mulighed for at indsamle webadresser og oplysninger om udvidelser. Et separat og tilfældigt unikt id, der genereres af Chrome, bruges til at sende disse data. Dette id er ikke relateret til eller direkte knyttet til brugsstatistik-id'et. Når statistikkerne er modtaget på Googles servere, gemmes de webadresser, som Google kender, og de ukendte webadresser kasseres.

Google bruger dataaggregering fra brugerne til at få en bedre forståelse af, hvordan Chrome fungerer, og til at hjælpe med at prioritere forbedringer. Nogle af disse samlede statistikker er tilgængelige i Chrome User Experience Report.

Du bestemmer

Chrome sender som standard brugsstatistik og nedbrudsrapporter. Du kan aktivere eller deaktivere denne funktion i indstillingerne.

Skift indstillinger for brugsstatistik og nedbrudsrapporter

Denne indstilling er aktiveret som standard. Du kan deaktivere funktionen, når du installerer Chrome. Du kan også gøre det senere i indstillingerne. Når du deaktiverer denne funktion, sender Chrome ikke brugsstatistik til Google.

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Dig og Google og derefter Synkronisering og Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Hjælp med at forbedre Chromes funktioner og effektivitet.
    1. Tip! Hvis du bruger en ChromeOS-enhed, fører dette trin dig i stedet til siden med indstillinger for sikkerhed og privatliv i ChromeOS. Vælg derefter Privatlivsindstillinger og derefter Aktivér eller deaktiver Vær med til at forbedre funktioner og ydeevne i ChromeOS.

Android

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Hjælp med at forbedre Chromes funktioner og effektivitet.

iOS

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Hjælp med at forbedre Chromes funktioner og effektivitet.

Skift indstillinger for "Gør søgninger og browsing endnu bedre"

Der sendes kun metrics om webadresser til Google, når du har aktiveret "Gør søgninger og browsing endnu bedre" og "Hjælp med at forbedre Chromes funktioner og effektivitet".

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Dig og Google og derefter Synkronisering og Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør søgninger og browsing endnu bedre.

Android

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør søgninger og browsing endnu bedre.

iOS

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør søgninger og browsing endnu bedre.

Tip! Hvis du deaktiverer "Gør søgninger og browsing endnu bedre" eller "Hjælp med at forbedre Chromes funktioner og effektivitet", nulstilles det id, der sendes til Google.

Skift indstillinger for synkronisering af udvidelser

Metrics om udvidelser sendes kun til Google, når synkronisering af udvidelser er aktiveret.

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Dig og Google og derefter Synkronisering og Google-tjenester.
  3. Vælg Administrer, hvad du synkroniserer og derefter Tilpas synkronisering.
  4. Aktivér eller deaktiver Udvidelser.